Spiral

badem344

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
50
Puanlar
13
Kızlar selamun Aleyküm bişi sormak istiyorum Mart 13 ve Mart 19 da şüpheli ilişkilet oldu ben istemiyorum ama eşim ısrarla korunmaktan kaçınıyor bebek istiyorum diyor aranızda spiral taktıran varmı adetliyken gitmek şartmı benim biran önce taktırmam gerekiyorda birde devlet hastaneleri takıyor mu sahte takılara da alerjim var sorun olurmu Sizce:(

Son düzenleme:
Kızlar selamun Aleyküm bişi sormak istiyorum Mart 13 ve Mart 19 da şüpheli ilişkilet oldu ben istemiyorum ama eşim ısrarla korunmaktan kaçınıyor bebek istiyorum diyor aranızda spiral taktıran varmı adetliyken gitmek şartmı benim biran önce taktırmam gerekiyorda birde devlet hastaneleri takıyor mu sahte takılara da alerjim var sorun olurmu Sizce:(
Ne demek korunmaktan kaçıyor, siz istemiyor olmanıza rağmen ısrarla çocuk istiyorum diyor?! Bu çok önemli ve ortak alınması gereken bir karar. Öncelikle eşiniz çok saygısız ve bencil birisi. Düşüncenize önem vermiyor. Ya onun aklı başına gelip isteklerinize saygı duyana kadar ilişkiye girmezsiniz ya da ondan gizlice korunma yöntemlerini uygularsınız. Devlet hastanesinde spiral taktırılıyor diye biliyorum.

Ne demek korunmaktan kaçıyor, siz istemiyor olmanıza rağmen ısrarla çocuk istiyorum diyor?! Bu çok önemli ve ortak alınması gereken bir karar. Öncelikle eşiniz çok saygısız ve bencil birisi. Düşüncenize önem vermiyor. Ya onun aklı başına gelip isteklerinize saygı duyana kadar ilişkiye girmezsiniz ya da ondan gizlice korunma yöntemlerini uygularsınız. Devlet hastanesinde spiral taktırılıyor diye biliyorum.
Yapıcam zaten bayram bitsin ilk işim spiral taktırmaya gitmek olacak ama merak ediyorum Adetliyken mi takılıyor illa adet olmadan gitsem olmuyormu

Napıcam şimdi vallahi oturup kara karq düşünüyorum ağlayasım geliyor daha çocuğum çok küçük iki yaşında ilgiye muhtaç inşallah bişi olmaz yaaa ilk çocuğum bir buçuk sene sonra olmuştu inşallah bu hemen olmamıştır iki seferde😭

Yapıcam zaten bayram bitsin ilk işim spiral taktırmaya gitmek olacak ama merak ediyorum Adetliyken mi takılıyor illa adet olmadan gitsem olmuyormu

Sizin için chatgpt den baktım böyle yazıyor:

Rahim içi araç (spiral) taktırma süreci genelde planlı ve kısa bir işlemdir.

📅 Ne zaman takılır?

Spiral çoğunlukla adetliyken, özellikle adetin ilk 3–5 günü içinde takılır.

Bunun nedeni:
Rahim ağzı bu dönemde biraz daha açık olur (takılması daha kolay olur)

👉 Ama şart değil: Doktor uygun görürse adet dışında da takılabilir (özellikle gebelik olmadığından eminse).

Adetin kaçıncı günü ideal?
En sık tercih: 2. – 4. günler

Çok yoğun kanamanın olduğu ilk gün bazen tercih edilmeyebilir.

🧴 Öncesinde hazırlık gerekli mi?

Genelde büyük bir hazırlık yok ama şunlar önerilir:

✔️ Yapılması iyi olanlar:

İşlemden önce hafif yemek yemek (aç gitmemek)
Rahat kıyafet giymek
Ped götürmek (işlem sonrası hafif kanama olabilir)

✔️ Doktorun isteyebileceği şeyler:

Gebelik testi
Vajinal muayene / ultrason
Enfeksiyon varsa önce tedavi

🛌 Sonrasında neler olur?

1–2 gün kramp ve hafif kanama normal.
İlk birkaç ay adet düzensizleşebilir.
Kontrol genelde 4–6 hafta sonra yapılır.

Sizin için chatgpt den baktım böyle yazıyor:

Rahim içi araç (spiral) taktırma süreci genelde planlı ve kısa bir işlemdir.

📅 Ne zaman takılır?

Spiral çoğunlukla adetliyken, özellikle adetin ilk 3–5 günü içinde takılır.

Bunun nedeni:
Rahim ağzı bu dönemde biraz daha açık olur (takılması daha kolay olur)

👉 Ama şart değil: Doktor uygun görürse adet dışında da takılabilir (özellikle gebelik olmadığından eminse).

Adetin kaçıncı günü ideal?
En sık tercih: 2. – 4. günler

Çok yoğun kanamanın olduğu ilk gün bazen tercih edilmeyebilir.

🧴 Öncesinde hazırlık gerekli mi?

Genelde büyük bir hazırlık yok ama şunlar önerilir:

✔️ Yapılması iyi olanlar:

İşlemden önce hafif yemek yemek (aç gitmemek)
Rahat kıyafet giymek
Ped götürmek (işlem sonrası hafif kanama olabilir)

✔️ Doktorun isteyebileceği şeyler:

Gebelik testi
Vajinal muayene / ultrason
Enfeksiyon varsa önce tedavi

🛌 Sonrasında neler olur?

1–2 gün kramp ve hafif kanama normal.
İlk birkaç ay adet düzensizleşebilir.
Kontrol genelde 4–6 hafta sonra yapılır.
Teşekkür ederim sağolun 🥰 hayırlı bayramlar

Back
X