Spinal mi Epidural mi

Elenaaa1990

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2023
254
90
28
34
Merhaba
3 hf içinde doğumum olacak
Sizlere hangi yöntemle doğum yaptınız
Yan etkileri VS oldu mu
Epidural olmali dye planlıyorum ama pek de bilgim yok açıkçası

Epidural belden vurulan iğne diye biliyorum spirali hiç bilmiyorum o ne şekilde oluyor?
Bu arada özelikle yorum yaptım konu basa çıksin

Merhaba
3 hf içinde doğumum olacak
Sizlere hangi yöntemle doğum yaptınız
Yan etkileri VS oldu mu
Epidural olmali dye planlıyorum ama pek de bilgim yok açıkçası
Bana seçenek sunmadılar kendileri direkt spinal yapıyoruz dediler genel olarak rahattı iğneyi hissetmedim bile sadece ilk hafta çok baş ağrım oldu ve ayaklarım şişti sonra geçti

sezaryen de spinal rutin uygulama genelde ben çok rahat ettim mis gibiydi

Merhaba spinal sonrası baş ağrısı oldu mu sizde peki
Bende migren var çok korkmuştum ama o işin püf noktası asla basını oynatmaman gerek ameliyat sırasında.
Robot gibi dümdüz durdum bebeği yanağıma koyduklarında bile asla oynatmadım kafamı o yüzden hiç bas ağrısı olmadı. Kafayı sağa sola çevirince ilaç baş tarafına kaçıyormuş çünkü ağrı ondan oluyormuş

Epidural ayrıca bir işlem diye geçiyor ve sezaryen paketine dahil olmuyor ayrıca para veriyorsunuz. Ben de daha neler demiştim ve iki doğumumda da spinal olmuştum. Gerçi ilkinde epidural yapacak anestezi uzmanı yoktu sabaha karşı acil ameliyata alınmıştım. İkincide de istemedim sıkıntı yaşamadım. Baş ağrısı falan da olmadı.

Ikı dogum yaptım bırısı epıdural bırısı spınal
Ikısıde cok rahattı
Epıduralde ıgne yaptıkları yerde mısına gıbı bırsey takılı kalıyor
Size amelıyattan sonrada devamlı agrı kesıcıyı dırek ordan verebılıyorlar
Bellı bır sure sonra cıkarıyorlar
Spınalde tek doz uyusturmak için ıgne yapıyorlar
Herhangı takılı bırsey kalmıyor
Amelıyattan cıkınca bellı bır sure sonra etkısı gecıyor damar yolundan agrı kesıcı fılan verıyorlar

Ikısınıde denedım ıkısıde ıyıdı epıdural devamlı ılac verebıldıklerı ıcın daha konforlu dıye dusunuyorum

Ikısındede bas agrısı fılan olmadı normal 4 saat sonra kalktım yürüdüm herhangı bır sıkıntı cıkmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…