Erkek İnfertilitesi Sperm test sonucundan anlayanlar?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Masaldunyam

''Inna lillahi ve Inna ileyhi raciun''
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2020
104
79
28
33
Eşimin sperm test sonucu sonuçtan anlayan var mı?
IMG_20201120_182633.webp

Üniversite hastanesine gittik bizi infertilite ye yönlendirdi fakat pandemi sürecinde randevu alamıyoruz.
5 ay önce heterotopik gebelik yaşadım hem iç hem dış aynı anda.Metotraksat iğnesi sonrası 6 ayın dolmasını bekliyorum gebelik için.
Aşılama önerdi doktor fakat tekrar dış gebelikten korkuyorum tüpümü kaybetmeyi ucuz atlattım. Allah bu yola giren herkese yardım etsin...

Eki Görüntüle 2727243
Üniversite hastanesine gittik bizi infertilite ye yönlendirdi fakat pandemi sürecinde randevu alamıyoruz.
5 ay önce heterotopik gebelik yaşadım hem iç hem dış aynı anda.Metotraksat iğnesi sonrası 6 ayın dolmasını bekliyorum gebelik için.
Aşılama önerdi doktor fakat tekrar dış gebelikten korkuyorum tüpümü kaybetmeyi ucuz atlattım. Allah bu yola giren herkese yardım etsin...
Öncelikle çok geçmiş olsun, umarım bundan sonraki gebelikleriniz sağlıkla büyür ve ilerler. Sayı ve hareketlilik iyi görünüyor. Morfoloji de %4, sınırda. Yalnız baş anomalisi %96 ki bunun da en fazla %80 olması istenir. O biraz yüksek. Baş anomalisi olduğu zaman spermin genetik kodu taşıyan baş kısmının olması gerektiği şekilde olmaması anlamına gelir, dna hasarı ile de ilgili olabilir. Sizden DNA hasar testi istememişler, o yüzden bilemeyiz. Ama baş anomalisini düzeltmeniz lazım, bunun için muhtemelen takviye bi ilaç verirler proxeed gibi, 3 ayda spermler yenileniyor, düzelir muhtemelen. Geçmiş olsun 🌸

Benim eşimin de test sonuçları 3 Senedir çocuk düşünüyoruz olmuyor yorumlayabilen varsa lütfen yardımcı olabilir mi?

Öncelikle çok geçmiş olsun, umarım bundan sonraki gebelikleriniz sağlıkla büyür ve ilerler. Sayı ve hareketlilik iyi görünüyor. Morfoloji de %4, sınırda. Yalnız baş anomalisi %96 ki bunun da en fazla %80 olması istenir. O biraz yüksek. Baş anomalisi olduğu zaman spermin genetik kodu taşıyan baş kısmının olması gerektiği şekilde olmaması anlamına gelir, dna hasarı ile de ilgili olabilir. Sizden DNA hasar testi istememişler, o yüzden bilemeyiz. Ama baş anomalisini düzeltmeniz lazım, bunun için muhtemelen takviye bi ilaç verirler proxeed gibi, 3 ayda spermler yenileniyor, düzelir muhtemelen. Geçmiş olsun 🌸
Baş anomalisi için kimse birşey söylemedi. Sadece sperm sayısının düşük olduğunu söylediler. Hiçbir ilaç verilmedi kendimiz kullansak bu ilacı olurmu ?

Eki Görüntüle 2727243
Eşimde varkosel vardı op.geçirdi ve takviye ilaç kullandı 2 ay sonra gebelik oldu cnm hiç canını sıkma internette bakabilirsin evicap ve l arginin vs takviye ilaçlar var umarım kavuşursun bebeğine

Baş anomalisi için kimse birşey söylemedi. Sadece sperm sayısının düşük olduğunu söylediler. Hiçbir ilaç verilmedi kendimiz kullansak bu ilacı olurmu ?
Canım eğer kadın doğum doktoruna gösterdiyseniz sonucunuzu sadece sayı ve ileri hareketli yüzdesine bakmıştır. Bi üroloji uzmanına da danışın isterseniz, o sizi yönlendirir. Baş anomalisi önemli, ya baştaki bu şekil bozukluğundan dolayı yumurtayı döllenemiyle, döllense bile düşükle sonuçlanabiliyor 😔 Bunlar zaten
ilaç değil, takviye. Üç ayda düzene girer 🌸

bi önceki mesajımda sayı normal demişim ama şimdi fark ettim, evet olması gerekenden biraz düşükmüş. 6 milyonu 60 milyon gördüm heralde 👀

Son düzenleme:
Eşinizde lökosit yani enfeksiyon var normalde 1 milyon altı olması gerekirken esinizdeki 2 milyon üstü.. Esinizin degerleri sınırda..enfeksiyon sayiyi hareketliligive morfolojiyi bozuyor.. Bi antioksidan tedavisi ve igne tedavisi ile degerleriniz uçar.. Iyi bi doktora rastlarsiniz inşallah sizi cok oyalamayacak 🤲 benimde eşimin degerleri sizinki gibiydi lökosit de 1 milyon. ben hatayda oturuyorum ve Gaziantep te bi ürologa gidiyor eşim. Ilk ayda degerleri 3e katladı. Sizde şehir dışında tedavi olabilirz derseniz kesinlikte tavsiye ederim. Eşimin şuan 3. Ayı tedavide. Ben sonunu bekleyemeden tüp bebek ile hamile kaldım ikincisi için rahat olsun diye düşünüyorum. İnşallah sizde hamile kalırsınız en kısa sürede Rabbim nasip etsin 🤲🤲🤲

Son düzenleme:
Canım
Eki Görüntüle 2727243
Doktor a gittiniz mi? Bu değerlere tüp Bebek derler. Ama en önemlisi enfeksiyon u var. Enfeksiyon belki tedavi edilirse değeri duzelebilir. İhmal etmeyin

Eşinizde lökosit yani enfeksiyon var normalde 1 milyon altı olması gerekirken esinizdeki 2 milyon üstü.. Esinizin degerleri sınırda..enfeksiyon sayiyi hareketliligive morfolojiyi bozuyor.. Bi antioksidan tedavisi ve igne tedavisi ile degerleriniz uçar.. Iyi bi doktora rastlarsiniz inşallah sizi cok oyalamayacak 🤲 benimde eşimin degerleri sizinki gibiydi lökosit de 1 milyon. ben hatayda oturuyorum ve Gaziantep te bi ürologa gidiyor eşim. Ilk ayda degerleri 3e katladı. Sizde şehir dışında tedavi olabilirz derseniz kesinlikte tavsiye ederim. Eşimin şuan 3. Ayı tedavide. Ben sonunu bekleyemeden tüp bebek ile hamile kaldım ikincisi için rahat olsun diye düşünüyorum. İnşallah sizde hamile kalırsınız en kısa sürede Rabbim nasip etsin 🤲🤲🤲
Çok güzel açıklamışsiniz çok sağolun Allah razı olsun.. Rabbim hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin..bizde enfeksiyon için ilaç kullanıyoruz bakalım neler bizi bekliyor

Çok güzel açıklamışsiniz çok sağolun Allah razı olsun.. Rabbim hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin..bizde enfeksiyon için ilaç kullanıyoruz bakalım neler bizi bekliyor
Aminn inşallah.. Erkekler bizim gibi istikrarlı değiller ilac kullanma konusunda ama tedaviniz bitene kadar bıraktırmayin 😊 inşallah en kısa zamanda güzel haberlerinizi duyarız Rabbim gonlunuzdekini nasip etsin inşallah 🤲

Canım

Doktor a gittiniz mi? Bu değerlere tüp Bebek derler. Ama en önemlisi enfeksiyon u var. Enfeksiyon belki tedavi edilirse değeri duzelebilir. İhmal etmeyin
Sağolun yorum için biz 3 Dr a göründük kimse bunları söylemedi enfeksiyonu ilk defa sizden duydum. Sadece sperm düşüklüğü diye biliyorduk. Eşimi bir dr a yönlendiricem hemen

Eki Görüntüle 2727243
Canım galiba yanlı s alıntı yapmışım.sizde baş anomalisi ve sperm düşüklüğü var.siz ilk önce DNA hasar testi var onu yaptırın. Ultrason çektirip varikosel gibi herhangi bir sorun var mı sayıyı düşürecek ona baktırın.bu değerle aşılama tutmaz. Baş anomalisi çok sıkıntı li. Ya hamile kalmayı engelliyor ya düşüğe sebep oluyor ya da bebekte bı engel oluyor Allah korusun inşallah bunların hiç biri yaşamayın sağlıklı gebelik ve sağlıklı bebeklerimiz olur

Merhabalar esimin sperm sonucuna bakabilir misiniz. Bu spermler 11 tane emriyo olustu. 2 tup bebek basarisizlik var. Varikosel oldugu cikti ortaya.

Eklentiler

• 20201213_093904.webp
    20201213_093904.webp
    35,8 KB · Görüntüleme: 99
Canım senin sonucuna bakıp diğer arkadaşi alıntı yapmışım. Doktor a gittiniz mi? Bu değerlere tüp Bebek derler. Ama en önemlisi enfeksiyon u var. Enfeksiyon belki tedavi edilirse değeri duzelebilir. İhmal etmeyin. enfeksiyon sonra su düzelme olmazsa ultrason cektirin
Doktora gittik ikimizde ayrı ayrı..benim hormonlarım temiz kist vs yok yumurtalar iyiymiş en son rahim filmi de çektirdim oda temiz iki tüpte açıkmış.. eşimin sonuçlarnda da dediğiniz gibi enfeksiyona bağlı hareket azlığı var..tabi sağolsun bunu doktor ona dememiş.tanidik bir arkadaşın eşi doktor bir arkadaşına göstermiş o söylemiş antibiyotik bir ilaç ismi verdi onu kullansın diye..

Sperm testi sonucundaki ileri hızlı bölümü neresi ben anlamadım? Motilite a tipi ve d tipi neyi ifade ediyor acaba?

Canım galiba yanlı s alıntı yapmışım.sizde baş anomalisi ve sperm düşüklüğü var.siz ilk önce DNA hasar testi var onu yaptırın. Ultrason çektirip varikosel gibi herhangi bir sorun var mı sayıyı düşürecek ona baktırın.bu değerle aşılama tutmaz. Baş anomalisi çok sıkıntı li. Ya hamile kalmayı engelliyor ya düşüğe sebep oluyor ya da bebekte bı engel oluyor Allah korusun inşallah bunların hiç biri yaşamayın sağlıklı gebelik ve sağlıklı bebeklerimiz olur
Dna hasar testi ucreti ne kadar

Doktora gittik ikimizde ayrı ayrı..benim hormonlarım temiz kist vs yok yumurtalar iyiymiş en son rahim filmi de çektirdim oda temiz iki tüpte açıkmış.. eşimin sonuçlarnda da dediğiniz gibi enfeksiyona bağlı hareket azlığı var..tabi sağolsun bunu doktor ona dememiş.tanidik bir arkadaşın eşi doktor bir arkadaşına göstermiş o söylemiş antibiyotik bir ilaç ismi verdi onu kullansın diye..ku.

Dna hasar testi ucreti ne kadar
Canım DNA hasar testi her yerde farklı fiyat. Zaten belirli hastanelerde yapılıyor

Back
X