Spiral korkusu

hanımlar spiral taktırmak istiyorum ama çok korkuyorum hiç taktırmadım daha önce takılırken acıyor mu fiyat nedir bilgisi olan bar mu
Ben taktırdım cok az acıyor insanlar abartiyo bence. 118tlye aldım geçen yaz.ablam da taktırdı 2.5sene sonra kaydı onun. Bende korktum duyunca kayma ihtimali de var.

Hormonlu spiral kaysa bile fiziksel bir koruma yapmadığı için yani hormon salgılayarak koruduğu için bakır spiralin kayması kadar riskli değilmiş. Hatta hormonlu spirali çıkardıktan 10 gün sonraya kadar etkisini koruyormuş. Hamile kalmak istersen çıkardıktan 10 gün kadar beklemek zorundasın demişti dr. Adet süresi ve kanama miktarı da azalıyormuş. Ben daha adet olmadığım için bilemiyorum gerçeklik payını. Bakırda tam tersi. Kanama artıyor ve kayınca koruma sağlamıyor. Ben hormonlu taktırdım ama markasını hatırlamıyorum.

hanımlar spiral taktırmak istiyorum ama çok korkuyorum hiç taktırmadım daha önce takılırken acıyor mu fiyat nedir bilgisi olan bar mu

Ben özel muaynehanede hormonlu spirali 750 tl'ye taktırdım. Anestezisiz takdırdım ve acı hissettim. Ama dayanılmıcak gibi değildi. Emzirdiğim için anestezi alamadım. Bir daha taktırırsam anestezi almak isterim. Anestezi için ek ücret alıyorlar bu arada.

hormonluda kayınca yapışıklık olduğunu, hatta bikaç kişinin ameliyat olduğunu söyledi benim doktorum, o yüzden ben takmıyorum dedi. sonra araştırdım burda da bikaç kişinin benzer şikayetlerini okudum ve çok korktum. smear için gittiğim diğer doktora sordum o tavsiye etti ama bir türlü karar veremedim.
biraz pimpirikliyim galiba.

Devlette ücretsiz takıyorlar acıda olmuyor fakat benim 3.kızım spiral le olmuştu ona dikkat etmek lazım. Ayrıca akıntı ve mantar a sebep oluyor

5 sene korundum spiralle takarken de çıkarken de acımasız sadece ufak bir sızı oldu oda çok normal
Allah çocuk verecekse baglatsanda hamile kalırsın nasip kısmet meselesi :)

Spiral varken hamile kalınca hemen çıkartıyorlar mi. Birde bebek açısından sıkıntı olur mu spiral
Evet çıkardılar hemen. Ultrasondan gorunmuyordu kese sadece kanda çıkmıştı hemen aynı gün aldılar spirali. Önce değerleri çok düşüktü düşer diye düşündük ama zamanla arttı ve keseyi gördük kalp atışları için salı günü gidecez. Allah büyük inşallah sorun çıkmaz. Allahtan gelen baş üstüne. Sağlıklı olur inşallah

Reklam İçerikli Mesaj

Son düzenleyen: Moderatör:

Bende taktırdım ama spiral ile hamile kalınca spirali çıkartıyorlar mı?
Geçen birinden duydum. Spiral ile hamile kalmış, hamile kaldığını anlamamış üstüne görme vs olmuş. Çocuğun yüzüne yapışmış spiral siyah yanık lekesi ile doğmuş diye anlattı.

Bilemiyorum ben kimseden böyle bir rivayet duymadım. Benim doktorum kan tahlili sonucu pozitif çıkar çıkmaz çıkarttı spirali

Hormonu ile bakır arasındaki fark nedir?

Bir de spiralin enfeksiyon riski olduğunu okudum hatta çok goruluyormus sizler yaşadınız mo böyle birsey

Çok geçmiş olsun

Bakırlı spiralde ilk üç ay 5 gün süren adet 7 gün sürer yoğunluğuda artar. Sonrasindada düzene giriyor benim vücut 6 aydan sonra alıştı mesela

benim zaten 7-8 gün sürüyor ve miktarı çok fazla, ayakta zor duruyorum regl dönemlerimde, o yüzden bana uygun değil sanki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…