- 20 Ağustos 2021
- 1.954
- 742
- 73
- Konu Sahibi Papatyamnm
Kızlar bundan anlayan var mı. Doktora gitmemize daha var sabredemedim belki tecrübeli olanınız varsa yorumlayabilir. Sonuç nasıl?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Iyi cikmis bence. Hareketlilik önemli oluyor ve hareketlilik gayet iyi gözüküyor. Sma morfoloji de önemli o kısmı anlayan birj yorumlayabilirse iyi olur.
Morfoloji 1 mi diyor ben orayı anlamadımIyi cikmis bence. Hareketlilik önemli oluyor ve hareketlilik gayet iyi gözüküyor. Sma morfoloji de önemli o kısmı anlayan birj yorumlayabilirse iyi olur.
en az 4 olmalı morfolojiMorfoloji 1 mi diyor ben orayı anlamadım
Tüp bebek aşamasına başladım. Bu engel midir acaba tüp bebeğeen az 4 olmalı morfoloji
düşük. hareket ve sayı iyi
Engel olmaz galiba ama doktorlar yukseltip baslamayi daha uygun goruyor gecen sene baslicaktik bizde tup bebege hem kendimiz erken diye dusunduk doktorda boyle dusundugumuz icin daha iyi olur morfolijigi yukseltmeye calisiriz demisti esimin degeri 2 idi bu sene tup bebek oncesinde degerinin 9 oldugunu ogrenmistikTüp bebek aşamasına başladım. Bu engel midir acaba tüp bebeğe![]()
Çok tuhaf anlamadım ama eşimin morfolojisi düşüktü vitamininler kullandık hala kullanıyoruz ve pahalı ilaçlar bunlar üstüne yaşam kalitemizi değiştirdik sağlıklı besleniyoruz. Dün bu testi yaptık 1 olmuş. Biz yükselmiştir sandıkEngel olmaz galiba ama doktorlar yukseltip baslamayi daha uygun goruyor gecen sene baslicaktik bizde tup bebege hem kendimiz erken diye dusunduk doktorda boyle dusundugumuz icin daha iyi olur morfolijigi yukseltmeye calisiriz demisti esimin degeri 2 idi bu sene tup bebek oncesinde degerinin 9 oldugunu ogrenmistik
Yani iki idi bir olmuşÇok tuhaf anlamadım ama eşimin morfolojisi düşüktü vitamininler kullandık hala kullanıyoruz ve pahalı ilaçlar bunlar üstüne yaşam kalitemizi değiştirdik sağlıklı besleniyoruz. Dün bu testi yaptık 1 olmuş. Biz yükselmiştir sandık![]()
Bizde 4 5 ay pahali ilaclardan kullandik isimlerini hatirlamiyorum p ile baslayan bir vitamin vermisti doktor 400 tl felandi kutusu 80 kapsuldu 4 5 ay kullandi ve hic bir yukselme olmadi ne 2 den yukari cikti ne asagi indi esime sigarayi birakmasini soyledi birakmadi ama azaltti ilaclari birakti ama canim esim bol bol kuru meyve tuketti keci boynuzu yedirmeye calistim cok sevip yemedi o ayri tabi bol bol muz tuketti muzu balli tuketti aradada muzu dilimleyip ustune bal gezdirip verdim ama tabi bosta yedi kuru incir kayisi elma kuruyemislerin kurusunuda bol bol tuketti tavsiye ederim bunlari 6 7 ayimiz bunlarla gecti sonunda tup bebege karar verdigimizde tekrar testler tekrarlandi morfoloji 9 ile 14 arasinda cikti 3 testindedeÇok tuhaf anlamadım ama eşimin morfolojisi düşüktü vitamininler kullandık hala kullanıyoruz ve pahalı ilaçlar bunlar üstüne yaşam kalitemizi değiştirdik sağlıklı besleniyoruz. Dün bu testi yaptık 1 olmuş. Biz yükselmiştir sandık![]()
Kuru incir uzum kayisi elmeYani iki idi bir olmuş
Canim bizimde 2 idi ama 9 a yukseldi 3 ayri test yapildi farkli zamanlarda 12 yi bile gorduk umudunu kaybetme yukarda tukettigimiz besinleri yazdim ilaclarla yukseltemedik ama o gidalar sayesinde yukseldi varikoselimiz yoktu doktor varikosel baslangic seviyesinde yani yok sayilcak duzeyde demisde asamaliymis sanirim cok hakim degilim varikosel 1 2 felan diye umarim bu besinler sizede fayda saglar Rabbim kucaklarimizi tez zamanda doldursunnTotalde sperm sayısı iyi fakat Ml de ki sperm sayısı dusuk. Sperm sayısı degişkendir. En az üç aylık bir multivitamin takviyesiyle yükselebilir.Morfoloji %1 en az %4 olması gerekiyor spontan gebelik olabilmesi için.. Ve malesef morfoloji genetik oldugu için hiçbir antioksidan tedavisi beslenme vs sonucunda değişkenlik yukselme olmuyor. Yukselir diyen dr sizi merkezde tedavi olmanıza ikna etmek için umit vermek için bu yalanı soyler.
Tüp bebek tedavisine baslamanız en dogrusu olur. Başarı sansı ise morfolojik bozuklugun şiddetine gore değişir. Eğer dna hasarı kaynaklı bir bozukluksa buna baglı uygulanan tedavi sonucu dollenme sansı artar. (varikosel varsa tedavi edilmeli, morfolojiyi bozar) Ama gorunurde bir sıkıntı yoksa bu da henuz tıbbın cozemedigi bir genetik bozukluktan kaynaklandığını gosterir. (spermlerin olusma asaması veya cıkısı esnasında morfolojik defekte ugrar) nedeni henuz bilinmeyen unsurlar..
Yazan : 9 yıldır morfoloji %1 belasıyla ugrasan mücadeleci anne adayı.
Çok iyi gerçekten. Tebrik ederim. Eşimde varikosel varmış bir dr bununla alkası da var mı bilmiyorum. Ama çok uğraştık ikiydi, üç olur sandık en kötü. Bir olmuşBizde 4 5 ay pahali ilaclardan kullandik isimlerini hatirlamiyorum p ile baslayan bir vitamin vermisti doktor 400 tl felandi kutusu 80 kapsuldu 4 5 ay kullandi ve hic bir yukselme olmadi ne 2 den yukari cikti ne asagi indi esime sigarayi birakmasini soyledi birakmadi ama azaltti ilaclari birakti ama canim esim bol bol kuru meyve tuketti keci boynuzu yedirmeye calistim cok sevip yemedi o ayri tabi bol bol muz tuketti muzu balli tuketti aradada muzu dilimleyip ustune bal gezdirip verdim ama tabi bosta yedi kuru incir kayisi elma kuruyemislerin kurusunuda bol bol tuketti tavsiye ederim bunlari 6 7 ayimiz bunlarla gecti sonunda tup bebege karar verdigimizde tekrar testler tekrarlandi morfoloji 9 ile 14 arasinda cikti 3 testindede
Birde benim ilaçlar 1300 TL iki defa aldık şimdiye kadar daha da kullan dermi doktor bilmiyorum.Kuru incir uzum kayisi elme
Ceviz findik
Bademin cevizin felan cerezlerin kuru versiyonlari var onlari tuketin
Muz arada ustune balda gezdir dilimleyip
Ve mevsimlik meyve sebzeler sebzeleri cig tuketebilceklerini mumkun oldukca cig tuketsin esime bunlari kullandik
Sigara varsa azaltsin esin yada biraksin
Keci boynuzu
Dut uzum yada keciboynuzu pekmezi 2 gunde 1 1 kaşık icsin
Ve duzenli yuruyus bunlar kilo aldiran gidalar bu yuzden gunluk mutlaka yuruyus yapsin
O kadar para verdigimiz ilaclardan fayda gormedik bunlardan gordugumuz kadar
Sizin adınıza sevindim ins dogal yolla olur. Dediğim gibi morfoloji kendi içinde ayrılıyor sebebi eger genetik testlerde ortaya cıkarsa dna hasarı ros gibi o zmn mudahale edilebiliyor siz o gruptanmıssınız. Yaptırdınız mı bu testleri siz? Sizin yazdıgınız herseyi biz yıllardır yapıyoruz alıskanlık oldu ztn. Üstüne bu kdr yılda en pahalı antioksidanları kullandı eşim.Bitkisel kür olarak da kullanmadığı kalmadı. Sigara vs yok. Beslenmeye en ust seviye dikkat ettik morfoloji 0-1 arasında değişiyor. Bizim vakalarda en faza bir birim yükseliyor deger fazlası yok.Canim bizimde 2 idi ama 9 a yukseldi 3 ayri test yapildi farkli zamanlarda 12 yi bile gorduk umudunu kaybetme yukarda tukettigimiz besinleri yazdim ilaclarla yukseltemedik ama o gidalar sayesinde yukseldi varikoselimiz yoktu doktor varikosel baslangic seviyesinde yani yok sayilcak duzeyde demisde asamaliymis sanirim cok hakim degilim varikosel 1 2 felan diye umarim bu besinler sizede fayda saglar Rabbim kucaklarimizi tez zamanda doldursunn![]()
Tese ne oluyorSizin adınıza sevindim ins dogal yolla olur. Dediğim gibi morfoloji kendi içinde ayrılıyor sebebi eger genetik testlerde ortaya cıkarsa dna hasarı ros gibi o zmn mudahale edilebiliyor siz o gruptanmıssınız. Yaptırdınız mı bu testleri siz? Sizin yazdıgınız herseyi biz yıllardır yapıyoruz alıskanlık oldu ztn. Üstüne bu kdr yılda en pahalı antioksidanları kullandı eşim.Bitkisel kür olarak da kullanmadığı kalmadı. Sigara vs yok. Beslenmeye en ust seviye dikkat ettik morfoloji 0-1 arasında değişiyor. Bizim vakalarda en faza bir birim yükseliyor deger fazlası yok.
Üç tüp bebek. Hepsinde 2-3 dollenme yani dollenme oranımız cok dusuk. En sonki denemede hiç dollenme dahi olmadı transfer e gidemedim. Her seferinde drlar bana morfoloji cok kotu deyip duruyorlar. Morfoloji de en zorlu grup glozobosperm olanlar buyuk baslı ve akzoromu ya yok yada kusurlu.. Bu gurupta en zor morfoloji grubudur mesela. Cok sukur bizde saglıklı spermler secilebiliyor ama hücre kalitesi dusuk oldugundan sonuc elde edemedik. Gitmediğimiz prof dr da kalmadı. Şimdi bize tese oneriyor drumuz ama biz kabul etmedik..
Hic kafana takma spermler labaratuvarda ayristiriliyor nasilsa kuzum Rabbim islerinizi kolaylastirsinÇok iyi gerçekten. Tebrik ederim. Eşimde varikosel varmış bir dr bununla alkası da var mı bilmiyorum. Ama çok uğraştık ikiydi, üç olur sandık en kötü. Bir olmuşTüp bebeği ne kadar etkiler bilmiyoruz. Başladıkta tüp bebeğe
Asama asama kullanmani gerektigi vakit geldikce doktor soylicek canim benimBirde benim ilaçlar 1300 TL iki defa aldık şimdiye kadar daha da kullan dermi doktor bilmiyorum.