Sperm Testi

Merhaba sperm sayısı ve toplam hareketlilik iyi görünüyor. İleri hızlı sperm sayısı 0. Morfoloji bakılmış mıydı? Göremedim. Ne kadar süredir deniyorsunuz?
Morfolojiyi bende göremedim doktor bakılmamış dedi, benim oluyor ama düşükle sonuçlanıyor yada anomali oluyor. İleri hızlı sperm 0 olunca noluyor acaba ?

Morfolojiyi bende göremedim doktor bakılmamış dedi, benim oluyor ama düşükle sonuçlanıyor yada anomali oluyor. İleri hızlı sperm 0 olunca noluyor acaba ?
Mutlaka iyi bir yerde krugere göre morfoloji baktırın bence. Düşük veya anomalinin sebebi olabilir belki de. Sonuca göre sperm dna hasarı isteyebilir doktor. Ya çok iyi bir lab. Ya da tüp bebek merkezinde Spermiyogram verebilirsiniz.
İleri hızlı sperm olmayınca sadece gebeliği geciktiriyor diye biliyorum ama sizde yavaş ileri yeterli zaten.

Bu sonuca umuttepede bakıldı iste emin olmak için yanlışmi çalışıldı acaba olmasın diye bu hafta bir daha test verecek bakalim o zaman kesin sonuca varirmiyiz acaba birde bu ileri hareket takviye beslenmeyle artan birseymi bilginiz varmı

Merhaba, bu teste gore ileri hız haric diğer degerler normal. Birde morfoloji bakılmamıs. İleri hız multivitamin Takviyesi ile yukselebiliyor birde havuç kürü öneriliyor.

Mutlaka iyi bir yerde baktırın bu hafta. Ve morfolojiye bakılıp bakılmayacağını, bakılacaksa krugere göre mi diye sorabilirsiniz.
İleri hareket biraz artırılabiliyor. Sigara içiyorsa bırakabilir eşiniz ve vitamin destekleri, antioksidan, keçiboynuzu vs şeyler tüketebilir.
İyi bir üroloji doktoruna giderek takviye isterseniz destek ürünler verebilir aslında.

Merhaba, bu teste gore ileri hız haric diğer degerler normal. Birde morfoloji bakılmamıs. İleri hız multivitamin Takviyesi ile yukselebiliyor birde havuç kürü öneriliyor.
Hangi takviye öneriliyor acaba bilginiz varmı bide ileri hız 0 olunca anomali olabiliyormu bilginiz varmi bu konudada

Biz aslında umuttepede tüp bebek yaptircagimiz için testi orda yaptirmak zorundayiz dna hasarina gelincede genetik doktoruyla görüştüm bu test turkiyede %100 garanti veren bir uygulama test değilmiş, mecbur bu sonuca baktirdigimiz yerde baktirmamiz sart kosuluyor umuttepe devlet olcagi icin ama bu ileri hareketlilik 0 olunca anomali yada düşük olurmu o aklimi karıştırıyor

Birde geçen sene marnarada morfoloji bakilmisti %2 ve %3 çıkmıştı yine iki kere test yapılmıştı şuan kaçtır bilmiyorum

Tüp bebek merkezleri detaylı bakarlar. Düşük ya da anomalinin İleri hızlı ile ilgili olduğunu düşünmüyorum ben.( tabi bu benim bildiğim kadarıyla)
Hız sadece hamile kalma süresi ile alakalı.

Hangi takviye öneriliyor acaba bilginiz varmı bide ileri hız 0 olunca anomali olabiliyormu bilginiz varmi bu konudada
Anomaliye sebep olmaz sadece gebe kalma suresini uzatır. Morfoloji anomoli dusuge neden olabilir, morfolojiye kruger yontemi ile bakılması lazım. İyi bir labda yeniden test verin. Tüp bebek merkezleride olabilir.
İlac olarak drunuz hangi ilacı tavsiye ederse onu alın. Birde eşli olarak kromozom testleri yapılması iyi olur sizin içinde ayrıca kan pıhtılaşması testleri yapılması lazım. Birden fazla düşüğü olanlara bu testler yapılıyor. Drunuz yonlendirmedi mi? Devletin genetik bolumune gidip kendinizde talep edebilirsiniz.
Bebekten daha once biyopsi alındı mı anomoli sebebi olarak tespit edilen bir durum var mı?

Aşağı yukarı aynıdır. Morfoloji çok uçlarda değişiklik olmuyor.
Sanırım en az %4 olması lazımmış geçen sene böyleydi benim birden fazla düşüğüm ve son bebeğim anomali yüzünden sonlandirildi gecen hafta umuttepedeki doktor vs spermle ilgilenen biriyle görüştüm hız durumunu dedi düşük anomali yapabilir dedi

Bu saydığın tüm testlerin en ayrintilisina kadar yaptırdık son çare wes yaptırdık onun sonucu bekliyoruz pıhtılaşma var oksapar kullanıyorum ama sorunu ne yazikki bulamiyolar elde tek bulgu ileri hareketlilik suan tabi 2.testle bidaha bakilcak kesinlesmesi icin oda napcagimizi bizde bilemedik

Evet en az 4 olması gerekiyor. Doktor söylediyse doğrudur hız da düşük veya anomaliye sebep olabiliyormuş demek ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…