Doğuma Hazırlık Spinal anestezi ile doğummm yardımmm !!!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

zeynepkkcc93

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
25
1
1
31
Arkadaşlar merhaba 5 aylık hamileyim ama simdiden doğum hakkında tedirginim. Sizden öğrenmek istediğim seyler spinalle doğum rahat mı ? Sonda takıp cıkarırken ağrı var mı dikişler cok acıyor mu ? Kateter takıyorlar mııı ? :/

Neden heyecan yaptin ki simdiden . Dogum normal bir surec strese sokma kendini. Bu bahsettigin terimler hakkinda hoc bilgin yok mu tatlim.

Katader, sonda basit seyler. Dogumu birak basit ameliyatlarda yapılıyor.

Sen netten bolca dogum ve dogum ameliyatlari ile ilgili bilgi oku. Stresste yapma her aci gibi doğumda gelip gececek.

Ay ay yerim seni ,ayniben sonda korkudu,bu cocuk nasıl çıkacak vs :) bele vurulan iğne acıtmiyor, Sonda zaten uyustuktan sonra takıldı hissetmedim. Ağrı acı hicbisey yok, korkma. tümden bayılan da yine aynı, normal dogum bilmiyom :)zaten ona da sonda a gerek yok.

Merhaba canım ben 24 nisan da spinalle doğum yaptım bana göre çok keyifli geçti çünkü bebeğini hemen çıkardıklarında görüyorsun duygulanıyorsun çok özel anlar...
Sondayı bana sordular ne zaman takalım diye bende beni uyuşturtuktan sonra takın dedim sadece çıkartınca birazcık o anda acı hisettim o kadar bence ameliyat ortamından korkmuyorum diyorsan tavsiye ederim

hiiç acı yok korkma, doğuma giderken duygusallık,korku olabiliyor ama doğumhanede rahatlatıyorlar zaten. iğne olup hemen uyuşuyosun,sondayı da takmalarını hiç hissetmiyosun,kateter de öyle. hiiç korkma. dedikleri gibi bebişini görüyorsun o en güzeli,çok hızlı geçiyor zaten, sağlıkla doğsun inşallah

Ayyy bana da 25 Mayıs’a gün verdi aynı dert beni de sardı ilki geneldi bunu epidural istiyorum inşallah... ama çok da korkuyorum :KK17: anestezi de zor uyandım nefes alamadım ondan da korkuyorum epiduraldn da ne olacak bilmiyorum :KK53:

Arkadaşlar merhaba 5 aylık hamileyim ama simdiden doğum hakkında tedirginim. Sizden öğrenmek istediğim seyler spinalle doğum rahat mı ? Sonda takıp cıkarırken ağrı var mı dikişler cok acıyor mu ? Kateter takıyorlar mııı ? :/
Benm sezeryanda sondayi ben uyanikken uyusturmadan taktılar onu biliyorum ama ben çok titredigim için uyusamadim oyundan bütün uyudum

Doğumdan deli gibi korkan ben, 2 kere epidural normal doğum yaptım.
İlkinde epidural tutmadı, bayağı normal durumdu.
İkincisinde de doğumdan 20 dk önce verildi, suyumu patlatınca bir işe yaramadı zaten.
Spinal nasıl uygulanıyor bilmiyorum ama benim iğne fobim olduğundan epiduralde çok zorlandım, panik atak geçiriyordum.
Hem de verilmeyen bir ilaç için boşu boşuma deldirdim kendimi.
Benim için doğumdan daha zor o an.
Sizin de iğne korkunuz varsa genel anestezi isteyin bence.

O kadar korkulacak bisi yok :) ben igneyi katateri hic hissetmedim yalnizca sondayi ameliyathaneye gitmeden taktilar o biraz yakti canimi ama igne yiyip uyusunca o da gitti ve cikarirlarken de bisi hissetmedim :) dogum bitip de odama ciktigimda zaten uyusuk oldugum icin dikislerin o cok agrisi oldugu donemi hafif atlattim sonra agrim cogaldikca agri kesicilerle hafiflettiler ben o gece ayaklandim ve de hic yatmadim :) dikislerim sadece cok ayakta durursam, öksürürsem ve gülersem cok aciyodu :) 1 haftada da toparlandim zaten. Ben bebegimle hep kendim ilgilenmek istedigim icin kendimi hic salmadim sanirim onun da psikolojik olarak bana cok faydasi oldu :)

Back
X