Spiral taktırdım

Yurubee

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2023
3
0
1
26
Kızlar merhaba aranızda yeniyim 4 gün önce spiral taktırdım şuana kadar kanamam oluyor çok yürüyen bir insanım spiral kaymamıştır dimi

ay çok riskli ya bilmiyorum spiral bana çok korkutucu geliyor. çocuğum olsa da spiral taktıramam şahsen korunduğum dönemler kendim değil eşimin korunmasını sağlıyorum. kadınlar korunduğunda vücuduna hep hormonların dengesini bozacak şeyler kullanılıyor. 2 yıl kondom ile korunduğum tek bir problem yaşamadım.

ay çok riskli ya bilmiyorum spiral bana çok korkutucu geliyor. çocuğum olsa da spiral taktıramam şahsen korunduğum dönemler kendim değil eşimin korunmasını sağlıyorum. kadınlar korunduğunda vücuduna hep hormonların dengesini bozacak şeyler kullanılıyor. 2 yıl kondom ile korunduğum tek bir problem yaşamadım.
aynen korkunç geliyor bana da ilişki sırasında acı vermiyor mu acaba yaa orda yabancı bir madde var çünkü .
bir de kaydı mı kayacak mı şüphesi insan gerilir her seferinde

Hayır canım niye korkutucu olsun varlığından bile haberiniz olmuyor sadece takılırken çok az bir acı hepsi bu en konforlu bence spiral, dediğiniz gibi hormonların dengesini bozacak şeyler kullanmak daha korkutucu bana göre

Doktor ara kanama yapar diye bana spiral önermemişti kansızlık var çünkü bende. Ama ped dolduracak kadar çoksa yine bir doktora görünün.

Spiral nasıl bir korunma yöntemi iyi mi? sizce çocuklu olmayan da yaptırabilir mi? Daha önce denemediğim bir korunma yöntemi koruyuculuğu nasıl?

Hayır canım niye korkutucu olsun varlığından bile haberiniz olmuyor sadece takılırken çok az bir acı hepsi bu en konforlu bence spiral, dediğiniz gibi hormonların dengesini bozacak şeyler kullanmak daha korkutucu bana göre
Bazı rahim şekillerine uymadığını söylüyorlar yani bazı vücut onu kabul etmezmiş falan filan bilmiyorum ama ben cesaret edemem ona ya :D kanatır falan korkarım öyle şeylerden ben

aynen korkunç geliyor bana da ilişki sırasında acı vermiyor mu acaba yaa orda yabancı bir madde var çünkü .
ben kanama falan yaşamaktan korkarım daha çok :D her yerim kanasın ama oram kanamasın ya :D Regl haricinde :P

Spiral nasıl bir korunma yöntemi iyi mi? sizce çocuklu olmayan da yaptırabilir mi? Daha önce denemediğim bir korunma yöntemi koruyuculuğu nasıl?
Çocuk doğurmamış olana önerilmiyor. Kanamayı artırdığı için kansızlık varsa bunu artırır, bir de diğer doğum kontrol yöntemlerine göre dış gebelik riski yüksekmiş. Belli periyotlarla kontrol ettirilmesi gerekir. Hormonsuz spiral 10 hormonlu olan da 5 yıl ömre sahipmiş. Üç aşağı beş yukarı böyle.

Bazı rahim şekillerine uymadığını söylüyorlar yani bazı vücut onu kabul etmezmiş falan filan bilmiyorum ama ben cesaret edemem ona ya :KK70: kanatır falan korkarım öyle şeylerden ben
Valla bende öyle düşünüyordum başta korkuyordum sizin gibi ama boşunaymış yıllardır kullanıyorum en konforlu korunma yöntemi bence bu

Çocuk doğurmamış olana önerilmiyor. Kanamayı artırdığı için kansızlık varsa bunu artırır, bir de diğer doğum kontrol yöntemlerine göre dış gebelik riski yüksekmiş. Belli periyotlarla kontrol ettirilmesi gerekir. Hormonsuz spiral 10 hormonlu olan da 5 yıl ömre sahipmiş. Üç aşağı beş yukarı böyle.

Oo bana göre değil yani 😌 cevap için teşekkür ederim ❤️❤️

Yoo hiç bir şekilde acı vermiyor. 3 yıldır var bende herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

Sizin vücudunuza uymamış muhtemelen doktor çıkarır yeniden gitmeniz gerekiyor

Kızlar merhaba aranızda yeniyim 4 gün önce spiral taktırdım şuana kadar kanamam oluyor çok yürüyen bir insanım spiral kaymamıştır dimi
Hayır ilk başta kanamalar normal. 6 aya kadar ara kanama yaşayabilirsin. Öyle kolay kayabilecek bir yerde değil. Ama muhakkak kontrollerini yaptir. Aksatma. Düzenli kontrol hayat kurtarır. Uzun yıllardır kullanıyorum çok büyük rahatlık😂

Back
X