• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Spermiyogram Sonucu Yardım Edebilir misiniz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aXhi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

aXhi

Şimdilik sadece pati annesi :)
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2009
1.083
1.187
333
37
İstanbul
Merhaba arkadaslar,

Esim sperm testi vermis ve sonucu haftaya kadar doktora gosteremeyecegiz randevu alamadigimizdan. Sonuc o kadar karisik ki birseyde anlamadik. Ikimizde bu sure zarfinda meraktan catlamamak icin sizinle paylasmak istedim. Yorumlayabilecek biri var mi aranizda?
Ekte sonucu bulabilirsiniz
Simdiden tesekkurler,

Eklentiler

• SmartSelectImage_2017-01-14-15-48-37.webp
    SmartSelectImage_2017-01-14-15-48-37.webp
    17,8 KB · Görüntüleme: 235
Merhaba arkadaslar,

Esim sperm testi vermis ve sonucu haftaya kadar doktora gosteremeyecegiz randevu alamadigimizdan. Sonuc o kadar karisik ki birseyde anlamadik. Ikimizde bu sure zarfinda meraktan catlamamak icin sizinle paylasmak istedim. Yorumlayabilecek biri var mi aranizda?
Ekte sonucu bulabilirsiniz
Simdiden tesekkurler,
Merhabalar.. Bildiğim kadarıyla yazicam en dogru bilgiyi doktor verecektir zaten ;)

sayi ve morfoloji gayet güzel. Ileri hareketli az görünüyo, aglütinasyon var ve sıvılaşma zamanı biraz uzun..

Merhabalar.. Bildiğim kadarıyla yazicam en dogru bilgiyi doktor verecektir zaten :KK66:

sayi ve morfoloji gayet güzel. Ileri hareketli az görünüyo, aglütinasyon var ve sıvılaşma zamanı biraz uzun..

Çok teşekkür ederim canım. Sıvılaşma zamanının uzun olması ve aglütinasyon gebeliğe engel teşkil eder mi? Bilgin var mı?

Çok teşekkür ederim canım. Sıvılaşma zamanının uzun olması ve aglütinasyon gebeliğe engel teşkil eder mi? Bilgin var mı?
Canım cok bilgim yok maalesef. Burdaki konulardan okumustum sadece.. Ama bir sitede şöyle bir bilgi var:

Aglütinasyon: (Kümeleşme)

Sperm hücrelerinin baş, kuyruk gibi bölgelerinden irili ufaklı kümeler oluşturmasıdır. Bu durumda sperm hareket etse bile yerinden ayrılamadığı için yumurta dölleme kabiliyetini kaybetmiştir. Bu durmda mutlaka sperm yıkama yapılarak değerlendirilmelidir. Genellikle menide bulunan bazı bağışıklık maddeleri bu duruma yol açabilir.

Doktora gidecektiniz, gittiniz mi acaba?

Canım cok bilgim yok maalesef. Burdaki konulardan okumustum sadece.. Ama bir sitede şöyle bir bilgi var:

Aglütinasyon: (Kümeleşme)

Sperm hücrelerinin baş, kuyruk gibi bölgelerinden irili ufaklı kümeler oluşturmasıdır. Bu durumda sperm hareket etse bile yerinden ayrılamadığı için yumurta dölleme kabiliyetini kaybetmiştir. Bu durmda mutlaka sperm yıkama yapılarak değerlendirilmelidir. Genellikle menide bulunan bazı bağışıklık maddeleri bu duruma yol açabilir.

Doktora gidecektiniz, gittiniz mi acaba?

Eşim az önce geldi doktordan. Sperm sayısı çok yüksek olduğundan ileri hareketteki düşüklük sorun olmaz demiş. Sana ilaç vermeyeceğim bitkisel bir takviye vereceğim onu 1 ay kullan yine gel sonuçlarına bakalım diyerek göndermiş. Kümeleşmeden falan hiç bahsetmemiş. Neofortil M yazmış. İnşallah gerçekten faydası olur.

Eşim az önce geldi doktordan. Sperm sayısı çok yüksek olduğundan ileri hareketteki düşüklük sorun olmaz demiş. Sana ilaç vermeyeceğim bitkisel bir takviye vereceğim onu 1 ay kullan yine gel sonuçlarına bakalım diyerek göndermiş. Kümeleşmeden falan hiç bahsetmemiş. Neofortil M yazmış. İnşallah gerçekten faydası olur.
Demek ki cok önemsenecek bi durum yok canım. Bu iyi haber :) Insallah faydasi olur. Benim esim de bi ara kullanmıştı biliyorum neofortil i.

merhabalar arkadaşlar. iyi geceler. 15 aydik bebek deniyoruz fakat bebegimiz oluyor. ürolojidoktoruna yönlendirildigımizde esime varikosel teşhisi koyuldu ve eşim 23 kasım 2016 da ameliyat oldu. şu an ameliyatta 4. ayı doldurmuş durumdayız. ve bugün spermiyogram testi yaptırdik. aneliyat öncesı ve sonrası iki spermiyogramıda yazicam yorumlarsanız çoook memnun olurum.
VARİKOSEL AMELİYATI ÖNCESİ SPERMİYOGRAM
ph 8
miktar 3
sperm sayısi 55 milyon
total sperm sayisi 165 milyon
ileri hizlı hareketli %10
ileti yavaş hareketli %10
yerinde hareketli %10
hareketsiz %70
morfoloji
Normal yapili %75
anormal yapili %25

simdide bugün verdigimiz sonucu yazacagim
4. AYDA VERDİGIMIZ SPERMIYOGRAM

ph 8
miktar3
sperm sayısi 50 milyon/ml
total sperm sayisi 150 milyon
ileri hizli hareketli %30
ileri yavaş hareketli %5
yerinde hareketli %5
hareketsiz %60
morfoloji
normal yapili %80
anormal yapili 20
lökosit 1-2
şimdiden herkese çoook tesekkurler bebişlerimize kavuşmak dilegi ile

merhabalar arkadaşlar. iyi geceler. 15 aydik bebek deniyoruz fakat bebegimiz oluyor. ürolojidoktoruna yönlendirildigımizde esime varikosel teşhisi koyuldu ve eşim 23 kasım 2016 da ameliyat oldu. şu an ameliyatta 4. ayı doldurmuş durumdayız. ve bugün spermiyogram testi yaptırdik. aneliyat öncesı ve sonrası iki spermiyogramıda yazicam yorumlarsanız çoook memnun olurum.
VARİKOSEL AMELİYATI ÖNCESİ SPERMİYOGRAM
ph 8
miktar 3
sperm sayısi 55 milyon
total sperm sayisi 165 milyon
ileri hizlı hareketli %10
ileti yavaş hareketli %10
yerinde hareketli %10
hareketsiz %70
morfoloji
Normal yapili %75
anormal yapili %25

simdide bugün verdigimiz sonucu yazacagim
4. AYDA VERDİGIMIZ SPERMIYOGRAM

ph 8
miktar3
sperm sayısi 50 milyon/ml
total sperm sayisi 150 milyon
ileri hizli hareketli %30
ileri yavaş hareketli %5
yerinde hareketli %5
hareketsiz %60
morfoloji
normal yapili %80
anormal yapili 20
lökosit 1-2
şimdiden herkese çoook tesekkurler bebişlerimize kavuşmak dilegi ile
Cok bi degisiklik olmamis gibi hareket artmis sadece umarim daha iyi olur
Benim esimde de varikosel var ama ameliyattan emin degiliz degerler cok dusuk degil daha iyi olurmu dedik ama pek de ameliyattan memnun kalan yok gibi

Back
X