Aile Planlaması Spiral hakkinda

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Gittiniz mi nasil oluyor acaba? Saglik ocaginda da takiliyor diye duymustum
Devlette değil ama özelde taktırdım
Adet günü filan gitmeyede gerek yok

Önce vajınal muayne edıyor
Sonrada takıyor acısız bır işlem
Sorun sonrasında başlıyor
Tam 12 gün adet kanaması sürüyor
Yani sevişemediğin için hamile kalamıyorsun gibi bişey :KK53:
Karın ağrısı yaşıyordum adet zamanları
Şimdi çok şiddetli olmayan hafif ağrılar oluyor

Tek eksi yanı uzun süren regli

Devlette değil ama özelde taktırdım
Adet günü filan gitmeyede gerek yok

Önce vajınal muayne edıyor
Sonrada takıyor acısız bır işlem
Sorun sonrasında başlıyor
Tam 12 gün adet kanaması sürüyor
Yani sevişemediğin için hamile kalamıyorsun gibi bişey :KK53:
Karın ağrısı yaşıyordum adet zamanları
Şimdi çok şiddetli olmayan hafif ağrılar oluyor

Tek eksi yanı uzun süren regli
Yaa anladim cok sagolun cevap icin. Bende saglik ocaginda sordugumda ayni şeyi söylemişlerdi 5 günse 10 gune çıkıyor miktari artiyor vs vs.
Hayirlisi bakalim

Bütün hormonel dengeyi bozuyor.15 günde bir 10 gün adet oluyordum.bütün kan değelerlerim bozuktu. Yüzümde ve vucudumda tüylenmeler yaptı.sürekli akıntım oluyordu...buna rağmen 12 yıl boyunca çıkarttırmadım.
Çıkarttırmaya gittiğimde hekim ilk gün ki gibi kendini muhafaza etmiş dedi 12 yıllık olduğuna inanmadı
Tabi her 6 ayda bir jinekolojik muayeneyi aksatmadım..ama akımtı için ne ilaç kullanırsam kullanayım hiç çözüm bulamadım
Çıkarttıpım andan itibaren akıntı kesildi. Adetlerim düzene girdi kan değerlerim düzeldi. Tüylenme için iğneli epilasyona başladım azaldı ama bitmedi
Ne çok zarar vermiş bana meğer şimdi anlıyorum
Şu an hiçbir korunma yöntemine tabi değilim hamileleikte istemiyorum umarım olmaz
Ama en rahat korunma yöntemi ne diye sorarsanız spiral derim tabi verdiği zararlara katlanabilirseniz

Back
X