• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Spermde Morfolojik Bozukluk ve Dna Kırılması (dfi)

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Bence eşinin durumu çok çok kötü değil, diğerlerini bi kenera koysak bile %25 normal sperm var buda demektir ki 100 spermin 25 'i sağlıklı , orta hasarlınızında oranı iyi , onlarda yumurta dölleyebilirler..
Kaan hoca'ya mail attın mı , ona mı tedavi oluyorsunuz ..??
Sperm sayınız kaç mesela ?
Ne kadardan ne kadara yükseldi ?
Fsh kaç ? Bunlarıda yazarsan daha iyi bilgi verebilirim..

merhaba bilgem, sanırım siz de kaan hocadan tedavi alıorsunuz. bizim morfoloji de %0 dı en son ankara üni. de 3 aylık tedavi sonrası %10 çıkmış gördük ama merkezler farklı olduğu için bi ilerleme var mı çok da emin olamıyoruz. dna hasarı da %25 normal, %15 az hasarlı, %58 orta hasarlı, %1 hasarlı; %1 çok hasarlı diye değerlendirilmiş. bu konuda tecrübeli birileri yorumlarsa sevinirim. bu ay ki adetimle tüp bebeğe başlıyoruz.

bilgem merhaba,
eşimin fshı; bir aydır fostimon iğneleri kullanamsına rağmen düşmüş. 3,2 olmuş. klomen sonrası iğne öncesi 4,9 a kadar çıkmıştı. 22,06 da ankara üni yapılan spermogram da konsantrasyon 192 milyon, morfoloji de %10 çıkmıştı.perhis süresi uzun olduğundan sanırım hareket düşüktü +4 ü %13. dün de maya da eşim ilk orda yaptırdım artma varsa ordan takip ederim dediği için maya da spermoğram yaptırdı. morfoloji %0 :43: üstelik %60 ı şiddetli amorf denmiş. moralimiz bozuldu. keşke yaptırmasaydık. 3 günlük perhizle aynı merkezde 26 şubatta yapılan teste göre hareket (a+b) %39 dan %56 ya çıkmış. konsantrasyon 45 milyondan 110 milyona çıkmış. çok çok şükür sayı hız iyi ama morfoloji en azından %1 çıksa içim daha rahat edecekti.
25 marttan beri kaan hocadan tedavi alıyoruz. düşen fsh için kaan hocaya mail attık 3 gündür cevap yok? pazarertsi telefonla aramamız lazım. ördeğimin kolları bacakları falan kıpkırmızı oldu. kaşınıyor bide. bi kaç gün ilaçlara ara vermeyi düşünüyoruz.

Son düzenleme:
bilgem merhaba,
eşimin fshı; bir aydır fostimon iğneleri kullanamsına rağmen düşmüş. 3,2 olmuş. klomen sonrası iğne öncesi 4,9 a kadar çıkmıştı. 22,06 da ankara üni yapılan spermogram da konsantrasyon 192 milyon, morfoloji de %10 çıkmıştı.perhis süresi uzun olduğundan sanırım hareket düşüktü +4 ü %13. dün de maya da eşim ilk orda yaptırdım artma varsa ordan takip ederim dediği için maya da spermoğram yaptırdı. morfoloji %0 :43: üstelik %60 ı şiddetli amorf denmiş. moralimiz bozuldu. keşke yaptırmasaydık. 3 günlük perhizle aynı merkezde 26 şubatta yapılan teste göre hareket (a+b) %39 dan %56 ya çıkmış. konsantrasyon 45 milyondan 110 milyona çıkmış. çok çok şükür sayı hız iyi ama morfoloji en azından %1 çıksa içim daha rahat edecekti.
25 marttan beri kaan hocadan tedavi alıyoruz. düşen fsh için kaan hocaya mail attık 3 gündür cevap yok? pazarertsi telefonla aramamız lazım. ördeğimin kolları bacakları falan kıpkırmızı oldu. kaşınıyor bide. bi kaç gün ilaçlara ara vermeyi düşünüyoruz.

İğne yada ilaç sperm sayısında dalgalanmalara sebep olabiliyor , bu değişkenliği kafana takma bence ..
Bu herkes için geçerli , ilaçların yan etkisinide drunuzla görüşün , en son tahlilleri Kaan Hoca'ya bildirin ona göre bir yol haritası çizecektir mutlaka ..
Bu değerlerle hamile kalabilirsin , zaten Dna Hasar Testinizde yüksek değil..

:66:
bilgem merhaba,

merhaba baharb;bilgemin dediği gibi değerleriniz ve DNA hasar testi sonucunuz gayet güzel....biraz psikolojik olarak rahatlarsanız herşey yoluna girer...
kaan hoca cuma,cumartesi maillere bakmıyor muhtemelen bu akşam 11den sonra cevanınız gelir....

evet dediğin gibi bu sabah cevap gelmiş.

tabii ki FSH'nın yükselmesini bekliyoruz. Ama Fostimon ya da benzeri bir hormon ilacını kullanırken anlamlı bir düşüş mümkün değildir Sizde de önceki bir tahliliniz 4 gelmişti. 3,2 ile 4 arasında önemli bir fark yok
Ama ben daha da yükselsin istiyorum. Bunun için artık Fostimon'ları 150 IU'liğinden alın ve her gün yaptırmaya başlayın. Tüp bebek tahminen hangi tarihte olacak, yazamanızı rica edeceğim.
Saygılarımla.
Prof.Dr. Kaan AYDOS

evet dediğin gibi bu sabah cevap gelmiş.

tabii ki FSH'nın yükselmesini bekliyoruz. Ama Fostimon ya da benzeri bir hormon ilacını kullanırken anlamlı bir düşüş mümkün değildir Sizde de önceki bir tahliliniz 4 gelmişti. 3,2 ile 4 arasında önemli bir fark yok
Ama ben daha da yükselsin istiyorum. Bunun için artık Fostimon'ları 150 IU'liğinden alın ve her gün yaptırmaya başlayın. Tüp bebek tahminen hangi tarihte olacak, yazamanızı rica edeceğim.
Saygılarımla.
Prof.Dr. Kaan AYDOS

cevap gelmiş...ne kadardır bu iğneyi kullanıyosunuz....bu iğnede menegon ile aynı görevi yapıyor sanırım ,amaç fshı yükseltmek....tüp bebeğe geçecekmisiniz?

14 hazirandan beri gün aşırı kullanıyor eşm. önümüzdeki ay ağustos ayında tüp bebek tedavisine başlayacağız kısmetse.
bu ay doğaya şans tanımaya karar verdik. ama ben de kronik rahim ağzı yarası var. o yüzden spermlerin geçişi de zor. zaten bu yüzden morfoloji%0 olmasına rağmen 2 kez aşılama yaptırdık. ama malesef olulu sonuç alamadık. hayırlısı olsun.

Son düzenleme:
14 hazirandan beri gün aşırı kullanıyor eşm. önümüzdeki ay ağustos ayında tüp bebek tedavisine başlayacağız kısmetse.
bu ay doğaya şans tanımaya karar verdik. ama ben de kronik rahim ağzı yarası var. o yüzden spermlerin geçişi de zor. zaten bu yüzden morfoloji%0 olmasına rağmen 2 kez aşılama yaptırdık. ama malesef olulu sonuç alamadık. hayırlısı olsun.

anladım canım ...daha yeni de başlamışsınız tedaviye...sonbahara kadar deneyebilirdin ama senin de özel durumun belirleyici tabi ki....
hakkınızda hayırlısı olsun,işiniz rast gitsin inşallah....

arkadaşlar merhaba benim eşimin ilk evliliğinden bir kızı var benimde bir defa normal yolla oluşmuş fakat gelişim geriliği nedeni ile sonlandırılmış bir gebeliğimm şimdi sormak istediğim sperm dna sı zamanla bozulurmu ??

anladım canım ...daha yeni de başlamışsınız tedaviye...sonbahara kadar deneyebilirdin ama senin de özel durumun belirleyici tabi ki....
hakkınızda hayırlısı olsun,işiniz rast gitsin inşallah....

canım teşekkür ederim. tüp bebek tedavisine kadar 2 aydan fazla kullanmış olacak umarım sonucumuz iyi olur.

arkadaşlar ben cvabımı kaan aydostan aldım ever sperm dna sı zamanla bozulabilirmiş bu nedenle bize bir tedavi başlattı inşallah herkes için hayırlı olur

arkadaşlar bu dfi testinin fiyatı nedir acaba bilen varsa yazarmı lütfen...

Kızlar selam ,
eşleriniz iğne tedavisi alırken bu iğneleri ne kadardan alıyordunuz? Bunun bir raporu falan var mı? çünkü biz artık hergün kullanacağız. Tanesi 60 lira :53:30 gün kullanımı 1800tl edecek. :45: Zaten bir aydır aldıklarımız da baya tuttu. Bi sormak istedim size.
Ikinci sualim de bu ay doğaya bıraktık kendimizi ama yine dayanamayıp ovulasyon testi kullanmak istiyorum. Hangi markayı önerirsiniz?

Kızlar selam ,
eşleriniz iğne tedavisi alırken bu iğneleri ne kadardan alıyordunuz? Bunun bir raporu falan var mı? çünkü biz artık hergün kullanacağız. Tanesi 60 lira :53:30 gün kullanımı 1800tl edecek. :45: Zaten bir aydır aldıklarımız da baya tuttu. Bi sormak istedim size.
Ikinci sualim de bu ay doğaya bıraktık kendimizi ama yine dayanamayıp ovulasyon testi kullanmak istiyorum. Hangi markayı önerirsiniz?

Canım hangi iğneyi kullanıyorsun markası ne , menegonsa eğer fiyatı 136 lira ...
Raporsuz aldık bizde malesef , rapor çıkartmak çok zor , tüp bebek yaptırırken sorun çıkartıyorlar ...
Ovl testi olarakda egens yada onestep öneririm , tek tek alam gitti gidiyordan topluca al fiyatları gayet ekonomik..

fostimon 150 lik kullanacak bundan sonra tanesi 60 liraymış. menagon çok daha pahalıymış. bize kaan hoca ilk fostimon yazdı sonra sorduk menagon mu fostimon mu diye. ikisi de aynı fostimonla devam edin dedi.
bilgem bide bu ovulasyon testi ne zaman kullanılmaya başlanmalı. hergün yapılıyor sanırım. 13. günüm. geç mi kaldım acaba? teşekkürler cevap için.

meraba arkadaşlar 2 negatif tüpten sonra bizde fostimon ve pregnly başlıyoruz sormak istedigim fostimon evde kendimiz yapabiliyoruyuz

Daha önceki tüp bebek başarısızlıklarında yapılabilecek uygulamalar şunlar:

FSH hormonunuzu yükseltecek stimülasyon tedavisi yapmak. Bunun için Menagon ampul
kullanabilirsiniz. Kullanım şemasını vereceğim.
Yine testislerden sperm alıp, tüp bebek yapmak (ekteki dosyaya bakınız).
Tüp bebeği, piezo elektrik stimülasyonu tekniği ile yapmak (yumurtayı uyarmaya
yönelik).
İsterseniz, bunları deneyebiliriz.

Saygılarımla.
Prof.Dr. Kaan AYDOS

kaan hocanın bize gönderdiği son mail bu. bir de makale göndermiş ingilizce. makaleyi okudum biraz kesinlikle dna hasarı yüksek olan hastalardan spermin ejekulatla değilde tese ile testislerden alınması gerektiği belirtiliyor. Allah yardımcımız olsun.

merhaba esimde kaan hocanın hastası ve menagon ignelerden vuruluyor birkaç zamandır. daha henüz tüp bebek denemesi yapmadık ama tese uygulanacakmıs. siz tedaviye basladınız mı? tüp bebeği nerede denemeyi düşünüyorsunuz?
İşallah Allah gönlümüze verir, sağlıklı ve salih evlatlarımız olur hepimizin.

merhaba arkdaslar, daha oncede yazmıstım ama cevap alamadım. bizim sperm dna hasarımız oldukça yuksekti fsh artırılması icin esim igne vuruluyor,daha sonra tese denenecek. ama fsh artmadı, simdi hala ilaçlara devam ediyoruz. Allahtan herşeyin hayırlısını diliyorum, sağlıklı olsunda diyorum ama bazen bir umutsuzluk kaplıyor. Galiba hiç cocugmuz olmayacak gibisinden.belki hepimiz aynı seyleri yasıyoruz, herkesin duaların hayırlısıyla evlat sahibi olma yonunde ama cok mu umutsuz durumumuz.ilk denemeyi ankara universitesinde batuhan özmenle deneycek gibiyiz, hazır oldugumuzda tapi. endiselerim cok bu olmazsa tekrar tese mi olacak esim? tese zormu?hastanede ilgi nasıl? vs.vs. benim bu yasadıklarımı yasayan arkdaslar da paylasırsa sevinirm. Allah hepimiz için hayırlısını versin işallah.sevgiyle kalın

merhaba arkdaslar, daha oncede yazmıstım ama cevap alamadım. bizim sperm dna hasarımız oldukça yuksekti fsh artırılması icin esim igne vuruluyor,daha sonra tese denenecek. ama fsh artmadı, simdi hala ilaçlara devam ediyoruz. Allahtan herşeyin hayırlısını diliyorum, sağlıklı olsunda diyorum ama bazen bir umutsuzluk kaplıyor. Galiba hiç cocugmuz olmayacak gibisinden.belki hepimiz aynı seyleri yasıyoruz, herkesin duaların hayırlısıyla evlat sahibi olma yonunde ama cok mu umutsuz durumumuz.ilk denemeyi ankara universitesinde batuhan özmenle deneycek gibiyiz, hazır oldugumuzda tapi. endiselerim cok bu olmazsa tekrar tese mi olacak esim? tese zormu?hastanede ilgi nasıl? vs.vs. benim bu yasadıklarımı yasayan arkdaslar da paylasırsa sevinirm. Allah hepimiz için hayırlısını versin işallah.sevgiyle kalın

mrb canım bizimde fsh düşüklüğü var ve ocakda ankara gidip yaptıracaz bu testii umarım hasar az cıkar..siz ne kadar zamandır tedavi oluyorsunuz ve neden tese yapılıyorki hiçmi sperm yok

Back
X