• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Sperm testi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Pelinimben

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2012
6.055
7.341
398
Merhaba arkadaşlar eşime sperm testi yaptırdık 7 aydır bebeğimiz olmuyor bı baktiralim dedik randevu haftaya ben hiç birşey anlamam.Gebelik bölümüne attım pek anlayamadım bı değerlere göre bilgi verebilir misiniz mesela hep morfoloji ,hız sorunu falan diyorlar bu testten birşey anlaşılmıyor
IMG-20180301-WA0001-1.webp

ileri hareketi düşük bulunduğu sıvı koyu.doktor vitamin ve ilaçla yükseltir diye düşünüyorum.morfoloji konusunda bir bilgim yok.

Bence genel olarak iyi. Yüzde 50 ölü veya hareketsiz sperm ama sayınız da iyi morfolojinizde.

Doktor eşimin yumurtliklarina bakmış randevu vermiş tekrar hem sperm testi istemiş hem de film çekecekler biraz endiselendik.insallah kötü birşey yoktur
Bence genel olarak iyi. Yüzde 50 ölü veya hareketsiz sperm ama sayınız da iyi morfolojinizde.

Doktor yumurtaliklarina bakmış sonuçlar iyi ama tekrar sperm testi alicam senden demiş birde ultrason la bakacakmis varikosel sperm testiyle mı anlaşılırdı açıkçası moralimiz bozuldu biraz açıklama da yapmamış
Varikosel fln için ultrason mu acaba. Umarım yoktur problem

Doktor yumurtaliklarina bakmış sonuçlar iyi ama tekrar sperm testi alicam senden demiş birde ultrason la bakacakmis varikosel sperm testiyle mı anlaşılırdı açıkçası moralimiz bozuldu biraz açıklama da yapmamış
Bazı dr ellle muayene edip varsa sanırım derecesi için ultrason istiyor. Sperm testini de bazen tekrarlatıyolar ozaman daha iyi diyolar. 2 testi karsılaştırıp doğruluk payı için

Kızlar bızımde sayımız 12 milyon ve morfolojimiz %1 bugun gittik doktora muane etti bizdende ultrason istedi muane ettikten sonra bısey söylemedi bısey olsa söylerdi diye dusunuyorum ve sperm testını de yenılememizi istedi cünkü sperm sayıları cok değişken oluyomuş tek bi test ile hareket etmek doğru olmaz en az 2 test yapın ortalamasına göre hareket ediliyo dedi sizdende o yuzden istemiştir

Arkadaşlar rica etsem bunuda yorumlarmısınız...

Sperm konsantrasyonu42. 1 toplam hareketlilik33 ileri hareketlilik23 yerinde hareketli10 hareketsiz 67 morfoloji5 hareketli sperm konsantrasyonu 14 ileri hareketli sperm 9.5 fonksyonel sperm 1.1 ortalama hız 8 sperm hareket indeksi 36 toplam sperm konsantrasyonu 126.3 toplam hareketli sperm 42 toplam ileri hareketli sperm 42 top. İleri. Har. Sperm 28.5 fonksyonel sperm 3.3 morfolojisi nor al 5.9… Bu değerlere bakarak çocul sahibi olma imkanı nedir acaba?
2011 de sol varikosek oldu eşim.. Şimdide sağda 2 3 reflüvar diyorlar yorumlarınızı beklyrm

Arkadaşlar rica etsem bunuda yorumlarmısınız...

Sperm konsantrasyonu42. 1 toplam hareketlilik33 ileri hareketlilik23 yerinde hareketli10 hareketsiz 67 morfoloji5 hareketli sperm konsantrasyonu 14 ileri hareketli sperm 9.5 fonksyonel sperm 1.1 ortalama hız 8 sperm hareket indeksi 36 toplam sperm konsantrasyonu 126.3 toplam hareketli sperm 42 toplam ileri hareketli sperm 42 top. İleri. Har. Sperm 28.5 fonksyonel sperm 3.3 morfolojisi nor al 5.9… Bu değerlere bakarak çocul sahibi olma imkanı nedir acaba?
2011 de sol varikosek oldu eşim.. Şimdide sağda 2 3 reflüvar diyorlar yorumlarınızı beklyrm

Hayırlı olsun canım nasıl hamile kaldın doğal mi tüp bebek mi
Kızlar bızımde sayımız 12 milyon ve morfolojimiz %1 bugun gittik doktora muane etti bizdende ultrason istedi muane ettikten sonra bısey söylemedi bısey olsa söylerdi diye dusunuyorum ve sperm testını de yenılememizi istedi cünkü sperm sayıları cok değişken oluyomuş tek bi test ile hareket etmek doğru olmaz en az 2 test yapın ortalamasına göre hareket ediliyo dedi sizdende o yuzden istemiştir

Merhaba hayırlı olsun bebeğinizi eşiniz hangi vitaminleri kullandı bizim degerlerimizle aynı nerdeyse o yüzden merak ettim Sağlıkla kucagınıza alırsınız inşallah :nazar::nazar::nazar::dua:

Canım meğer biz bu testlerle ugrasırken hamileymişim çok şükür . Hamile kaldıgım ay 4444 salatı tefriciye okumustum bebek ıcın ben ona yoruyorum hamileliğimi
Peki canım eşinde ne gibi sorunlar vardı doktor normal yolla olur dedi mi 12 milyon çok az bi değer bizimde 54 milyondan 15 milyona düştü varikosal var

Merhaba hayırlı olsun bebeğinizi eşiniz hangi vitaminleri kullandı bizim degerlerimizle aynı nerdeyse o yüzden merak ettim Sağlıkla kucagınıza alırsınız inşallah :nazar::nazar::nazar::dua:
Merhaba tesekkurler
Eşimin 2. Verdiği sperm testinde değerleri gayet güzel cıktı sonucu doktora gostermeden hamile oldugumu ögrendik ama bu sırada bi 20 gun kadar çobancokerten otunu kaynatıp içirdim e vitamini hergun bi avuc kuruyemiş yedi ve sigarayı baya azaltmıştı ama dediğim gibi 20 gunde duzelcek değerler değildi cok dua etmıstım ona yoruyorum ve galiba ilk yaptıgımız spermiogram testi yanlıstı 20 gunde bu kadar değer yukselemz cunku

Peki canım eşinde ne gibi sorunlar vardı doktor normal yolla olur dedi mi 12 milyon çok az bi değer bizimde 54 milyondan 15 milyona düştü varikosal var

Canım 2. Spermiogram testini istedi 1 testle olmaz ortalama alıcam dedi doktor spermler cok değişken oldukları ıcın 2. Testimiz gayet guzel cıkmustı aralarında 20 gun olmasına rağmen sonucu doktora gostermeden hamıle oldugumu ogrendık

Back
X