canım bende dıymustm böyle birseyi zaten dktrun cok basarılı güvenili biri bırak kendini ona:)hatta sor muayeneden cok korkan arkadasım var bayıltarak yaparmsnz muayeneyi diye sor:)cuma günü dktra gtcm nasıl gtcm bilmyrm
Bende sezeryan doğum yaptım...
Bende spiral olayından feci korkuyorum..
şuanda hapla korunuyorum..
Acıdığı söyleniyor hep..
Arkadaşım hatta taktıramadığını acıdan kalktığını bile söyledi..
yok ya bu korkunun altında başka sebepler vardır
kimseden acı sancı diye bir şey hiç duymadım (yaklaşık 15 tanıdığım kişi sprail taktırdı 1 i çok kanamadan dolayı çıkartıp hormonlusunu taktırdı şimdi memnun)
spirali taktirmayin kesinlikle bana bir bebegime mal oldu. 3 ay once kontrole gitmistim
yerinde dediler. 1 hafta once 5 haftalik hamile oldugumu ogrendim. Dunya basima yikildi, bastan istemedim bebegi zaten 2-3 yil dusunmuyorduk. fakat sonra kalp atislarini duyunca istedim dogurmayi.
ama gel gorki doktor spiralin alinmasi gerektigini yoksa dusuk, enfeksiyon ve erken dogum riski olabilecegini soyledi. buna ilaveten biryerine yapisip sakat kalabilecegini soyledi,
bizde dedik sadece spirali aldiralim. fakat bebegin dusme ihtimali cok yuksekti
ve oylede oldu suan ameliyattan cikali 4-5 saat oluyor ve bebegimi kaybettim.
baska yontemler kullanin bence. benim durumuma dusmeyin sabahtan beri sancidan kivranmamada cabasi.
kızlar taktırdım ama bende çok büyük korku vardı canım çok tatlı sezeryan yaptım sırf bu yüzden daha öncede kullandım ben memnun kaldım zaten dr takarkende söylüyor
yüzde 98 koruyor die benim üst kattaki komşumda ona bakarsan kondomdan hamile kaldı daha oğlu 2 yaşında bile değil hiç birşeyin yüzde yüz garantisi yok ki
sezeryan doğum ve spiral..
taktırmışsınız narkozla mı narkozsuz mu acı fazla oluyor mu bende cesaretimi toplamalıyım..
kazayla hamile kalırsam açımdan hiç ayı olmaz..
spiralin güvenirliğinden ben etrafımdaki insalarca eminim..
en güvenilir korunma yöntemii
her sorudğumun acıyo demesi psikolojik olarak ayakalrımı geri geri çekiyo.. bi türlü gidemiyom..
kesinlikle acımıyor adetimin 3. günü gittim ve kanamam bayaaa yoğundu dr ve yanındaki hemşiresinden utandım zaten korkuyorum panik halindeydim canım çok tatlı benim çünkü takmış dr ben hiç anlamadım 50 saniye filan sürüyor zaten sedacım takamadım dedi eyvah dedim bidaha mı çekicem bu eziyeti tekrar ultrasyonda baktı güldü takanda çok iyi takmış dedi
ohhh dedim hiç mi acı hissetmez ben hiç hissetmedimbir an önce taktır
bir an önce taktırın bence güvenilir birine
y
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?