spiral düşer mi

birde arkadaşlar kanamanız oluyor ve anlamıyorsunuz hamile olduğunuzu adet sanıyorsunuz. bana aile planlamada stesten kanaman var demişlerdi. meğer sprel düşük tehlikesi yaratıyormuş ondan sürekli kanamanm vardı bende adet sanıyordum.en iyisi bence dr muayenesi ve ria ultrason kontrol.sevgiler...

Kızlar, eğer kısa zamanda çok kilo verirseniz spiral yerinden kayabiliyormuş.
Bunu da unutmayın derim...Çok kilo vermek gibi bir durumda kontrole gitmek ve gerekli görülürse yeniletmek lazım..

Zeytingözlü Günaydin Düştüğünü Değilde Kaydiğini Duymuştum Bendede Var Böyle şeyler Duyunca Bende Korkuyorum Sevgiler

15 yillik evliyim 3 cocugum var hepsinin arasinda spiral kullandim istedigim zaman cikartip bebek sahibi oldum.halen daha kullaniyorum herhalde sagligim elverdikcede kullanacagim.ama bazen istisnada olsa hamile kalan olabiliyormus.kayma filan olunca ama bu daha cok ilk aylarda oluyor yahutta ani zayiflamalarda ve agir yuk kaldirmalarda .cok istisnai durumlarda olan birsey.ona bakilirsa bende hap kullanirken hamile kaldim ve dusukle sonlandi.onun icin biraz dikkat ve sik kontrollere gitmek yetiyor.ilk aylarda 6 sonradan senede bir muayene kafi .tabi bir sorun yasamayanlara

bende spiral kullanıyorum t şeklinde sert bir tel altında iki tane ip var taktırma aşamasında çok zorlandım makasta bayıldım şekerli su kolonya falan ayılttılar ama benim ailemde genetik bir problem bu inşallah sorun yaşamazsın ilk 2 ay sancım oldu adetim uzadı ama ondan sonra hepsi geçti gitti vücut yapın uygunmu değilmi zaten doktor bakıyor ilk iki ay problem çıkmazsa ondan sonra özgürsün 2 yıl olacak nerdeyse çok memnunum ben hiç bir şikayetim yok

Ya arkadaşlar bu spiral sizde ara ara adet düzeninizi bozmadımı yani adet döneminiz 6 gün falan geçmedimi bende son iki aydır bu sorun var ve sinir olmuş durumdayım

cnm sağlıkcıyım inanki olunca oluyor hastaneye ria (spiral takılıyken )hamile kalan o kadar insan geliyorduki anlatamam 5 yılda bir değiştirilmesi gerekiyor ayrıca yapışıp pas yapabiliyor bir de şunu duymuştum kalitelisi varmış yurtdışından gelen onu kullanmayınca risk daha fazla oluyormuş şimdiden geçmiş olsun

Sevgili Gelecek Korkusu Spiral Taktirmak O Kadar Zor Bişey Değilki,adetin 4 Veya 5 . Günü Takiliyor.ari Isirmasi Gibi Bişeybirkaç Gün Ağri Olabiliyor Daha Sonra Geçiyoryani çok Sikintisi Yok

ya bisey sorcam onun takılmasi nasil oluyor, ameliyatla falan mi? ya nasil dayaniyorsunuz onu taktirirken acimiyor mu, tel gibi bisey mi bu? hap kullanmak daha kolay degil mi
hayır canım..ameliyat değil.rahim ağzını bir aletle açıp maşayla yerleştiriyorlar...ebe takarken zaten rahimin spiral için müsait olup olmadığını söylüyor.benim rahmim elastikmiş,bir sorun yaşamadım,2 yıl oldu,çok memnunum..ama karşı komşum hemen hamile kaldı.bir arkadaşımın anneside hamile kalmış,cahillikten spiral düştü sanmış ve arkadaşım alnının ortasında spiralin demir iziyle doğmuş..hala belirgin bir nokta var kaşlarının arasında....kişiden kişiye değişiyor yani...a.s.

Spirali taktirali bir sene olacak neredeyse ama ben kontrole hic gitmedim:(:(
Gidince doktordan güzel bir azar isiticem sanirim.
Ama korkuyorummm.

spirali kayan biri olarak söylüyorum evet kayıyor kaydı ve yenisini taktırdım zaman zaman olabiliyormuş böyle şeyler takarken sinek ısırığı gibi bi acı duyuyluyor ama çıkartırkrn biraz canınız yanıyor ben iki acıyı da aynı anda yaşadım kaydığı için çıkartıp yerine yenisini taktı doktorum Allahtan eşimde korunuyor da hamile kalmadım yoksa hağı yutmuştum...3 ay sonra kontrole gidicem spiral için bu arada kanama şeklinde akıntım ve ağrım oluyor ama normalmiş..

Back
X