Cevap beklemenin zor olduğunu bildiğim için yazıyorum. Nasıl yorumlanır bilmiyorum eşimde varikosel var 52ml sperm sayımız 7.5 ml ileri hızlı olmasına rağmen 1 yıldır normal yollarla bebek sahibi olamadık. Sizin sebebiniz nedir.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim eşimde de varikosel çıktı ama iki hastanede yaptigimiz test sonucu birbirini tutmadı birinde 4.2 diğerinde 2.4 çıktı haliyle biri ameliyat dedi diğeri 3 ün üzerinde değil ameliyata gerek yok dedi sprem sayısı az olduğu için keçiboynuzu kürüne başladık fakat doktorlar vakit kaybeden tüp bebek dedi diğeri de aşılama kafamız çok karışık
Bizim de kafamız karışık 3 hafta oldu öğreneli 2 dr randevumuz daha var bizimde 2.4 mm sol varikosel ameliyat dedi dr ama diğerleri önermezse tüp bebek deniycem vakit kaybetmek istemiyorum. Şimdiden araştırıyorum ben
Allah yardımcımız olsun... ben sanırım tüp bebekle başlıycam ameliyat olsak bile 6 aydan fazla beklemek istemiyorum çünkü ikimizde çok stresliyiz bu kadar stresle zor gibi geliyor.Alanında çok iyi profesör eğer sol taraftaysa ve 3 ün altindaysa ameliyata gerek yok demişti bize sorun teşkil etmiyomuş bebek sahibi olmak için bizim cihaz farkından bile değerler değişik cikabilirmis bende vakit kaybetmek istemiyorum uzun süredir bekliyoruz çünkü ama suan elimiz kolumuz bağlı ne yapmalıyız bilmiyorum direk aşılama yoluna mı girmeli tüp bebek mi yapmalı ilk aşamada doktorlar aşılama ile başlayın diyolar genelde
Allah yardımcımız olsun... ben sanırım tüp bebekle başlıycam ameliyat olsak bile 6 aydan fazla beklemek istemiyorum çünkü ikimizde çok stresliyiz bu kadar stresle zor gibi geliyor.
Benimde esimde varikosel var sayi 35 milyon ileri hizli 50Aminn. Inanin o kadar stresli bi süreç ki kafama takmak istemiyorum ama olmuyo aklımın bi köşesinde hep düşünmekten kendimi alamıyorum çok zormuş bu süreç allahım herkese sabır versin kimsenin kucağını boş bırakmasın
Benimde esimde varikosel var sayi 35 milyon ileri hizli 50
2 sene oldu ameliyat da istemiyo dr lar iyi oldgnu söylüyorlar
Benimde bi sorunum yok
Bekliyoruz sadece
Öncelikle allah hepimizin yardımcısı olsun kızlar. Bizde uzun süre normal yollardan anne baba olamayınca doktor kontrollerimizi yaptırmaya karar verdik eşimin sonuçları hakkında fikirlerinizi bekliyorum kafamız çok karışmış durumda birden fazla doktordan tavsiye aldık biri hiç vakit kaybetmeden tüp bebek dedi diğeri aşılama dedi bir doktorun dediği diğerini tutmadı malesef bu sonuçlarla tüp bebek mi yoksa aşılama mı yaptırmamız gerek
Miktar: 1.5 cc
Renk: sincabi
Ph: 8
Sprematozoid sayısı (1 cc'de): 2 bin
Progresif hareketli: %40
Nonprogresif hareketli: %10
Hareketsiz: %50
Motility cabacty control testi: pozitif
Furuktoz testi: pozitif
Benim eşim de de varikosel var 2,4 büyüklüğünde bi dr hemen ameliyat dedi bizi kisirlikla yüzleşirdi hemen ameliyat yoksa kisir kalirsin dedi esime ama biz inandik mi hayir gittik baska dr a dedi ki 3 mm nin ustune ameliyat yapilir ben inaniyorum vitamin takviyesiyle hamile kalir esin dedi ki dr bu cümleyi kurdugunda 1 hafta oncesi kimyasal gebelik yasamistim yani demem o ki asla bir dr a bagli kalip bir yola girmeyin sorun arastirin Rabbim en iyisini cikarsin karsinizaBizim de kafamız karışık 3 hafta oldu öğreneli 2 dr randevumuz daha var bizimde 2.4 mm sol varikosel ameliyat dedi dr ama diğerleri önermezse tüp bebek deniycem vakit kaybetmek istemiyorum. Şimdiden araştırıyorum ben
Canım benim eşimde de varikosel var solda 3.derece ... ve sperm testi sonucumuz da ilk ''sıfır ''çıktı... 2.sperm testini 15 gün sonra yaptırdık 220.bin sperm çıktı ve doktorumuz ameliyat önermedi...İstanbulda tüp bebek doktoru Bülent Tıraş ın asistanıyla görüştüm onlar da aynı şekilde ameliyat kesinlikle önermedi...ve bu sayılarla aşılama yapılmıyor eğer sonucunu doğru anladıysam tabi...sayının 5 milyon civarında olması lazım en az aşılama için bildiğimm kadarıyla...
Yani anlıyacağın bize de direkkk tüp bebek dediler...
Dediğim gibi bize de aşılama dediler ama geçiştirmek için demişler resmen....Gerçekten aynı durumdayız bizde akışına bıraktık maddi anlamda maaşımız dışında hiç bir gelir yok birikim yok zor yani psikolojik anlamda zaten çok çok zor biraz beklemek en mantıklısı olcak en azından sağlam adımlarla ilerleriz...Allah kolaylık versin canım ben bu süre zarfında boş durmadım başka doktorlarla da irtibat halinde oldum bitanesi çok şaşırdı bu değerlerle aşılama tutmaz ki size boşa aşılama önermişler dedi. Eşimle konuştum biraz akışına bırakalım dedi sanırım hemen tüp bebek denemesine geçmek hem maddi açıdan hemde psikolojik açıdan zor gelicek ona hak veriyorum o incinmesin üzülmesin bu süreçte bana yeter. Suanlik gıda takviyesi yapıyoruz keçi boynuzu kürüyle başladık bakalım inşallah yükselir.
Dediğim gibi bize de aşılama dediler ama geçiştirmek için demişler resmen....Gerçekten aynı durumdayız bizde akışına bıraktık maddi anlamda maaşımız dışında hiç bir gelir yok birikim yok zor yani psikolojik anlamda zaten çok çok zor biraz beklemek en mantıklısı olcak en azından sağlam adımlarla ilerleriz...
Umudunu yok etme en azından biraz da olsa sperm çıkışı var ve bununla tüp bebek imkanın var...Hiç birşekilde sperm çıkışı olmayanlar var bu yüzden TESE operasyonu geçirenler var TESE Ye rağmen sperm bulunamayanlar var ... TESE de 1 tane bari çıksın die hergün dua edenler var .... Oyüzden ASLAAA VE ASLAA UMUDUNU KAYBETME !! Olacak ve bizde ANNE olacağız bunu asla UNUTMA ! ... Sadece sabretmen lazım her olumsuzlukta yıkılmaman lazım eşine destek olman lazım ki oda sağlıklı sonuçlar için çabalasın .... Biliyorum sabret demek bile basit gelir sana hemen olsun istiyorsundur doğal yolla olsun istiyosundur, adetin geciksin aniden bi test yapayım da sürpriz gibi olsun istersin ... ben böyle isterdim ama olmadı olmuyor da 1 yıldır belki tutar bi mucize diyip her ay umut içindeyim...RABBİM İSTERSE, SEN AZİM GÖSTERİRSEN, SEN İNANIRSAN OLUCAK CANIM BUNA İNAN...Bizde böyle düşünüyoruz bi yandan da artar umuduyla kürler yapıyoruz doktora gidicez tekrar belki ilaç falan verir son 1 kontrolümüz kaldı sonunda hersey net belli olucak. Umudum da gün geçtikçe yok oluyor sanki
Umudunu yok etme en azından biraz da olsa sperm çıkışı var ve bununla tüp bebek imkanın var...Hiç birşekilde sperm çıkışı olmayanlar var bu yüzden TESE operasyonu geçirenler var TESE Ye rağmen sperm bulunamayanlar var ... TESE de 1 tane bari çıksın die hergün dua edenler var .... Oyüzden ASLAAA VE ASLAA UMUDUNU KAYBETME !! Olacak ve bizde ANNE olacağız bunu asla UNUTMA ! ... Sadece sabretmen lazım her olumsuzlukta yıkılmaman lazım eşine destek olman lazım ki oda sağlıklı sonuçlar için çabalasın .... Biliyorum sabret demek bile basit gelir sana hemen olsun istiyorsundur doğal yolla olsun istiyosundur, adetin geciksin aniden bi test yapayım da sürpriz gibi olsun istersin ... ben böyle isterdim ama olmadı olmuyor da 1 yıldır belki tutar bi mucize diyip her ay umut içindeyim...RABBİM İSTERSE, SEN AZİM GÖSTERİRSEN, SEN İNANIRSAN OLUCAK CANIM BUNA İNAN...
Önemli olan sağlam adımlar atmanız araştır mutlaka her iyi denilen malesef iyi olmuyor...Benim de tek istediğim ilk denemede sonuç almak gerçekten çok zor bazılarında ilk denemede bazılarında 3,4 denemede tutuyor...İnanki maddi durumum olsa hemen başlardım işlemlere ama yok bizde bu şekilde sınanıyoruz...Kira mı zor ödüyorum tutki tup bebek için 10,15 bin hatta 20 bin nasıl bulunucak bilmiyorum... İnşallah Ben İnanıyorum müjdeli haberi birbirimize vericez bir gün mutlaka...Rabbim evlat hasreti çeeken Herkese Hayırlı Evlatlar Nasip Eylesin..Allah razı olsun desteğin için canım elimden geldiğince güçlü olmaya çalışıyorum inşallah yoluna girer hersey diyorum duamı eksik etmiyorum yer gök dua üzerine kurulu derler hep elimden gelen tek şey bu son kontrollerimizi yaptırıp bir adım atmak istiyorum artık yaşamayan bilemez anlayamaz bizleri çevremdekiler acele etmeyin olur diyolar hep ama doktor bu işin tıbbi bi yüzü var bu sonuçlarla olmaz gerçekçi olmalısınız dedi tek duam ilk denemede sonuç almak maddi ve manevi açıdan yıpratıcı bir donemdeyiz bir bakarsın en yakın zamanda birbirimize müjde veririz çok istiyorum inanki allahım sizinde yardımcınız olsun insallah en yakın zamanda umutla beklediğimiz haberleri alırız
Kuzlar bize varikosel için ameliyat dediler ısrarla. Nerede oturuyprsunuz bilmiyorum ama imkanınız olursa samsunda ondokuz mayıs ünv. Üroloji prf. Ramazan Aşçıya gitmenizi öneriyorum çok ilgili ve işinin ehli biriÖnemli olan sağlam adımlar atmanız araştır mutlaka her iyi denilen malesef iyi olmuyor...Benim de tek istediğim ilk denemede sonuç almak gerçekten çok zor bazılarında ilk denemede bazılarında 3,4 denemede tutuyor...İnanki maddi durumum olsa hemen başlardım işlemlere ama yok bizde bu şekilde sınanıyoruz...Kira mı zor ödüyorum tutki tup bebek için 10,15 bin hatta 20 bin nasıl bulunucak bilmiyorum... İnşallah Ben İnanıyorum müjdeli haberi birbirimize vericez bir gün mutlaka...Rabbim evlat hasreti çeeken Herkese Hayırlı Evlatlar Nasip Eylesin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?