Erkek İnfertilitesi Spermiyogram sonucu ve kafam karıştı

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

gyshnky

Zeynep Beren hoşgeldin
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2009
6.368
2
156
Ankara
Merhaba eşime spermiyogram testi yaptırdık doktorum sperm konusunda bir sıkıntımız yok normal değerlerde dedi fakat ben şimdi burdaki değerlere bakınca anlam veremedim. değerlerimizi yazıyorum lütfen yardım edin yorumlarınızı bekliyorum.

BULUNAN DEĞERLER
Miktar : 2,0ml
Çözünme Süresi: 20 dakika
Vizkosite: normal
Ph:7,0
Konsantrasyon: 86,000,000/ml

MOTİLİTE:
Progresif hızlı hareket: %13
Progresif yavaş hareket: %22
Yerinde hareket: %5
Hareket etmeyen: %60

MORFOLOJİ: (KRUGER STRICT KRİTERLERİNE GÖRE)
NORMAL:%7
Baş anomalisi: %32
Boyun anomalisi: %28
Kuyruk anomalisi: %24
Akrozom anomalisi: %9

Yorum: Her sahada 1-2 lokosit görüldü.

arkadaşım öncelikle geçmiş olsun bizde eşime yaptırdık dün gösterdik dr a hareket toplamının %50 den fazla olması gerek dedi. sizin testte sayı normal morfoloji normal ama hareket biraz düşük gibi (hızlı-yavaş-yerinde hareket toplamı %50 olması gerekmiş) tabi bu bize söylenen değerlere göre benim fikrim. ama burda bu konuda çok deneyimli arkadaşlar var. onların yorumlarınıda al bence. allah hayırlısıyla en kısa zamanda bebeğinize kavuşmayı nasip etsin inşallah

Selam arkadaslar
ben daha önce baska bir topikte yazmistim esimin degerlerini oat 3 derecesindeydi daha sonra biraz düzelme oldu morfoloji de 4 ten 5 e cikmis ama ilk sgm i yurtdisinda ikincisini türkiye de yaptirmistik hangisine sayida oldukca farkli cikti ikincide
morfoloji kacin üzerinde normal?

Merhaba
bu degerlerle ne kadar zamndir normal yolla deniyorsunuz?

yeteeeeer kullanıcısından alıntı
ARKADAŞLAR BıR KEZ DAHA SıZLERı YENı TOPĞıMıZE GÖZ ATMAK VE DESTEK ıÇıN ÇAĞIRIYORUM

ARKADAŞLARRRRRRRRRRRRRRRRR
TÜP BEBEK TOPıĞıNDEN ARKADAŞLAR YENı BıR TOPK AÇTILAR
TÜPĞ BEBEK FıYATLARINDA ıNDıRıM ıSTıYORUZ DıYE BU TOPĞıE GELıP BıR ZıYARET EDERSENıZ ÇOK SEVıNECEĞıZ BıR LıSTE HAZIRLIYORUZ LıSTE YETERı KADAR KALABALIKLAŞINCA VE BELıRLEDıĞıMıZ BıR GÜNDE SESıMıZı DUYARACĞIMIZ YERLERE MAıL ATACAĞIZ TÜP BEBEK FıYATLARI VE RAPOR ÇIKARMADAKı ZORLUKLARLA ıLGıLı HEPıNıZı BEKLıYORUZ

Tüp bebek fiyatlarıda indirim istiyoruz

TOPıĞıMıZı BURASI

canım linkini yapıştırayım da arkadaşlar kolay bulsun....
Kadınlar Kulübü / KADIN KADINCA KADINLAR KULUBU Sayfa Bulunamadı (Tüp bebek fiyatlarıda indirim istiyoruz)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…