• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Spermiogram testi sonucu lütfen yorumlayın

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

zehracft

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2021
33
19
3
29
Arkadaşlar sizden rica ediyorum anlayanız yorumlayabilir mi ? Şimdiden hepinize minnettarım 🙏🏻
6065AD42-2FAD-472E-A8A3-00467E8509A3.webp

Ölü sayısı biraz yüksek ama %14 hız iyi benim eşimin %10 ile %5 arası ama sana tavsiyem morfoloji bakan biyerde yaptırın

Oysa ben de araştırınca hızının 25 olması gerektiğini öğrendim çok kararsız kaldım ve korkuyorum
Ölü sayısı biraz yüksek ama %14 hız iyi benim eşimin %10 ile %5 arası ama sana tavsiyem morfoloji bakan biyerde yaptırın

Oysa ben de araştırınca hızının 25 olması gerektiğini öğrendim çok kararsız kaldım ve korkuyorum
Evet öyle olması gerekiyor üroloji doktorları sperm hızını arttırmak için ilaç veriyorlar bizde bu yoldan geçtik ama sperm sayımız arttı bizim ölümüz çoğaldı morfoloji baktırdık eşimin sadece %3normalmiş öyüzden morfoloji önemli

Evet öyle olması gerekiyor üroloji doktorları sperm hızını arttırmak için ilaç veriyorlar bizde bu yoldan geçtik ama sperm sayımız arttı bizim ölümüz çoğaldı morfoloji baktırdık eşimin sadece %3normalmiş öyüzden morfoloji önemli
Zaten ilk tahlili bu ve stres altında olduğunu söylemişti inşallah yakın zamanda tekrarlayacak. Bakalım o sonucu ne çıkacak 😏 morfoloji konusunda uyardığınız için minnettarım diğer tahlil de üzerinde duracam çok teşekkür ederim ☺️🙏🏻

Zaten ilk tahlili bu ve stres altında olduğunu söylemişti inşallah yakın zamanda tekrarlayacak. Bakalım o sonucu ne çıkacak 😏 morfoloji konusunda uyardığınız için minnettarım diğer tahlil de üzerinde duracam çok teşekkür ederim ☺️🙏🏻
Önemli değil canım 😊

lifefaksiyon sureniz 60 dk uzun.
yani spermin bosalma anindan sonra sivilasip yumurtaliga dogru ilerlemesi icin bir sure vardir atiyorum 25 dk, sizinki 60 dk.
spermlerde hizli sperm sayisi sanki biraz dusuk gibi ama, genel sperm sayisi iyi esinizin.
hareketsiz sperm sayisi sanki biraz fazla gibi.
bu kurugerm yapilmis yikama yapilmjs halimi, yoksa yapilmadan onceki halimi?

lifefaksiyon sureniz 60 dk uzun.
yani spermin bosalma anindan sonra sivilasip yumurtaliga dogru ilerlemesi icin bir sure vardir atiyorum 25 dk, sizinki 60 dk.
spermlerde hizli sperm sayisi sanki biraz dusuk gibi ama, genel sperm sayisi iyi esinizin.
hareketsiz sperm sayisi sanki biraz fazla gibi.
bu kurugerm yapilmis yikama yapilmjs halimi, yoksa yapilmadan onceki halimi?
İnanın hiç bilmiyorum
60 dk olması konusunda da yine bilgim yok aslında doktor ile henüz görüşmedik
Söylediğiniz şeyler üzerine direkt soracam sizce söyledikleriniz normal yoldan gebeliğe engel mi ?

İnanın hiç bilmiyorum
60 dk olması konusunda da yine bilgim yok aslında doktor ile henüz görüşmedik
Söylediğiniz şeyler üzerine direkt soracam sizce söyledikleriniz normal yoldan gebeliğe engel mi ?
yani dr bu sonuclarin hepsini goz onunde bulundurarak degerlendirir ben bunun tam yorumunu yapacak merci degilim, ama sanirim bu sperm testi spermin yikamasiz sonucu, esiminde lifefaksiyon suresi uzundu onun disinda pek bir sorun yoktu ben pko olmasaydim normal yolla olurmuydu bilemiyorum.
birde diger arkadasin dedigi gibi morfoloji sonucu, spermin genel yapisini yani bas anomalisi vs yazan sonuclar oluyordu onlar yok bu testte.
dr daha detayli bir test isteyebilir belki.

yani dr bu sonuclarin hepsini goz onunde bulundurarak degerlendirir ben bunun tam yorumunu yapacak merci degilim, ama sanirim bu sperm testi spermin yikamasiz sonucu, esiminde lifefaksiyon suresi uzundu onun disinda pek bir sorun yoktu ben pko olmasaydim normal yolla olurmuydu bilemiyorum.
birde diger arkadasin dedigi gibi morfoloji sonucu, spermin genel yapisini yani bas anomalisi vs yazan sonuclar oluyordu onlar yok bu testte.
dr daha detayli bir test isteyebilir belki.
Bilgilerin için teşekkür ederim canım bakalım doktor ne diyecek ♥️🙏🏻

Bizim test sonuçlarımizida yorumlaya bilir misiniz arkadaşlar. Doktor iyi dedi artık gelmenize gerek yok dedi benim için yumurta geliştirici tedavisine başlayacağız eğer esiminki iyi değilse sonuç olumsuz olacak.

Bizim test sonuçlarımizida yorumlaya bilir misiniz arkadaşlar. Doktor iyi dedi artık gelmenize gerek yok dedi benim için yumurta geliştirici tedavisine başlayacağız eğer esiminki iyi değilse sonuç olumsuz olacak.

Bizim test sonuçlarımizida yorumlaya bilir misiniz arkadaşlar. Doktor iyi dedi artık gelmenize gerek yok dedi benim için yumurta geliştirici tedavisine başlayacağız eğer esiminki iyi değilse sonuç olumsuz olacak boşuna uğraşacağız
Test AdıDeğerBirimAçıklamaReferans AralığıAlınacak Tarih
SPERMİOGRAM (KRUGER + VİT.İNC. + HAZIRLAMA)
SPERM VERİLME YERİLaboratuvar
Sperm verme zamanı13:15
ANALİZE BAŞLAMA ZAMANI13:45
ABSTİNANS SÜRESİGün3
Renk, koku, görünüşAçık gri, özel kokulu
VİZKOZİTENormal (<20 mm.)
LİKEFAKSİYON (DAK.)Dak.20
pH7,9
Fruktoz(+) POZİTİF
VOLÜM (ML)ml5
MI Sperm sayısımil.25
TOPLAM SPERM SAYISImil.125
MİKROSKOBİ.
(A) İLERİ DOĞRU HIZLI HAREKET15%-%
(B) Doğrusal olmayan hareket25%-%
A + B TOPLAM HAREKET40%-%
(C) YERİNDE HAREKET35%-%
(D) Hareketsiz25%-%
CANLILIK REAKSİYONU (Eosin-Y)40%-%
NORMAL6%-%
Baş şekil anomolisi55%-%
MİD-PARÇA (BOYUN) ANOMOLİSİ20%-%
Kuyruk Anomolisi15%-%

ABSTİNANS SÜRESİGün3
pH7,9
Fruktoz(+) POZİTİF
VOLÜM (ML)ml5
MI Sperm sayısımil.25
MİKROSKOBİ.
(C) YERİNDE HAREKET35%-%
(D) Hareketsiz25%-%
NORMAL6%-%
Baş şekil anomolisi55%-%
Kuyruk Anomolisi15%-%
Sayı,hız, morfoloji gayet iyi. Yine de bir takviye kullansın eşiniz bu süreçte. Faydası olur zararı olmaz.

ABSTİNANS SÜRESİGün3
pH7,9
Fruktoz(+) POZİTİF
VOLÜM (ML)ml5
MI Sperm sayısımil.25
MİKROSKOBİ.
(C) YERİNDE HAREKET35%-%
(D) Hareketsiz25%-%
NORMAL6%-%
Baş şekil anomolisi55%-%
Kuyruk Anomolisi15%-%

Gayet güzel sıkıntı yok

Ben ileri hızlı hareketlilik konusunda şüpheliyim 55 60 olması gerekmez miydi. Ama doktor a değil a+b önemli dedi
A artı b 32 olmalı

Ileri hareket hatırlayamadım ama 55 60 falan gibi bi şey değildi normal referans aralığı

merhaba banada vakit ayırıp cevap verirseniz çok mutlu olurum eşimin sperm degerleri ;
yıkama öncesi spermiogram
motolite:%50
progresyon : a %0
b: %18
c:%30
lökosit:1.000.000
epitel hücresi:1.000.000
Sperm yıkama sonrası
spermatozoit sayısı :30.000.000
hareketli spermatozoit sayısı :%60
Progesyon a:%12
b:%18