spermlere kromozom testi (fish) yaptıran var mi

sevdecann

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2014
341
73
73
Arkadas spermlere fish testi yaptıran varmi aranizda. Çok fazla uygulanan bir test değilmiş sanirim

evet bizde yapıldı yanlız bizim tüp bebeklerde kromozoz anomileri tespit edildikden sonra yapıldı bir çeşit genetik kontrolü ve dediğim gibi bebeklerimizde kromozom bozuklukları tespit edilince istendi hemen istenilen bir test değil hatta bu testi ben isdiyelim diye doktorumuza ısrar etmişdim

evet bizde yapıldı yanlız bizim tüp bebeklerde kromozoz anomileri tespit edildikden sonra yapıldı bir çeşit genetik kontrolü ve dediğim gibi bebeklerimizde kromozom bozuklukları tespit edilince istendi hemen istenilen bir test değil hatta bu testi ben isdiyelim diye doktorumuza ısrar etmişdim

Peki sonucun çıktımi cnm son durumun ne

ya kusura bakma çok fazla siteye giremedim.sonuçumuz çok iyi çıktı yani öyleki doktor bile şaşırdı olması gerekenden fazla iyi ama düşükle sonuçlanan gebelikler var o da normal yoldan olmuyor tüp bebek yöntemiyle gebelik sağlanıyor ama düşükle sonuçlanıyor yapılan testlerdede bebklerin kromozom bozuklukları çıkıyor yani canım bu iş nasip işi bendede bir çıkmıyor eşimdede normal yoldan gebelik bile sağlıyamıyoruz kromozom bozuklukarınada şimdi artık doktorlar tüp bebekde kulanılan ilaçlara bağlıyor çok ilaç veriliyor vucut anamolili yumurta üretiyor diyorlar

Cnm ayni seninle durumumuz. Ancak bu teste sadece 5 kromozom inceleniyormus. Yine 18 kromozom soru işareti. Birde yasin kaç cnm .yaş gençse yumurta Dada çok fazla kromozom anomalisi olma olasiligida düşük. Spermlerin sayı hareketlilik morfoloji iyimi peki

ben 37 yaşındayım eşimdede biraz hareketleri sanırım sınırda ama doktorlara göre oda iyiymiş.Biz bire genetik test yapdırdık benden ve eşimde kan alarak yapılan bir test bu o da iyi çıktı
Bizde yapılan fish testinde neye bakıldı falan diye sormadık sadece bahçeci kliniğinde yapıldı onuda daha önce dedğim gibi ben ısrar edince isdedi doktor iyi çıkacak gerek yok dedi ve öyle çıktı ama o ay yapdığım tedevide 3 blast hücre elde edildi yanlız pgt yapıldı her 3 hücrede kromozom anamollieri çıktı tedavi iptal oldu şimdi bende ne yapacağımı bilmiyorum bistoren deha diye bir ilaç varmış onuda burdan öğrendim ona başladım yumurtaların kalitesiyle ilgiymiş inşallah işe yarar bende anlaşılan yumurta kalite problemi kalıyor
sen kaç yaşındasın nerde tedavini yapıyorsun ben bahçeciden ayrılma kararı aldım şimdi klinik araştırıyorum
çok uzatmışım :)

Ben Bahçeci umut istanbul Tüpte denedim. 33 yaşındayım. 12 kez tup denemem var cnm 2 de düşük. Eşimde de bendede problem görünmüyor. Fish çok fazla yapılan bir test değilmiş. Cgh yapalım embriyolar a dedik oda blastokist aşamasına gelemedi. Ne yapacağımızı şaşırdık gerçekten. Yumurta kalitesi için arı sütü ve incir çok faydalı. Dhea yi doktorlar önermiyor. Kalp ritim bozuklugu yapıyor. Bence daha doğal olsn şeyleri dene. Hurma poleninide yeni duydum. Onunda çok faydası varmış.

yaşın gençmiş çok denemen varmış yaa hiç cocuğun varmı ?ben memorialde yapmaya karar verdim psikoloji olarak kötüyüm biraz toparlıyayaım öyle başlıyacam ama benim yaş faktörüm var yani yaşımda geçiyor ö yüzden çokda bekliyemiyecem

haklısın saçma bir soru sormuşum 12 deneme diyince olmuştur sandım gerci benimkide seninkinden aşağı değil denemelerim

Seninde cokmus cnm ya . rezervin nasıl amh falan baktirdinmi
valla herseye iyi denip durdularda ben ilk tedavimde hipo gecirdim ve bir yumurtaligim alindi ilk denemde 30 yasindaydim ve 55yumurt olusmustu ama malesef simdi tek yumurtayla mucadele ediyorum ve tek basima

Öf gerçekten bu isler hiç belli olmuyor. Bende 26 yaşından beri tüp yapıyorum. 20 yumurta olurdu şimdi 10 a düştü. 35 den sonra dahada zorlaşıyor hersey. Görünmeyen bir rahatsızlık la bu kadar mücadele etmek beni çok yordu.allah yardımcımız olsun.

Back
X