spiralle hamile kaldım :(

SiBeL

oğlum ve kızım herşeyim
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2009
516
9
296
merhaba,

1,5 yıl önce spiral taktırmıştım.Sorun yoktu ta ki 13 Ekim'de regl olmayı beklerken hiç ağrım olmadığını farkettim.Hemen o gün test yaptım ve pozitif çıktı.Ertesi gün doktoruma gittim kese göremedi kanda bakalım dedi sonuç 905, 2 gün sonra gel bakalım keseyi görebilecekmiyiz diye ve dünya başıma yıkıldı sanki.2 çocuğum var biri okula başladı diğeri kreşe gidiyor ve çalışıyorum.Eşim benden beter.İstemiyorum diyor sürekli.Ne düşüneceğimi ne hissedeceğimi bilmiyorum kafam allak bullak.Ultrasonda 2 gün sonra kese göründü bu arada.Spirali çıkardı dr.Ağladım beni teselli etmeye çalıştı doktorum çok iyidir sağolsun.Ama bizim hayatımız tam da düzene girmişti oğlum ve kızımla tam da büyüttük oh derken şimdi 3.bir bebek ve sil baştan çok kötü hissediyorum.5 haftalık bu arada.Allah ım diyorum etrafımda çocuk sahibi olmak isteyen ve uğraşan onca kişi varken %1 ihtimali olan korunma yöntemimle bana bu bebeği verdiysen bir bildiğin vardır diyorum ama içimden başka sesler de yükseliyor.Benimle benzer şeyleri yaşayanlar eminim vardır.Bana yardımcı olur musunuz gerçekten çok moralim bozuk :(

yardımcı olamam sanırım ama, yazık o can'a ya. Kıymayın nolur. Şuan büyük olan çocuklarınızın parmağı kesilse naparsınız? kolunu doktorun biri koparsa? o da sizin evladınız. gidip onu paramparça kürtajla kendinizden nasıl sökeceksiniz. Kıymayın. Vardır herşeyde bir hayır.

Keşke yardımcı olabilsem ama bu sizin kararınız sizin hayatınız eminimki zor bir durumdur hiç beklenmeyen bir zamnada olmuş ama ben olsaydım yerinizde kesinlikle kötü bir şey yapmazdım düşünemem bile kaldıki çokta rahat bir yaşantımız yok ama ne olursa olsun vardır bunda da bir hayır derdim rabbim işini bilir umarım hakkınızda hayırlı olan bir karar verirsiniz

aldırmak aklımda hiç yok ama bu içimdeki huzursuzluğu atamıyorum :( iyi birşeyler duymaya ihtiyacım var.
bir de daha kimse bilmiyor çocuklara da söylemedik, içim içimi yiyip duruyor sadece.Bizim planlarımızın bir hükmü yok, Yaradan bilir bizim için en iyisini.Şuan bunları yazarken bile çok kötü oldum.:KK42:

madem böyle bir düşünce yok hiçç canınızı sıkmayın lütfenn şu an sadece beklemedğiniz ve korunduğunuz için rahatlık vardı o yüzden şaşkın ve huzursuz olmanız çok normal zaten biraz zaman geçince daha iyi olucaksınız şu an benimseyemiyorsunuz bile kötü olmayın eşinizlede konuşun onun size daha çok moral ve destek olması lazım

Madem aldırmayı düşünmüyorsunuz o zaman içinizi rahatlatmak adına size dayım ve yengemden örnek vereyim.

Yengem 40 yasında hamile kaldıgını öğrendi. Diğer cocukları 18 ve 16 yasındaydı. Durumları da kötüydü. Aldırmayı düşündü sonra vazgecti ve doğum yaptı. 3 sene sonra bir kere daha hamile kaldı yine istemeden. Ve durumları kötü olduğu halde onu da doğurdu. Çok gelgitler yaşadı çok huzursuzdu ama yine de doğurdu.
Şimdi biri 9 diğeri 6 yaşında. İyi ki aldırmamışım diyor.

madem böyle bir düşünce yok hiçç canınızı sıkmayın lütfenn şu an sadece beklemedğiniz ve korunduğunuz için rahatlık vardı o yüzden şaşkın ve huzursuz olmanız çok normal zaten biraz zaman geçince daha iyi olucaksınız şu an benimseyemiyorsunuz bile kötü olmayın eşinizlede konuşun onun size daha çok moral ve destek olması lazım
gerçekten çok teşekkür ederim, inşallah daha iyi olacağım.

Madem aldırmayı düşünmüyorsunuz o zaman içinizi rahatlatmak adına size dayım ve yengemden örnek vereyim.

Yengem 40 yasında hamile kaldıgını öğrendi. Diğer cocukları 18 ve 16 yasındaydı. Durumları da kötüydü. Aldırmayı düşündü sonra vazgecti ve doğum yaptı. 3 sene sonra bir kere daha hamile kaldı yine istemeden. Ve durumları kötü olduğu halde onu da doğurdu. Çok gelgitler yaşadı çok huzursuzdu ama yine de doğurdu.
Şimdi biri 9 diğeri 6 yaşında. İyi ki aldırmamışım diyor.

bravo takdir ettim,Allah uzun ömürler versin.
Bilmediğimiz nasıl bir hayır var acaba Rab bim nasip etti, bunları düşünerek rahatlamaya çalışıyorum ama başaramıyorum işte çok yeni herşey.

Aslında bu durumda sadece gözünüz aydın demek düşer evlat sahibi olamayanları düşününce bide :( bende şöyle bir örnek vermek istedim komşumuzun kızı normal bir hamilelik geçirirken 7 aylık preklemsi sebebiyle etken doğum yaptı hem bebek hemkendisi yoğun bakımda yattı aylarca bebek küvezde kaldı şuan çom şükür ikiside iyi tabi bebiş minicik martta doğmuştu ve ben dün 2.ye hamile olduğunu öğrendim şok oldum takdiri ilahi sonuçta bundada vardıır bir hayır...Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah

çok teşekkür ederim, ben de ikincide aynı şeyi yaşadım son dakika doktorum kurtardı kızımla beni 35+6 da aldı kızımı, bunda da olur diye korkuyorum sıkıntılı bir süreç.Desteğiniz için teşekkür ederim.

hayırlı olsun.
3 çocuk iyidir :)
tam rahata ermişken zor olur sanırım biraz ama eninde sonunda o da büyüyecek.
zorluğu birkaç sene.
düzenli tansiyon ve idrar takibiyle sıkıntı olmaz gebelik açısından.
dikkatli olmak lazım ama 1 kez preeklampsi olunca diğer gebeliklerde de olacak diye bir şey yok.

gelmek istemiş, geliyor.:KK46::KK55::KK76: siz de bu şoku inşallah kısa zamanda atlatıp Allahın bir meleği daha size emanet etmek istemesinin tadını çıkarırsınız :KK68:

Off en çok korktuğum şey benimde 1 çocuğum var ve ağır ilaç kullanıyorum hamile kalmamam gerekiyor spiral taktirdim ama guvenemiyorum esimede bişey söyleyemiyorum

Bu dünya imtihan dünyası rahat yeri değil rabbimde sizi böyle imtihan etmek istemiş demekki :)
Allah sağlıklı kucağınıza almayı nasip etsin :)

Back
X