• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sperm testimiz

dilfeza

Guru
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2010
3.402
2.249
333
İyi gunler hocam 3 yasinda bir oglum var 7. Ayda gebe kaldım ..ikinci icin 15 ay oldu olmuyor ben uc ay once rahim filmi dahil tüm hormon ve diger tetkiklerimi yaptırdım sinra esim yaptrdi ilk test
image.webp

20 gun sonra ki testimiz
image.webp

Urolojiye gittik proxseed verdi 3 ay kullanın dedi elle muayenede varikosel cok az etkileyecek kadar yok oldugunu soyledi ultrason verdi cekilicez birde hormon testrleri istedik gerek yok demis şaşırdık bizde lutfen yardımcı olur musunuz hocam ?

Ayrıca esim romotoloji ilaclari kullanıyor ve biz ilacın icerigini okuyunca sok olduk hocam :(
image.webp

İyi gunler hocam 3 yasinda bir oglum var 7. Ayda gebe kaldım ..ikinci icin 15 ay oldu olmuyor ben uc ay once rahim filmi dahil tüm hormon ve diger tetkiklerimi yaptırdım sinra esim yaptrdi ilk test
Eki Görüntüle 1736118
20 gun sonra ki testimiz
Eki Görüntüle 1736131
Urolojiye gittik proxseed verdi 3 ay kullanın dedi elle muayenede varikosel cok az etkileyecek kadar yok oldugunu soyledi ultrason verdi cekilicez birde hormon testrleri istedik gerek yok demis şaşırdık bizde lutfen yardımcı olur musunuz hocam ?

Ayrıca esim romotoloji ilaclari kullanıyor ve biz ilacın icerigini okuyunca sok olduk hocam :KK43: Eki Görüntüle 1736390

Romatoloji amacıyla kullanılan bir takım ilaçlar eşinizin sperm sayısını etkileyebilir ancak altta yatan romatolojik hastalık bazen çok önemli hayati sonuçlar doğurabileceğinden bu ilaçları romatoloji uzmanına danışmadan sakın kesmeyin lütfen. Doktorunuza çocuk istediğinizi belirtmeniz yeterli olacaktır. Bu konuda sperm sayısını etkilemeyecek alternatif bir ilaç olmaması yada ilaç kullanmasa bile sperm sayısının 15 milyona çıkmaması halinde tüp bebek tedavisi yaptırmanız gerekmektedir. Aksi taktirde bu değerlerle kendiliğinden gebe kalabilme ihtimaliniz oldukça az olacaktır. Varikosel saptansa bile bu durum eşinizin yumurtalıklarında ağrı yaratmıyorsa ameliyatla malesef mevcut sperm sayısı normale dönmeme ihtimali yüksek olduğu için size önerim gereksiz yere ameliyat olmamasıdır.

Romatoloji amacıyla kullanılan bir takım ilaçlar eşinizin sperm sayısını etkileyebilir ancak altta yatan romatolojik hastalık bazen çok önemli hayati sonuçlar doğurabileceğinden bu ilaçları romatoloji uzmanına danışmadan sakın kesmeyin lütfen. Doktorunuza çocuk istediğinizi belirtmeniz yeterli olacaktır. Bu konuda sperm sayısını etkilemeyecek alternatif bir ilaç olmaması yada ilaç kullanmasa bile sperm sayısının 15 milyona çıkmaması halinde tüp bebek tedavisi yaptırmanız gerekmektedir. Aksi taktirde bu değerlerle kendiliğinden gebe kalabilme ihtimaliniz oldukça az olacaktır. Varikosel saptansa bile bu durum eşinizin yumurtalıklarında ağrı yaratmıyorsa ameliyatla malesef mevcut sperm sayısı normale dönmeme ihtimali yüksek olduğu için size önerim gereksiz yere ameliyat olmamasıdır.
bizde ki kronik bir rahatsızlık yanı ilacını kullanmadığında Ağrı'ları oluyor baska bir sorun yasamıyoruz .. Varikosel ağrı yapmıyor bizde ztn dr elle muayenede az miktarda olduğunu söylemiş .. Biz Suan da proxseed havuç şutu evicap kullanıyoruz ..

20160127_170718.webp
Hocam eşimin sperm testine bi bakarsınız tüp bebek denedik hamile kaldım ama 7 hafta sonra kalp atışını duymaya gitmiştik duymadık bana yardımcı olurmusunuz
20160127_170718.webp

Eki Görüntüle 1756456 Hocam eşimin sperm testine bi bakarsınız tüp bebek denedik hamile kaldım ama 7 hafta sonra kalp atışını duymaya gitmiştik duymadık bana yardımcı olurmusunuz Eki Görüntüle 1756456

Eşinizin menisinde sadece 1-2 adet sperm bulunması yumurtalıklarında sperm üretimi konusunda ciddi sorun bulunduğunu göstermektedir. Bu nedenle mecburen tüp bebek yapılmaksızın hamile kalabilme şansınız bulunmamaktadır. Bu üretim durmadan tekrar tüp bebek denemenizi öneririm aksi taktirde günün birinde menide sperm bulunamaz hale geldiğinde mecburen yumurtalıklarından biyopsi yapılarak sperm bulunmaya çalışılır. Hem eşinizin sperm sayısının çok düşük olması hemde 1 gebelik kaybınız olması nedeniyle size ve eşinize genetik analiz yapılmasını öneririm.

D DrHalilIbrahimTekin hocam ben konu sahibi size en son yazdıktan iki ay sonra dun eşim test verdi biz bu arada romotologumuzla görüştük ve hemen yan etkisi geçici kısırlık olan salozoplyn adlı ilacı kestik sonra takviye vitamin proxseed quanzim Q10 - her aksam havuç suyu kullandık dünkü testin sonucu sizce Suan da doğal yoldan olur mu bu arada 7 ayin sonunda doğal yoldan gelmiş 3.5 yasında bir oglum
Var :)
Size gönderdiğim ilk test
image.webp

Dünkü test
image.webp

Suan ki değerler Nasıl hocam doğal yolla
Uzun mu sürer aşılamamı denesek ? 16 aydır bekliyoruz ikinciyi ?

Doktr bey esimin yumurtaliklarinda varis oldugunu ogrendik cok tedirginz esim korkuyo ameliyat olsa bile bebegimiz olur mu die bize yardimci olun

D DrHalilIbrahimTekin hocam ben konu sahibi size en son yazdıktan iki ay sonra dun eşim test verdi biz bu arada romotologumuzla görüştük ve hemen yan etkisi geçici kısırlık olan salozoplyn adlı ilacı kestik sonra takviye vitamin proxseed quanzim Q10 - her aksam havuç suyu kullandık dünkü testin sonucu sizce Suan da doğal yoldan olur mu bu arada 7 ayin sonunda doğal yoldan gelmiş 3.5 yasında bir oglum
Var :)
Size gönderdiğim ilk test Eki Görüntüle 1783820
Dünkü testEki Görüntüle 1783821
Suan ki değerler Nasıl hocam doğal yolla
Uzun mu sürer aşılamamı denesek ? 16 aydır bekliyoruz ikinciyi ?
Şu andaki sperm değerleriniz mililitrede 14 milyon, hareketliliği ve morfolojisi normal yollarla gebe kalabilmeniz için yeterli görünmektedir. Size önerim bir tane çocuğunuz olduğu için sperm hazır bu değerlere çıkmışken 3-4 ay daha kendi kendinize denemeniz eğer bu süre zarfında gebe kalamazsanız beklerken yumurtalık rezervi de etkilenmemesi için size önerim vakit kaybetmeden bizim merkezimize başvurmanızdır.

Şu andaki sperm değerleriniz mililitrede 14 milyon, hareketliliği ve morfolojisi normal yollarla gebe kalabilmeniz için yeterli görünmektedir. Size önerim bir tane çocuğunuz olduğu için sperm hazır bu değerlere çıkmışken 3-4 ay daha kendi kendinize denemeniz eğer bu süre zarfında gebe kalamazsanız beklerken yumurtalık rezervi de etkilenmemesi için size önerim vakit kaybetmeden bizim merkezimize başvurmanızdır.
Tmm hocam cok teşekkür ediyirum biz 3-4 ay daha normal deneyelim olmadı sizin oradayız :)

Back
X