Sperm testini yorumlayabilir misiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sibelslan

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2023
76
15
18
24
Hacim 3
Sayı : 0.7
Renk : sarı
Vizkozite normal
Likefaksiyon 0
Aglütünasyon : 0
Agregasyon: 0
Lökosit: 0.1
Eritrosit: 0.5
Döküntü var
PH >7
Hareketli %50
İleri hızlı hareket : 0
İleri hareket: 0
Yerinde hareket : 0
Hareketsiz %50

Merhaba sperm sayısı çok düşük normalde minimum 15 milyon olması lazım ama 700 bin sperm var. İleri hareketli sperm sayısı 0. Renk sarı ve döküntü var enfeksiyon da olabilir belki. Ha birde hareketli sperm %50 diyor ama yerinde ve ileri hareketli sperm yok diyor ben anlamadım nereye hareket ediyor o zaman bu spermler. Bir yanlışlık olabilir zaten tek test güvenilir değil bence tekrarlamak iyi olur.

Bu ikinci test . Birinciyi yaptigimizda da bu sonuçlar çıktı. Üroloji doktoru kötü konuşmadi çok ciddi birşey yok dedi ve vitamin mineral desteği verdi . Fakat benim doktorum bu spnuclara bakınca direkt tüp Bebek bu dedi . Normal yolla imkansizz dedi

Hareketli %50 iken sayılar neden hep 0
Yanlış yazmış olabilir misiniz

İyi bir labaratuvarda ya da tüp bebek merkezinde testi tekrarlatın bence. Bu değerlerle tüp bebek tedavisi şart gibi görünüyor. Bir de morfoloji bakılmadı mı?

Eğer bu ikinci testse evet tüp bebek tek yol gibi görünüyor. Ama teste bir tutarsızlık var dediğim gibi hareket bölümünde.

Tüp bebek merkezlerinin laboratuvarlarında bi tekrar yaptırın son kez.
Bizimde farklı farklı çıkıyor özellikle morfoloji olayı bugün yaptırıcaz tüp bebek merkezinde

Tüp bebek merkezlerinin laboratuvarlarında bi tekrar yaptırın son kez.
Bizimde farklı farklı çıkıyor özellikle morfoloji olayı bugün yaptırıcaz tüp bebek merkezinde
İnşallah Sonucunuz güzel çıkar En doğrusunu yapıyorsunuz. En iyisi tüp bebek merkezlerinin embriyologları ve oradaki cihazlarla bakılması.

Gebelik için diyorum bu arada sonucumuz çıktı morfoloji 1 ,spermlerde şekil bozukluğu varmış çok
Tüp bebek merkezinde Morfoloji 1 çıkmasından Korkmayın. Özellikle sperm şekil bozukluğu ile ilgili bir not düşmedilerse...
Tüp bebek harici tabi doğal gebelik zor olur..
Bizim doktorumuz " tüp bebek merkezi embriyologları çok acımasızdır, bu demek değil ki diğerleri dölleyemez. Mükemmeli seçerler sadece" demişti.
Sayı ve hareket nasılmış?

Sayı ve hareket iyi aslında. Sadece morfoloji düşük. Morfoloji de artan bir şey değil.
Eğer 2 yıldır yıprandıysanız, sizin de yaşınız gençse tüp bebek tedavisi ile şansınız yüksek olabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…