Erkek İnfertilitesi Sperm testi ve varikosel

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Tarifedilemez

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2019
195
180
33
Arkadaslar bilenler yorum yapabilir mi sizlerle paylasmak istedigim bir durum var
Esime cift tarafli varikosel teshisi kondu 2 ay once ve sperm sayisi 8 milyon, hareketlilik 1% cikti sonuclarda
Bugun 2 ay vitamin kullanmasinin sonucu olarak sayisi 54 milyon, hareketlilik 19% dedi doktor bu gelisme guzel nisan ayina kadar vitaminlere devam et ve nisanda sperm testini tekrarla dedi
Morfoloji hakkinda bilgi istedim o onemli degil onemli olan sayi ve hareket dedi.

Sizce bu gelisme iyi mi, bu konuda yorum yapabilirmisiniz simdiden herkese cok tesekkur ederim
Biz yurtdisindayiz ve burada elimize belge verilmedi bende unuttum sormaya dosya olarak istemeye o yuzden doktordan ne duyduysak okadarini biliyoruz

Allah hepimizi sevindirsin yuzumuzu guldursun insallah

En az 20 milyon sayı olmalı sayı baya artmış görünüyor. İleri hareket eden sperm sayısıda yüzde kırklarda olursa her şey yolunda demektir. Morfoloji tabiki önemli fakat ilk testlerde sonuç normal çıktıysa drunuz sayıyı çoğaltmaya odaklanmıştır muhtemelen .

Ameliyat oldu mu esiniz bizde de var cift taraflı çıktı ama elle muayene de görünmüyor iki kere de kalp durmasindan dolayi kurtaj oldum siz neler yaptınız

Ameliyat oldu mu esiniz bizde de var cift taraflı çıktı ama elle muayene de görünmüyor iki kere de kalp durmasindan dolayi kurtaj oldum siz neler yaptınız

Henuz elle muayene olmadi esim sadece ultrasonda cikti simdilik vitamin kullaniyor yine nisan ayina kadar vitamin kullansin bakalim sonuc ne olacak dedi doktor yani nisan ayinda sperm testi yaptirdiktan sonra ilerisi icin dusunelim dedi

Henuz elle muayene olmadi esim sadece ultrasonda cikti simdilik vitamin kullaniyor yine nisan ayina kadar vitamin kullansin bakalim sonuc ne olacak dedi doktor yani nisan ayinda sperm testi yaptirdiktan sonra ilerisi icin dusunelim dedi
Peki kaçıncı derece de varikosel

Peki kaçıncı derece de varikosel

Onuda öğrenemedik işler biraz karışık oldu doktorumuzun yerine başka doktor geldi geciştirdi bizi biz Almanyada yaşıyoruz ve burada işler çok farklı şimdi sonraki randevumuz taa nisan da ozamanda sperm testi yapılınca daha netleşecek dedi doktor ozaman detayları soracağız bizde burada bilgilerimize ulaşmak için özel belge gerekiyormuş falan filan uzun hikaye bende çok yorgunum savaştıkça çabaladıkça daha büyük bir dalga beni yerle bir ediyor bende nisana kadar düşünmemeye karar verdim :/

Allah hepimizin yardımcısı olsun bu da bizim sınavımız rabbim kucağımızı boş koymaz inşaallah

varikosel oldugu içinmi kalp durdu
Tam belli değil bende de kan pıhtılaşması çıktı birde diger 3 ay önceki sperm testinde degerleri düşüktü 1 hafta önce test yaptırdık 21 milyondan 93 milyona hız da 20 den 38 e morfolojide 1 den 3 e yükselmiş haftaya celalettin peruyla randevumuz var ona gidince netleşecek. Sizin de mi aynı şekilde elle muayenede yok ultrason da var

Tek taraflı varmıs ama sperm sayısı iyiydi net hatırlamıyorum sayıyı smdi hamileyim de yazınızı görünce korktum Bi an sizede cok gecms olsub

Tek taraflı varmıs ama sperm sayısı iyiydi net hatırlamıyorum sayıyı smdi hamileyim de yazınızı görünce korktum Bi an sizede cok gecms olsub
Teşekkür ederim. Rabbim saglicakla kucaginiza almayi nasip etsin inşallah .
peki ameliyat oldu mu

Teşekkür ederim. Rabbim saglicakla kucaginiza almayi nasip etsin inşallah .
peki ameliyat oldu mu
MerhBa Kızlar benim eşimin de sperm sayısı 8.8 milyon ileri hareketli %62.5 toplam hareketli %75 morfoloji 10.9 sayımız çok az suan klomen kullanıyor bir de art med diye bir ilaç artış olur mu sizce varikosele bakılmadı sanırım hareketli olduğu icin gerek duymadılar bu değer artar mı??

Canim ayni sekilde bende 2 defa yasadim sayi hareketlilik az esimde morfoloji%1 valla nasil olacak bilmiyorum kafam durdu sanki..simdi takviye verdi dr en az 2 3 ay kullan ayni yerde tahlili tekrarlayin dedi bununla bebekleirmizin kalbinin durmasi arasinda ciddi bi iliski oldugunu dusunuyorum bende uzuluyorumda

Esinizin kullandıgı vıtamının adını yazabılırmısınız acaba

Artar inşallah klomen artırıyor diye okudum. Sizin iş bir tanecik spermin tutması kendinize de baktırdınız mı ?

Bizim ilk verdiğimiz testte düşükdü 3 ay sonraki testte güzel gelişme olmuş 21 milyondan 9
Bizim 3 ay sonraki sperm testimiz . Toplam sperm sayısı 21miyondan 93 milyon olmuş. morfoloji 1 den 3 olmuş ileri hızda 20 den 38 olmuş . Eşim her gün çiğ kuruyemiş arada bir keçiboynuzu kürü toplasan bir hafta bile yapamadım. hünnap marka 2 tane kavonoz yedi. Haftada bir gün balık ve nohut yedi . Et ve tavuk ürünlerini minimum düzeyde tükettik. Promen K bir kutu bitirdi. Bunlarla bu degerlere ulaştık çok şükür inşallah birde şu varikosel meselesini çözersek tekrardan deneyecegiz. Bende de pıhtılaşmada var o da olmuş olabilir.

Kızlar ben de gebe kalamiyorum esimin sonuçlarını yorumlayabilirmisiniz? Çok üzgünüm paylaşacak kimsem de yok

Artar inşallah klomen artırıyor diye okudum. Sizin iş bir tanecik spermin tutması kendinize de baktırdınız mı ?
Bende sorun yok canım öyle diyor doktorlar adetim çok düzenlidir hormonlara da bakıldı bi tek hsg çektirmedim ona da gerek duymadılar suan sıkıntıyı da bildiğimiz için ona bağlıyorum ben insallah sayısı artar ben yine de prowomen kullanıyorum ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…