Sperm sonucumuz böyleyse gebeliklerimiz nasıl oldu?

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Bülent Bey Merhaba
Ben 29 yasındayım , eşimle konururken 2 kere , 1 kerede istege baglı sekilde toplam 3 gebeliğim oldu.

1. kendimiz solandırdık istemediğimiz için
2. çeşitli komplikasyonlar(durdurulamayan kanamalar ) dan oturu sonlandırıldı 14 haftalık
3. ise boş gebelik. ( Cem bey teshiş etti)

araştırıldı bir sürü test yapıldı bende herhangi bir sorun bulunamadıama eşimin sperm sonucunda sanıyorumki büyük bir sıkıntı var. (eşimin hormon tahlılılı yarın yapılacak, kromozonları normal)

Ekte iletiyorum sonucu , bu durumda butun bu yasananların sonucu morfoloji mi? Normal yolla sağlıklı bir cocuk edınemez mıyız? Tüp bebek mi olmalı ?

Buarada benım sasırdıgım nokta bu hareketlılık oranı bu morfolojı nasıl ben hemen hamıle kalabıldım oyleyse ?
Yorumlarsanız sevınırım .

Buarada benım ılk evlılıgımden (azospermia) 3. denemede olmus bırde oglum var (6 yaşında).

Şımdıye kadar o bizim için buyuk umud taşıyordu , bir kere başardım bunu bır kere daha yaparım dıyordum ama bu morfolojı bızım umudumuzu kırar mı?

Eklentiler

• Screenshot_2016-04-13-16-57-49.webp
    Screenshot_2016-04-13-16-57-49.webp
    10,6 KB · Görüntüleme: 248
Bülent Bey Merhaba
Ben 29 yasındayım , eşimle konururken 2 kere , 1 kerede istege baglı sekilde toplam 3 gebeliğim oldu.

1. kendimiz solandırdık istemediğimiz için
2. çeşitli komplikasyonlar(durdurulamayan kanamalar ) dan oturu sonlandırıldı 14 haftalık
3. ise boş gebelik. ( Cem bey teshiş etti)

araştırıldı bir sürü test yapıldı bende herhangi bir sorun bulunamadıama eşimin sperm sonucunda sanıyorumki büyük bir sıkıntı var. (eşimin hormon tahlılılı yarın yapılacak, kromozonları normal)

Ekte iletiyorum sonucu , bu durumda butun bu yasananların sonucu morfoloji mi? Normal yolla sağlıklı bir cocuk edınemez mıyız? Tüp bebek mi olmalı ?

Buarada benım sasırdıgım nokta bu hareketlılık oranı bu morfolojı nasıl ben hemen hamıle kalabıldım oyleyse ?
Yorumlarsanız sevınırım .

Buarada benım ılk evlılıgımden (azospermia) 3. denemede olmus bırde oglum var (6 yaşında).

Şımdıye kadar o bizim için buyuk umud taşıyordu , bir kere başardım bunu bır kere daha yaparım dıyordum ama bu morfolojı bızım umudumuzu kırar mı?
merhabalar : hareket ve şekıl ( morfolojı) düşüklüğü mevcut.
Anormal sperm şeklinin ( veya morfolojinin) olduğu çoğu durumlarda bozulmuş veya parçalanmış DNA bulunmaktadır ve bu da gebelikle sonuçlanabilir ama embriyonun anormal gelişimi veya düşükle sonuçlanabilir. Buna ilaveten oksidatif hasar yüzünden sperm başının maruz kaldığı stres de kötü döllenmeye neden olabilir.
Tüp bebekte Sperm sayı ve hareketınin durumuna gore mikro akıskan sperm ayıklama çipleri ( microchıp metodu) ıle sperm secılebılmekte. Mikro-chip metodu ıle sperm sayı ve kalıtesı cok düşük numunelerde morfolojık ve genetık bakımından en iyi durumda olan spermlerı ayırarak secmeye imkan yakalamaktayız.
Ardışık olumsuz gebelık sonucları varlıgı nedenı ıle ;bay ve bayan genetık ,pıhtılasma testlerı, rahım ıcının degerlendırılmesı(hısteroskopı),rahım-tup fılmı kontrolu ,tıroıd ve şeker durumları gıbı detaylı bır arastırma gerektirir. Ardından ılerı tup bebek yöntemınden genetık taramalı tüp bebek yöntem(array cgh) secımıne karar verılebılir. (bu yontemle embrıolar genetık ayıklama yontemı ıle saglıklılar saglıksızlardan ayırt edılır ve anne rahmıne saglıklı embrıolar transfer edılır.Tum bu bılgıler ısıgında bol sans dılerım.

Back