• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

spiral kullananlae

• Konu Sahibi Konu Sahibi EIN
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben dogumdan oncede, dogumdan sonrada spiral taktirdim.
Dogumdan once zaman zaman cok agri yapiyordu ki doktorum soylemisti boyle olabilecegini.
Dogumdan 40 gun sonra tekrar taktirdim ve cok sukur memnunum.
Ben hormonlu spirallerden taktirmadim,vucut hormonlarima disaridan bir mudahale istemedim sagligim acisindan,bakir olanini kullaniyorum.
Dogumdan sonra agrida olmuyor,cok nadiren adet zamanlari belki biraz agrim oluyor.
Adet suresini 1-2 gun kadar uzatiyor,kesinlikle adet kanamasini kesmiyor bu cok yanlis bir bilgi.
Agir kaldirma,mekik cekme vs gibi konularda da soylenenler cok sukur bende olmadi.
Bir arkadasin basindan gectigi gibi kayma ihtimali var karin bosluguna ve oyle bir durumda operasyonla aliyorlar,fakat boyle bir durumda kanama ya da agri gibi bir belirti cogu zaman oluyor.
Ayrica kayip kaymadigini kontrol etmenizde mumkun.
Tum arti ve eksilerini soylemek gerekirse hormonlariniza bir mudahale yok,prezervatif kullanmaya gerek yok,%99 ihtimalle gebelikten koruyor,adet suresini 1-2 gun uzatiyor,hic dogum yapmamis bayanlarda agriya sebep olabiliyor,istediginiz an cikarttirabiliyorsunuz,elinizle kontrolunu yapabiliyorsunuz (kayip kaymadigini kontrol etmek icin),cikarir cikarmaz hamile kalabiliyorsunuz.
Yine akliniza takilan bir sey olursa bildigim kadariyla cevaplamaya calisirim.
Saglikli gunler dilerim..

Son düzenleyen: Moderatör:
Dogumdan once zaman zaman cok agri yapiyordu ki doktorum soylemisti boyle olabilecegini.
Ben hormonlu spirallerden taktirmadim,vucut hormonlarima disaridan bir mudahale istemedim sagligim acisindan,bakir olanini kullaniyorum.
Dogumdan sonra agrida olmuyor,cok nadiren adet zamanlari belki biraz agrim oluyor.
Adet suresini 1-2 gun kadar uzatiyor,kesinlikle adet kanamasini kesmiyor bu cok yanlis bir bilgi.
Agir kaldirma,mekik cekme vs gibi konularda da soylenenler cok sukur bende olmadi.
Bir arkadasin basindan gectigi gibi kayma ihtimali var karin bosluguna ve oyle bir durumda operasyonla aliyorlar,fakat boyle bir durumda kanama ya da agri gibi bir belirti cogu zaman oluyor.
Tum arti ve eksilerini soylemek gerekirse hormonlariniza bir mudahale yok,prezervatif kullanmaya gerek yok,%99 ihtimalle gebelikten koruyor,adet suresini 1-2 gun uzatiyor,hic dogum yapmamis bayanlarda agriya sebep olabiliyor,istediginiz an cikarttirabiliyorsunuz,elinizle kontrolunu yapabiliyorsunuz (kayip kaymadigini kontrol etmek icin),cikarir cikarmaz hamile kalabiliyorsunuz.

Arkadaşım, elinizle kontrol edebiliyorsunuz demişsin, ilişki sırasında da erkek hissediyor mu? Yada görünen bi uzantısı falan oluyor mu? Merak ettim :)

spirial kanamanı durdurmaz canım birazcık arttırır ve uzatır.yani 3 gün adet göryosan 4 gün yada 5 gün yapabilir.%98 güvenilir bir yöntemdir zaten 1 ay sonra kontrole cagırırlar memnun kalmazsan cıkartırsın canım anemin varsa önerilmez.10 YIL KORUYUCUDUR BAKIRLI OLANLAR

bu spiral eski spiral degil yeni bisey hormonlu ama sadece rahimde kaiyor hormon.ve kanamayi azaltiyor bazisida hic olmuyor.be ben bunu duyunca menopoz gibi demistim ama drgil.cikarktigin an adet oluyosun. kansiz liga demir eksikligibede iyi geliyor ve enfeksiyon riski dusuk.icinde hormon oldugu icin hamile kalma ihtimali binde birmis.bende kullananlara sormak istedim.eski spiral kanama cok yapiyor ve hamilelik olasiligi var biliyorum..cevremde magdurlari cok ama ospiral artik burada kullanilmiyor isvicrede

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

internetten hormonlu spiral diye bi okuyun arkadaslar.bakir olani da enfeksiyon yapiyormus..bu en son cikan icindeko hormon dogum kontrol hapindakinin 700 de biri .hormon kana karsimiyor sadece pahali bi spiral tek kotu yonu bu.msuana kadar kotu biseye rastlamadim kullanici yorumlarindan bayagi arastirdim

canım genelde koruyuculuğu yüksek bir korunma ama bazen kayabiliyor onun dışında sıkıntı yok

20 gun once spiral yuzunden bir ameliyat olmak zorunda kaldim. Cok dusuk bir ihtimalmis ama basima geldi konuyu gorunce soylemeden geçemeyeceğim. Spiral karin bosluguma gitmis.

Allah'ımm :(
İçim bi hoş oldu okuyunca, çok acı. Çok geçmiş olsun, Allah sağlık versin tez zamanda canım.
Ben de evli bi arkadaşımdan duydum geçen hafta. Onun da rahmine saplanmış sanırım. 20 gün boyunca durmamış kanaması, doktora da gittim halbuki dedi ama detayını bilemicem.
Sadece ben korkuyorum, düşünürken bile. Evlendiğimde nolur, fikrim değişir mi bilemiyorum tabi...
Kadın olmak zor zanaat be arkadaş! :18:

Sipiral kayıp hamile kalabilirsiniz yada karın boşluğuna gider falan
bence hiç denemeyin

bu spiral eski spiral degil yeni bisey hormonlu ama sadece rahimde kaiyor hormon.ve kanamayi azaltiyor bazisida hic olmuyor.be ben bunu duyunca menopoz gibi demistim ama drgil.cikarktigin an adet oluyosun. kansiz liga demir eksikligibede iyi geliyor ve enfeksiyon riski dusuk.icinde hormon oldugu icin hamile kalma ihtimali binde birmis.bende kullananlara sormak istedim.eski spiral kanama cok yapiyor ve hamilelik olasiligi var biliyorum..cevremde magdurlari cok ama ospiral artik burada kullanilmiyor isvicrede

Canim bakirli bide hormonlu ria var 2 side turkiyede mevcut ...bakirli olan ucretsiz hastanelerde takiliyor.hormonluyu sen aliyorsun ...secim senin eger hormon takviyesine ihtayacin varsa hormonluyu al yoksa bakirliyi.bazilarinin rahim agzi genis ve rahmi buyuk olunca kayabiliyor ama memnun kiside var olmayanda...
Evet biraz pahali.ben bakirliyi soylediginizi anladim.
En iyi yontem implanon kola takilan.deri altina.5yil korur oda.ucretli

Son düzenleme:
Ahanda hemserimi buldum galiba Rizeli misin:)

uiiyy uşağum haçen payulayrum da karadenuzun hırcın hatunlarına ..:16:
malesef akdenuzluyum ... ama hemseri sayılırız demi sen kara ben ak :9:

uiiyy uşağum haçen payulayrum da karadenuzun hırcın hatunlarına ..:16:
malesef akdenuzluyum ... ama hemseri sayılırız demi sen kara ben ak :9:

Hahha dogri dedun da ama benden usak olmaz paçi olur. Usak erkek cocukalara derler:D

slm arkadaslar benim bir kizim var.dogum kontrol hapi bemi sinirli ve degisken biri yapti arti cinsel istegimi azaltti.bambaska biri oldum.spiral taktirmak istiyorum.doktorum bu spiralin guvenli oldugunu kanamayi dutdurdugunu ve hormanun kana karismayip rahimde kaldigini soyledi.netten cok arastirdim en iyi yontem gibi gozuluyor.ama genede burda sormak istedim.aranizda kullanan
kilo problemi vs yasayan varmi?

bende spiral kullananlardanım ama hormonsuz 10 yıllık olanını taktırmıştım gayet memnunum ama adet günlerini biraz uzatıyo ve kanama nırmale göre biraz daha çok oluyo bence güvenli bi korunma yöntemi tavsiye edebilirim..

elle nasıl kontrol ediyoruz anlamadım :S

Karadeniz disindan herkes genellukle oyle bilur sorun yok:))

uiiyy saolasun da .. uiiyy hacen bana mıhlama yapay misun :52:
ayder yaylasundan mısın yoksa of tan mu da usaguuum :13:

uiiyy saolasun da .. uiiyy hacen bana mıhlama yapay misun :52:
ayder yaylasundan mısın yoksa of tan mu da usaguuum :13:

Ne ayder ne of cayelindenim da ama ayder bizdendu da rizeyedu ne demek sen gel muhlama yaparuk saa

ooyyy cayeli :4::4::4:
horon tepeyrum muhlama yapacaksun deyu da usagummm :13:

Ohooo senla isimuz var ya aydere bi goturim seni ora bi afis asmişle mutlaka okuman lazim ama olacak olacak ogreneceksun:))

Back
X