spiral kanama sorunu

avrasya

Guru
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2011
648
88
298
selam herkese.

doğum yapmamış olmama rağmen başka bir yöntemle korunamadığımız için bakırlı spiral taktırdım, mini boy olanından taktı doktor. bir kaç gün ilişkiye girmeyi yasakladı sadece yasağa da uyduk, takıldıktan 10 gün sonra ilişkiye girdik arkasından şimdi regl benzeri kanamam ve adet sancısında benzer bir ağrım var. ama normalde reglime bir hafta var daha.

bu normal mi başına gelen oldu mu?

adet süresini uzatabilir demişti doktor, bu erken başlayıp geç biter şeklinde mi oluyor yoksa normal vaktinde başlayıp geç biter şeklinde mi oluyor?

tecrübesi olan yazarsa sevinirim kızlar.

tecrubem yok bu konuda ama bence korunma ugruna vucudunuza zarar vermeyin derim. biraz da erkekler zevkinden fedakarlik etsinler, kondom kullanabilirler.

Diğer konunda evli olmadığını yazmışsın.Ama Spiral taktırmışsın bu nasıl iş

Amann sevinde kimseye belli etme..ne güzel bir açık yakaladın değilmi eğitimci insan..?

o bu sevinme değil şaşırma ifadesiydi.Evet eğitimciyim ve bununla gurur duyuyorum.Var mı diyeceğin ?

NE alaka, ne diyeceğim allah aşkına..Ben laf yarıştırma peşinde değilim..
Sadece cümlendeki hesap sorma,hımmm bak sen evli değilsin ama..????
Tarzı ifaden hoşuma gitmedi..
Birde mesleğin eğitimci yakıştıramadım açıkçası..
İnsanları yargılama hakkını neden görürüz kendimizde anlamıyorum..

size katılıyorum,kimsenin özel hayatı kimseyi ilgilendirmez,kimsenin hesap sormasına da hakkı yok yada yargılar gibi cümleler kurmasına.

Ağrı sızı kanama olmaması gerek ,adet kanaması fazla olur gün olarakta fazlalaşır kontrole gitmediniz mi?

Şimdi bende şunu anlamıyorum.Ben herkes gibi düşünmek zorunda mıyım !!! Değilim.Size göre normal olan şey bana göre değil.Eğitimciyim evet ama DEĞER YARGILARIM var bilmem anlatabildim mi ??

size ne?
konu sahibi jinekolojik bir problemini paylaşmış bilgin varsa ver
Bilgim yok !! Hiç spiral taktırmadım.Ama bekar birinin spiral taktırdığını da duymadım ve ilk kez duyunca şaşırdım ... Size göre normal olabilir bana göre değil ya nedir sizi bu kadar rahatsız eden ??

size katılıyorum,kimsenin özel hayatı kimseyi ilgilendirmez,kimsenin hesap sormasına da hakkı yok yada yargılar gibi cümleler kurmasına.
DOĞRU . İlgilendirmez .Ama bu site çok güncel bi site her düşüncede insan var ben ve benim gibi düşünen.Siz ve sizin gibi düşünen.Nedense siz ve sizin gibi düşünenler yorum yaptığında ''ayyy canım çok sağol yardımcı oldun'' derken.Ben ve benim gibi düşünenler sen hatalısın bence yanlış dediğinde ''sen kimsin de hesap soruyosun bana.Sana ne seni ilgilendirmez'' deniyo. Şimdi ben bence yanlış dediğim için beni ilgilendirmezken ; sen haklısın diyen kişiyi nasıl ilgilendiriyo anlamıyorum.Oda konu sahibini tanımıyo bende ??
Bu arada ben ve benim gibi düşünenler ile siz ve sizin gibi düşünenlerden kastım ben doğru düşünüyorum sizler yanlış düşünüyosunuz anlamında değil.Herkes farklı düşünüyo.Bu konu hakkında okuyanların bi kısmı ben gibi düşünürken , bi kısmı da siz gibi düşünüyo olay bu.Herkesin doğruları farklı.Sizin doğrunuz bana göre değil.Benim doğrum da size göre değil.Neden kabul edemediniz anlamadım ??

Benim doktor yeni evliyken bebekten sonra takılır demişti takmamıştı sakıncalı görmüştü onun üzeri doğumkontrol hapı yazmıştı bu doktora göre mi değişiyor,vallahi aklım karıştı

Şimdi bende şunu anlamıyorum.Ben herkes gibi düşünmek zorunda mıyım !!! Değilim.Size göre normal olan şey bana göre değil.Eğitimciyim evet ama DEĞER YARGILARIM var bilmem anlatabildim mi ??

KEndini ifade etme gibi bir zorunluluğun yok..Değer yargılarına saygı duymaktan başka seçeneğimde yok..
Hepimizin değer yargıları,yaşayış biçimi farklıdır..
Hepimizin hayata bakışındaki tutarlılığı,prensipleri olmalıda zaten..Diğer türlü bomboş olur insan..

Benim takıldığım hemcinsim olarak üzüldüğüm konu,sosyal ortamda birini deşifre edici bir şekilde ithamda bulunman...

Toplumu rahatsız etmiyorsa bir insan.. ister evliyken spiral takar ,ister bekarken biz onu yargılayamayız o merciide değiliz çünkü...

Neyin kavgasını yapıyorsunuz anlamadım senin doğrun başkasının doğrusu olmayabilir

konu ne olursa olsun hep yargılama hem bişeyler aramaa.. bence bu bekarken spiral takmaktan daha da çok kötü yaa... insanları yargılamak her olayın altında bişey aramak....... neyse yazanlar yazmış zaten.....

evet hepimiz birşey yazıyor ve yorumluyoruz,bende bana ters gelen yazılar görüyorum bazen ama kimseyi yargılar gibi yazılar yazıyorum.sanırım üslubunuz bizi rahatsız etti.evli değilsin ama spiral taktırmışsın bu nasıl iş..sence nasıl bir cümle?? senin açıkca düşüncen "evli değilsin ama nasıl ilişkiye girebiliyorsun" gibi birşey olmuş.herkes kendi yaşadığından mesuldur..

canım doktorun bana söylediği şu. bebekten sonra rahim büyüdüğü için takılması kolaylaşıyormuş ama spirallerin küçük boyları da oluyor imiş, başka sebeplerden (kilo sigara içmek vb...) doğum kontrol hapı, (lateks alerjisi vb...) kondom kullanılamayan durumlarda bebek sahibi olmayan kadınlara da bu mini boylardan takılabiliyormuş. durum bu yani.

Ağrı sızı kanama olmaması gerek ,adet kanaması fazla olur gün olarakta fazlalaşır kontrole gitmediniz mi?

adet kanaması fazlalaşıyor bunu biliyordum ama beklediğimden erken adet oldum ve çok çok yoğundur korkmuştum biraz. gerçi bu da olabiliyormuş. bir sonraki ay adet günü normale döndü, yoğunluğu hala fazla ama bu da zaten bekleniyordu.

senosss'un yorumuyla ilgili açıklama yapayım hanımlar,

kendisi ile bu konuyla ilgili özel mesajlaşmalarımızdan şunları çıkarttım:

kendi doğrularını, konunun ilgili olup olmadığını bile anlamadan "bu nasıl işş" gibi yargılayıcı iğneleyici yaftalayıcı bir üslupla ortaya yazmayı haklı görüyor.
rahatsız olduğum durumun kendisinin beni veya evlilik dışı ilişkiyi vb. onaylamaması değil, konunun evlilik dışı ilişki ile alakalı olup olmadığını bile bilmeden imalı laflar etmesi (ve bunu alakasız platformlarda yapması örneğin diyet günlüğüm gibi) olduğunu anlatamadım bir türlü. benim rahatsız olduğum durumun üslubu ve her şeyin rahatça konuşulabildiği kk sitesinde yaptığı yorumun yersizliği değil de, kendisinin beni onaylamaması olduğunu sanıyor ve sanırım 100 yıl da anlatsam fikrini değiştiremeyeceğim.
bunun üzerine zaten tartışacak bir şey kalmıyor kendisi ile.

ilgilenen herkese teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…