Sperm testinde stres ve tam olarak sperm verememe morfoloji sonucunu etkiler mi bilenler acil yazabilir mi🙏🏼

denizperisii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2023
1.428
973
53
27
Merhabalar sperm testi morfoloji bir hastanede %5ken, başka yerde %1 çıkması normal mi, başlıktaki gibi bir durum bunu etkilemiş midir acaba

Merhabalar sperm testi morfoloji bir hastanede %5ken, başka yerde %1 çıkması normal mi, başlıktaki gibi bir durum bunu etkilemiş midir acaba
Etkilemez olur mu hiç.. Eşim ilk hastanede stres ortamında ufacık bir odada vermiş adamda hiç sperm çıkmadı testte o derece etkiliyor. İkinci hastanede 10m sperm çıkmıştı.

Etkilemez olur mu hiç.. Eşim ilk hastanede stres ortamında ufacık bir odada vermiş adamda hiç sperm çıkmadı testte o derece etkiliyor. İkinci hastanede 10m sperm çıkmıştı.
Ay çok teşekkür ederim, eşim de aşırı streslendi böyle durumlarda çok zor yapabiliyor çok moralimiz bozuldu, tam ereksiyon bile olamamış galiba. Öyleyse diğer hastane testlerine güvenmemi miyiz bilemedim ve çok korkuyorum

Evet ne kadar güvenilir bilinmez bizde ilk testte hiç çıkmayınca adamcağız kahrolmuştu. Sonra ikincide en azından çıktı sayısı az olsada rahatladı sonra

Evet ne kadar güvenilir bilinmez bizde ilk testte hiç çıkmayınca adamcağız kahrolmuştu. Sonra ikincide en azından çıktı sayısı az olsada rahatladı sonra
Şükür gerçekten stres ve o an verememe baya etkiliyor demekki. Biz tüp bebeğe başladık o yüzden bu sonucu görünce şok oldum. Ama eşi en başta zaten düzgün veremediğini dile getirmişti. İnşallah sorunsuz geçeriz bu aşamalardan bir an önce

Bazı yerler hücreleride sperm olarak sayıyor diye biliyorum. Hastanenin referans aralıklarına bakmak lazım. Ama stres cok etkiliyor. Başka bir yerde daha test verin. Tüp bebek merkezlerinde özel odalarda test veriliyor. Bazı özel hastanelerde de özel oda var. Sorun öyle verin. Eşim ilk test verdiğinde al bu kutuyu tuvalete git orada yap demişlerdi.

Eşim 2 farklı şehirde 2 farklı hastanede test vermişti ve drlar ikisine bakarak ikisi de yakınsa ortalama bu şekilde dediler değerleri çok iyiydi ancak gittiğimiz klinik özel bir odadaydı ancak eşim hiç veremedi çıktı sonra dolaşıp tekrar geldik tekrar isteksiz olarak gitti ve geldiğinde zar zor yapabildiğini söyledi çok stresli ve uykusuzdu bir de. Değerleri berbat çıktı morfoloji 1 çıkmış, normalde 5 ti mesela. İleri hareketlilik 0 çıkmış, normalde 35 falandı. Bu kadar kötü çıkmasına başta çok üzüldüm ama dr ile daha görüşmedik zaten eşim de veremediğini dile getirdi inşallah sorun yoktur kaygılandırdı bizleri yine de

Bizde aşılama sürecinde bu olay başımıza gelmişti sonuç bizimde tüp bebekle bitti. Hepimizin başından gelip geçiyor kolaylıklar diliyorum sürecinizde

Kaygılanmayın kullandığı ilaç varsa belki önce morfolojip bozup sonradan yeniliyordur. Hormonlar bile stresten etkileniyor. En sağlıklı bilgiyi doktorunuzdan alırsınız. Belki gerçekten morfoloji kötüleşmiştir. Bir arkadaşımın çocuğu olmasına rağmen 2.cocugu olmadı eşi test verdi hep sperm sayısı 0 cıktı mesela. Dönem dönem erkek vücudu kafayı yiyor sanırım

Evet evet bir bakalım artık kendi sıkıntılarımız bitti erkeklerinki başladı bir de teşekkür ederim yorumunuz için

Merhaba eski bir post olabilir ama yazmak istedim erkekler kadınlar kadar soğuk kanlı olamıyor bu hassas durumlarda çok stress oluyorlar ve her ay farklı çıkması çok büyük ihtimal eşim 2 hafta arayla verdi çoook az değişiklik vardı ama 2 hafta arayla alınması zaten yanlış bir işlemdi gittiğimiz yer berbattı .. kızlar bir erkeğin sperm yenilenmesi 3 ay alıyor o yüzden eşleriniz stress yapmasın sigara alkol bıraksınlar sağlıklı beslensinler sperm anca kendini toparlıyor kaliteleşiyor takviye ve sağlıklı yaşam tarzı çok fark yaratır bence nasip ve eşin bu konuda yanlız değil gerçekten okadar çok erkekde bu sorun varki çevrem de bile fazla oda yediğimiz içtiğimiz herşey hormonları bozduğundan oluyor buna inanın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…