• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Spermiogram testi normal olup sperm dna hasarı yüksek olan var mı?

Cinnamon

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2025
76
58
3
41
Merhaba kızlar, dün maalesef PGT’ye gönderdiğimiz 3 embriyonun da sağlıksız olduğu haberini aldım. Aralarında 5.gün, kalitesi 5AA olan bir embriyo da vardı. Bu benim 4. tüp bebek tedavimdi. Tedavi başarısızlıklarını hep yumurta kalitesine yordum fakat artık sorgulamaya başlıyorum. Benim yaş faktörü dışında bir infertilite sebebi bulunmuyor (41 yaşındayım ve yaklaşık 1.5 senedir tüp bebek tedavisi görüyorum).

Eşimin spermiyogram değerleri (yani sayı, hız ve morfoloji) normal, hatta iyi. Fakat sperm DNA testi hiç yaptırmadık. Benim aksine eşimin yaşam tarzı pek sağlıklı sayılmaz: Fazla kilo, sigara, hareketsizlik, yoğun iş stresi ve hafif varikosel var.

Merak ettiğim konu şu: Eşinin spermiogramı iyi çıkıp sperm DNA’sında yüksek hasar olanlar var mı aranızda? Sperm DNA testini nerede yaptırdınız? ROS testi de yaptınız mı?

Artık çok çaresiz hissediyorum ve sıfırdan tüp bebek tedavisine başlamadan önce mutlaka erkek faktörünü netleştirmek istiyorum. Yorumlarınız için teşekkür ederim 🙏

Back