Spinal doğum yapanlar yardımcı olurmusunuz...

çok teşekkürler,zeytinyağını çocuk pişik olmasın diye altına kullanılıyormuş,nette okudum,ama doğal olması gerekiyormuş ,markettekilerden olursa asit oranı önemliymiş ama asit oranı kaç olmalı,kaynatmalımıyım bilemedim...
Bizde vardı ama ben kullanmadım psişik için doğal kremlerde mevcut..Bebiş olunca İnşAllah pek zaman bulunmuyor öyle şeylere ki ben vücuduna sürerdim banyo öncesi..

biraz kötü anı yazan olmuş galiba

ben oldum ama ne bir şikayetim oldu ne de bu kadar şikayetçi olan olduğuna dair bir bilgim

girdim bana nasıl anestezi dediler genel herhalde dedim

anestezi uzmanı biz spinal yapıyoruz bebek uyumuyor iyi oluyor dedi

girdim belden bir şeyler yerleştiriyorlar; hatta bir uzman takamadı diğerini çağırdı vs hiç endişelenmek aklıma bile gelmedi; bu iş böyle demek ki dedim

sonra doktor hemşire muhabbeti dinleye dinleye olduk bitti

muhabbetlerini hala da hatırlarım konserden vs söz ediyorlardı

sonra kalktım ağrı kesici aleti var bir tane onun pili bitmiş ağrı kesici bile tam çalışmadı değiştirdiler vs ama ben ağrı kesiciyi çok almadım

hatta süresi bitmeden çıkardılar

hastaneden çıkınca da ağrım sızım olmadı ne başım ne kesiğim ağrımadı bebeğime de baktım

takmayın düşünmeyin

sütü bebeğin poposunu vs

bebeğin poposuna bir şey yapmadım

benimki erkekti uni baby yenidoğan ile sildik hep bir şey olmadı pişik koruyucu krem vs sürmedik

doktoru pişik olursa sürün sürekli çocuğu kreme bulamayın demişti

süt de 3. gün geldi biraz mama verdiler hastanede ama bebek emiyordu da süt yoktu sadece mamayı da biberon ile değil kap ile verdiler

Tamamen bayıltma yurtdışında kalkmış dr öyle söyledi ben tamamen bayılmak istedim yapmadı bende epidural oldum benim çok güzel geçti çok üşüdüm yalnız doktor sıcak battaniye verdi ameliyat esnasında sonrasında doğumdan sonra panik atak krizine girdim birde bir ilaç alerji yaptıgından çılgınca kaşındım saf alkolle yıkadılar bide iğne yaptılar alerji iğnesi hiç baş ağrım falan olmadı sütüm hiç gelmedi 2 gün kızım bitkin düştü gr süt yoktu buna dayanamayan eşim gitmiş hemşireye sormuş onun yönlendirmesiyle birinden süt sağıp vermişler hastanede sonra ben emzirdim 3. Gün başladı gelmeye 1 yıl boyunca belim ağrıdı doktor geçiçek dedi ama ne zamAn bilemiyoruz dedi gerçekden 1 yıl sonra hiçbir şey kalmadı size tavsiyem gögüs uçlarınıza krem sürün doğumdan önce sonra acayip yara oluyor belki benim öyle oldu arkadaşlarıma sorduğumda hepsi keşke krem sürseydin daha bir hafta önceden başlayıpda doğuma kadar dediler ben bilmediğimden sürmedim tabiii

Kızlar hepinize merhaba,ilk başta Allah tüm evlatlarımızı bağışlasın,salı günü spinal sezeryanla doğum yapacağım,bu şekilde doğum yapanlar varmı nasıl geçti doğum,sonrasında neler yaşadınız iyi-kötü,sütünüz hemen geldimi,neye dikkat etmemi tavsiye edersiniz,ameliyat öncesi sütümün olması için ne yememi-içmemi tavsiye edersiniz, ve pişik olmaması için doğduğundan itibaren zeytin yağımı kullanayım,doğal bulamassak kaynatacakmıyım ,asidi kaç olmalı nette doğru düzgün bilgi bulamadım,yardımcı olursanız çok sevinirim...
Canin Rabbim hayirli saglikli kucagina kalabilmeyi nasip etsin.
Ben de 6 ay önce spinal sezeryanla doğum yaptim. Çok memnun kaldim. Hicbir silinti yasamadim çok şükür. Sadece 24 saat bandaji hic acmiyorlar kesi biraz gerginlik yapti sanirim kaldirip yürüttükleri ne çok canim yandi. Onun dişinda başka bir sikintim olmadi.
Doğuma giderken aç gidiceksin zaten en az 10 saat önce yemeğini yemiş olan lazim su bile yasak.
Ayni gün sutum gelmişti benim ama damla damla tabi emzirdikce çoğalacak.
Şimdiden göğüs ucu kremi kullanmaya başla göğüslerini yara olursa geçirmesi çok zor. Ben kullanmayarak çok büyük bi hata etmisim çok aci çektim emzirirken.
Bebegin için sebamed pisik kremini onerebilirim. Bebegim Doğduğu günden beri kullaniyorum hic pisik sorunumuz olmadi.
Hayirli saglikli doğumlar diliyorum canim.

Bende genel oldum normal olsun cok isterdım ama olmadı on saat sancı dan sonra ıkı santım açıldı sadece ve suni sancıya dayanamadım artık hop sez ve cok Çok üzüldüm neden dayanamadım dıye normal olabılırdı kesınlıkle sez olmayın neyse hayırlısı bende bir ıkı hafta sancı çektım sonra geçtı bence genel olmak daha mantıklı sütüm de geldı

Kızlar hepinize merhaba,ilk başta Allah tüm evlatlarımızı bağışlasın,salı günü spinal sezeryanla doğum yapacağım,bu şekilde doğum yapanlar varmı nasıl geçti doğum,sonrasında neler yaşadınız iyi-kötü,sütünüz hemen geldimi,neye dikkat etmemi tavsiye edersiniz,ameliyat öncesi sütümün olması için ne yememi-içmemi tavsiye edersiniz, ve pişik olmaması için doğduğundan itibaren zeytin yağımı kullanayım,doğal bulamassak kaynatacakmıyım ,asidi kaç olmalı nette doğru düzgün bilgi bulamadım,yardımcı olursanız çok sevinirim...
Ben spinal yapmak zorunda kaldım malesef gebelik zehirlenmesi olduğu ve tansiyonum firladigi için.neyse şimdi bende kizim da iyiyiz bir yaşında yavrum.
Spinal den çok korkardım kısmet onu olsun.herşeyi canlı izliyorsun ve çok korkmuştum adı hissetmedim.ama genel anestezi tercih ederim yerinde olsam.bende bişey olmadi ne mide bulantısı ne baş dönmesi.tabi dikiş ağrısı felaket onuda ağrı kesici iğneyle hallediyolar.sutum hemen geldi azar azar sonra çoğaldı.gayet güzeldi sorun yaşamadım.ama ben Ehirlenmeden dolayı yoğun bakımda tutuldum bir gece onun dışında bir sorun yaşamadım.korkma cnn bünye meselesi hastane ve dr iyi olsun yeter.hayırlı dogumlar

Spinal doğum yaptım doğum sonrası uyuşukluk geçince yürüttüler hastanede bir gece yattım sürekli yürüdüm
ben hemen iyileştim
bebeğimi hemen emzirdim :nazar: sütüm bol bol geldi hep
benim için çok rahattı
bel ve baş ağrısı çekmedim şükürler olsun
bir daha seçenek sunsalar yine spinal derdim
emzirme konusunda bol bol su içtim
emzirme şeklim doğru olduğu için hiç göğsümde yara olmadı krem kullanmadım zaten
bebeğim çok pişik olmadı ama bepantol almıştım arada kullandım bebeğime

Çok rahatlık spinal doğum ben ilkini normal dogurdum ikinci genel anestezi berbat birşey ucuncuyude spinal doğdum geçen sene çok iyi geçti yani hepsini tatmış biri olarak spinal çok iyi oldu ama ağır nescafeyi 4 5 fincan tuket 3 gun boyunca pisigede gelince pudra kullanmayinda öncelikle gerisi pek mühim değil bide fazla konuşma ve başını oynatmaki ilaç başını agritmasin allah yardımcınız olsun sağlıkla kucaklayin bebeginizi

Canım baş ağrısı oluyor ama devamlı ömür boyu değil bnm hastanede kaldım 4 gün orda vardı evde yoktu ben epiduralle kürtaj oldum 1 hafta kendime gelememiştim ama spinalle doğum yaptım çok rahatım çok şükür :))

1 yıl önce spinal oldum,ilk doğumum genel olmuştu ona göre çoook iyiydi.hiç baş ağrısı bel ağrısı yaşamadım,kronik bel ve sırt ağrısı çekmeme rağmen.doğum sırasında ilk uyuşmadı genel yapacaklardı da allahtan biraz daha beklediler uyuştum.ameliyat sırasında sırtüstü yattığım için tansiyonum düştü başımın altına yastık koydular kendime geldim,biraz sonrası tekrar kötüleştim yine tansiyonum düştü gibiydi ve yüzüm yanıyordu meğersem alerjik reaksiyon göstermişim ilaçla yine düzeldim.o sırada zaten doğum kısmı başladı çook güzeldi.bebeği ve plesantayı alırken biraz ağrı hissediyorsun ama dayanılmayacak gibi değil.sütüm ilk doğumuma göre daha çabuk ve fazla geldi ama bunun spinalle alakası olduğunu sanmıyorum.ben hastanede hep oturarak emzirdim yatarak zorlanıyordum bu yüzden dikişlerim kanamıştı.o yüzden oturma çok.doğumdan sonra bol bol yürü bebeğini ne olursa olsun emzir yok süt gelmedi yok acıktı mama verelim deme(süt yoksa bebeğin şekeri düşerse mama ver ama saat başı emzir sabırla)incir kayısı üzüm erik kompostoları yap.bol bol komposto iç.eve geldiğimiz gibi annem hemen komposto yaptı geldikten 1 saat sonrası içmiştim bile.bi yarım saat kestirdim uyandığımda 2 gün boyunca az az gelen sütüm memeyi taş gibi yapmıştı.ben hiç bebeklerime bebeyağı kullanmadım yıkandıktan sonra hakiki z.yağını sürdüm bütün vücuduna pişik sorunum olmadı

Çok rahat oluyor tabiki stres de var ama Allah sabrini veriyor.20 dk içinde her şey bitmiş oluyor hissediyorsun sana neler yapıldığını ama acı yok.ameliyattan çıktıktan 2 saat sonra ayaklarını hissetmeye başlıyorsun ve sonraki 2 saat zor geçiyor sonra hafif hafif bir ağrısı için kahve ve su iç bol bol benim hiç baş ağrım olmadı.sütüm de hemen geldi.pişik olmaz bebeğinde hemen çok kat kat giydirme üşür psikolojisiyle.

Back
X