Spiral... Korkuyorum ...

_cankizim_

'Bir kızı olmalı insanın'
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2013
1.600
326
123
32
Merhaba kizlar...
2 bucuk yasinda bi kizim var
Lohusayken spiral takildim

etrafimdakiler ilk cocukta cok zararli neden taktirdin
2. 3. Cocuktan sonra taktirilir diyo
aranizda bu konu hakkinda bilgisi olan varmi bu 1

2.sorum ise tekrar cocuk istiyorum ama
cikartmaya korkuyorum
cataldan cok korkuyorum elimde degil onu gorunce titriyorum resmen
taktirirken acimadi ama korkudan neredeyse olecektim
o an hangi kafayla ciktim o catala hala sasiriyorum kendime.
Neyse size sorum spiral adetliykenmi cikarikiyo kacinci gununde...
Cok korkuyorum sanirim biraz cesarete ihtiyacim var
kizim abla olsun artik yaaa

Son düzenleyen: Moderatör:
cnm taktirmadim bilmiyorum ama taktiran cok kisi var etrafimda hepside ilk cocuktan sonra taktirdi zannetmiyorum bise olacagini bide istersen narkozlada taktirip cikarttirabiliyosn cataldan cekiniyosan bu bi secenek olabilir senin icin

cnm taktirmadim bilmiyorum ama taktiran cok kisi var etrafimda hepside ilk cocuktan sonra taktirdi zannetmiyorum bise olacagini bide istersen narkozlada taktirip cikarttirabiliyosn cataldan cekiniyosan bu bi secenek olabilir senin icin

Aaaa oylemi bilmiyodum sagolun
norkoz isi mantikli ilk kez duydum...
Ama ben saglik ocaginda taktirdim yine saglik ocaginda cikartmayi dusunuyordum
orda narkoz yaparlarmi
yada devlet hastanesinde???

Spirali ilk dogumumdan sonra taktirdim hicbir sikayetinide gormedim....
daha sonra hamilelik icin cikarttim dogum icin tekrar taktirdim.....
cikartirkende hicbir agri hissetmedim....cikarttirmak taktirmaktan daha kolay...
hatta en son spiralimi cikartirken uzaniyorum halen dr bitti diyince sok oldum hiccc hissetmedim bile....

yook be korkma bebege fln zarari yoktur spiralin şnezaman cikartilicagnıda doktor karar veriyor cnm bi danış

çikartmak için adet olmaya gerek yok diyor benim jinekologum,takmak için gerek varmi$, bana adet sizken bile takdi israr ettigim için oda oluyor

adetliyken Rahim a$agi iniyormu$ o yuzden kolay oluyormu$ takilmasi
ama çikarmak için oradaki spiralin ucunda ip var onu çekecek hepsi bu,takdiriken ki ince sizidan daha z bi$ey hissedersin ..
adetsizken git, hatta çatala çiikmi$ken smear testini falanda yaptir aradan çiksin , bide onun için çatala yatma madem

hamile kalmana engel olmaz, hormon yokki spiralde hamileligi etkilesin
hiç dogum yapmami$lara takilmiyor kari$tirmi$ çevrendekiler

hiç korkmaaa , biz annneyiz,ilk gecesi, 9 ay çocuk ta$imasi, dogurmasi, lohusaligi emzirmesi ( emziriirken gogus ucu yarasi :) ) derken çok guçku varliklariz, bu saydiklarimin yaninda spiral çikartma hiçç bi$ey ,çatalda hiçbi$ey :)))
çataldan oleni hiç duydunmu :)
psikolojik bi korku, kendini SIKMAZSAN asla canin yanmaz ..

ben bi arkada$imla gittim spiral çikarttirmaya
yani o çiakrttirdi
korkudan 4-5 tane agri kesici içmi$ gelemden once, aciyaacak diye
hiç acimadi o kadar hapi bo$a içtim demi$ti :)

kizi $imdi 6 aylik

Bende dun hapa basladim 4_5 sene korunmayi dusunuyorum ancak hap 1 sene kullanabilirsin dedi dr
Zararli daha sonrasi icin dedi suandada rahim ici araca cok uygun degil psikolojim
Nirmal hayata donuluyomu ya kayma cikma olmuyormu

Spiralin 3 Boyu Vardır 1.si 1 Doğum Yapmışlara

2.si 2 Doğum Yapmışlara

3.sü 3 Ve Daha Fazla Doğum Yapmışlara Uygun Boy Ve Doğru Takıldığında Sorun Yaşamazsınız Sizi Korkutmuşlar 2. Doğumdan Sonra Takılır Diye Kaldıki Hiç Doğum Yapmamışlara Bile Mirena Diye Spiral Çıkmışkene Bu Korku Anlamsız Çıkartmaya Gelince İstediğiniz Zaman Çıkartılabilir Ha 3 Ayda Bir Kontrole Gidin Kayma Varmı Diye Çünkü Regly İken Rahim Genişliyor Spiral Oynayabiliyor Yerinden

spiral dediğin ömürlük değil ki
elbet bi süre sonra çıkartman gerekicek...
bence hiç kendini korkutma şimdiden
"kaç kilo çocuk doğurdum,spiral de kimmiş!!" falan de,motive et kendini

valla canım takdırırken bıraz acı oluyokı sen onu hıssetmemıssın cıkartırken hıc hıssetmezsın korkma
ama adetıne 1 2 gun kala gıtmenı tavsıye ederım ben oyle yapmıstım daha rahat oluyo rahım asagıda oldugundan
ben kızım 1.5 yasındayken taktırmıstım 4 sene sonra cıkarttım hemen o ay hamıle kaldım ıkıncı kızızm
40lanmadan hemen taktırdım ıkısene oldu cook memnunum hap map hıkaye spıral kanamayı arttırıyo ama vucudun dengesını bozmuyo hap ıgne gıbı.ben 1 sene sonra kısmet olursa yıne cıkarttırıp 3.cocugu ıstıyorum bakalım hayırlısı

spiral dediğin ömürlük değil ki
elbet bi süre sonra çıkartman gerekicek...
bence hiç kendini korkutma şimdiden
"kaç kilo çocuk doğurdum,spiral de kimmiş!!" falan de,motive et kendini
tesekkur ederim yorumlariniz icin
Ben dogumu sezeryan yaptim
yasayan bilir sezeryanin zorluklarini
yinede cataldan iyidir diyorum

Verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim
cok sagolun

Canım etraftaki her insandan farklı sesler çıkar,ben kızımdan sonra taktırmıştım 8 yıl hiç çıkarmadım,birşeyde olmadı.8.yılımda eşim yurt dışına gidince çıkarttırdım her ay çektiğim ufak tefek bel ağrısından kurtuldum.Sonra Rabbim aratmadı oğluma hamile kaldım.
Yani kaliteli bir spiral(çelik olandı benimki,plastik değil)ve iyi bir doktor tarafından muayene edilirsen hernagi bir sakıncası yok.
Benim doktorum reglim bittikten hemen sonra gel demişti,çıkarırkende regl bitimi duşumu alıp gitmiştim.Korkma birşey olmaz inşallah hayırlı sağlıklı bir evladın olur.

aynı derdim depreşti yine.
konuyu acali bayaa olmuş ama tekrar açmak istemedim.
o zamandan belli yeni cesaret ettim

bu ay ki reglde kesin kararlıyım kızlar.
çikarttiracam.

ama hâlâ korkuyorum:18:
birde özellikle kulaktan dolma bilgi değil yaşayan ablalarima sormak istiyorum.

regl olmadan da çıkartabilirmiyim çünkü adetime daha çok var
o zamana kadar cesaretim geçer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…