Erkek İnfertilitesi Spermiogram Sonucunu Yorumlayabilecek Var M?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

deniz0509

Birgün geliceksin bebeğim
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2009
742
11
96
40
İstanbul
merhaba arkadaşlar,
bizde 10 aydır deniyoruz ama olmadı en sonunda doktara gittik ve eşimden spermiyogram istediler.
bana yardımcı olabilir misiniz doktorlar sonucun çok olumsuz olduğunu ve başka testler yapmamız gerektiğini söyledi
viskozite normal
volum 3 ml
sayı 100.000 ml
total motilite 50 %
ileri hızlı hareketli 0 %
ileri yavaş hareketli 30 %
yerinde hareketli 20 %
hareketsiz 50 %
normal morfoloji 2 %
mikreoskopi R.C 100.00 ml

canım hem sayı düşük hemde hızlı hareketli 0 bu değerler normal değil
sayının en az 20 milyon olması lazım ama umutsuzluğa kapılma 100 binle haöile kalan var önemli olan bir adet kalitesi yüksek sperm, hareketliliğin olmaması kötü bir sonuç normalde toplam hareketliliğin %50 olması gerekli bence eşin bir üroloğa gitsin, hormon tahlili yaptırsın belki varikosel felan vardır eşinde tavsiyem vakit kaybetmeyin bence sayılar çok düşük çünkü..

selam kızlar yei katıldım ben de..eşimin ilk testini başka bir yerde yaptırdık. ve 1-2 tane sperm var ve dikate alınmaz diye bir şey yazıp verdiler. acayip moralimiz bozuldu. urologa gittik dopler çektiler varikosel çıkmadı ameliyata gerek görmediler. sora biraz bekleyip başka bir yerde yaptırdık. ve şimdi sonuçları yazıcam . pzt gidicek dooktora kocam ama siz de yorumlayı..hareketsiz sayısı ilaçla tedavi edilir mi ??? ne kadar sürer???bende pko var klomen kulladım bu ay ve inaılmaz ümitliyim hamile olduğumu bile düşünüyorum:)

MİKTAR :5,3 ML
PH:8,5
SIVILAŞMA SÜRESİ : 30DK
1ML DEKİ SPERMATOZOON SAYISI : 14.400,00
TOPLAM SPERMATOZOON SAYISI : 76.320,00

HIZLI HAREKETLİ : %5 -- 720,00
YAVAŞ İLERİ HAREKETLİ : %3 --- 432,00
YERİNDE HAREKETLİ : %2 --- 288,00
HAREKETSİZ : %90 -- 12.960,00
MORFOLOJİK İNCELEME :
NORMAL : %49
BAŞ ANAMOLİSİ %11 (büyük başlı %4 ;küçük başlı%4;çift başlı%2;mekik başlı %1 )
BoyUN ANAMOLİSİ &6
KUYRUK ANAMOLİSİ %34( kuyruksuz %2,çift kuyruk%22,dag defek%10,coiled tail%20 )

selam kızlar yei katıldım ben de..eşimin ilk testini başka bir yerde yaptırdık. ve 1-2 tane sperm var ve dikate alınmaz diye bir şey yazıp verdiler. acayip moralimiz bozuldu. urologa gittik dopler çektiler varikosel çıkmadı ameliyata gerek görmediler. sora biraz bekleyip başka bir yerde yaptırdık. ve şimdi sonuçları yazıcam . pzt gidicek dooktora kocam ama siz de yorumlayı..hareketsiz sayısı ilaçla tedavi edilir mi ??? ne kadar sürer???bende pko var klomen kulladım bu ay ve inaılmaz ümitliyim hamile olduğumu bile düşünüyorum:)

MİKTAR :5,3 ML
PH:8,5
SIVILAŞMA SÜRESİ : 30DK
1ML DEKİ SPERMATOZOON SAYISI : 14.400,00
TOPLAM SPERMATOZOON SAYISI : 76.320,00

HIZLI HAREKETLİ : %5 -- 720,00
YAVAŞ İLERİ HAREKETLİ : %3 --- 432,00
YERİNDE HAREKETLİ : %2 --- 288,00
HAREKETSİZ : %90 -- 12.960,00
MORFOLOJİK İNCELEME :
NORMAL : %49
BAŞ ANAMOLİSİ %11 (büyük başlı %4 ;küçük başlı%4;çift başlı%2;mekik başlı %1 )
BoyUN ANAMOLİSİ &6
KUYRUK ANAMOLİSİ %34( kuyruksuz %2,çift kuyruk%22,dag defek%10,coiled tail%20 )

selam oncelıkle allh gonlune gore versın morfolojı yuzde 50nın ustunde olması lazım hareketler cok yavas ph ve sayısı dıer degerlerı cok gusel.ben sperm sayısının artırıldıgını bılıorum ama hareketlılık ıcın tedavının olup olmadıgını bılmıorum..bu arada hamılemısın

yeteeeeer kullanıcısından alıntı
ARKADAŞLAR BıR KEZ DAHA SıZLERı YENı TOPĞıMıZE GÖZ ATMAK VE DESTEK ıÇıN ÇAĞIRIYORUM

ARKADAŞLARRRRRRRRRRRRRRRRR
TÜP BEBEK TOPıĞıNDEN ARKADAŞLAR YENı BıR TOPK AÇTILAR
TÜPĞ BEBEK FıYATLARINDA ıNDıRıM ıSTıYORUZ DıYE BU TOPĞıE GELıP BıR ZıYARET EDERSENıZ ÇOK SEVıNECEĞıZ BıR LıSTE HAZIRLIYORUZ LıSTE YETERı KADAR KALABALIKLAŞINCA VE BELıRLEDıĞıMıZ BıR GÜNDE SESıMıZı DUYARACĞIMIZ YERLERE MAıL ATACAĞIZ TÜP BEBEK FıYATLARI VE RAPOR ÇIKARMADAKı ZORLUKLARLA ıLGıLı HEPıNıZı BEKLıYORUZ

Tüp bebek fiyatlarıda indirim istiyoruz

TOPıĞıMıZı BURASI

canım linkini yapıştırayım da arkadaşlar kolay bulsun....
Kadınlar Kulübü / KADIN KADINCA KADINLAR KULUBU Sayfa Bulunamadı (Tüp bebek fiyatlarıda indirim istiyoruz)

herkese merhaba
semen testimizi yorumarmısınız?doktor bu sonuca göre
mone ve evicap verdi .3 ay kullanıp gelin dedi .

volüm : 3.5
sperm sayısı :140 000 000
morfoloji :%2
motolite-progresyon: %70(%5+4),%20(+3),%25(+2),%20(+1)
aglutinasyon :++
yuvarlak hücre : 1-2 adet

Merhabalar ben sitenize daha yeni katıldım.Bizde çocuk istiyoruz ama bir türlü olmuyor dün eşim sper testi yaptırdı ve sonuç aşağıdaki gibi.Arkadaşlar yorumlayabilirmisiniz.

Miktar : 3.0 ml 0.5 5
pH : 7.7 7.0 8.0
Likefikasyon Suresi(37C) : 15 dakika <20
Viskosite : Normal Normal
Gorunum : Gri-Opak Gri-Opak
1. Saatte Hareketli Sperm Yuzdesi : % 40 %40 %70-%90
Hareketin Degerlendirilmesi (1.Saat) =>%25 veya =>%50 a+b
(a) Hizli Ileri Hareketli : % 30
(b) Yavas Ileri Hareketli : % 10
(c) Yerinde Hareketli : -
(d) Hareketsiz : % 60
Sperm Yogunlugu : 13.000.000 /ml 20 milyon/ml 60-120 milyon