Sporda halsizlik ve baş dönmesi hakkında...

kediseverbiri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2022
737
793
53
29
Herkese merhaba,

Ben yaklaşık 2 yıldır aynı spor salonunda Yoga, Pilates ve ara sıra Fitness derslerine katılıyorum. Düzenli olarak gittiğimde hiçbir problem yaşamadığım halde iki aylık ara sonrası yeniden bir paket aldım ve o kadar istekli olmama rağmen spora gitmeden bir iki saat öncesi halsizlik, baş ağrısı çekiyorum. Spor esnasında enerjik oluyorum ama ara ara yine baş dönmesi ve halsizlik geliyor. Spor sonrası da eve kendimi zar zor atıyorum desem yalan olmaz.

Spor öncesi ağır yemekler yemiyorum, belki sıcaklar da etkili oluyor olabilir. Buna çözüm bulabilmek için hangi doktora gitmem gerekiyor? Kan değerlerime mi baktırmam lazım yoksa dahiliye mi?

Herkese merhaba,

Ben yaklaşık 2 yıldır aynı spor salonunda Yoga, Pilates ve ara sıra Fitness derslerine katılıyorum. Düzenli olarak gittiğimde hiçbir problem yaşamadığım halde iki aylık ara sonrası yeniden bir paket aldım ve o kadar istekli olmama rağmen spora gitmeden bir iki saat öncesi halsizlik, baş ağrısı çekiyorum. Spor esnasında enerjik oluyorum ama ara ara yine baş dönmesi ve halsizlik geliyor. Spor sonrası da eve kendimi zar zor atıyorum desem yalan olmaz.

Spor öncesi ağır yemekler yemiyorum, belki sıcaklar da etkili oluyor olabilir. Buna çözüm bulabilmek için hangi doktora gitmem gerekiyor? Kan değerlerime mi baktırmam lazım yoksa dahiliye mi?
Tam kan sayımı yapmadan, minerallere baktirmadan spor yapılmamalı bence. Degerlerinizin bazılarında düşüş vardır o etkiliyordur.

Önce aile hekiminizle görüşüp kan tahlili verin. O zaten sizi sonuca göre yönlendirir.

Anlattıklarınız demir eksikliği ile çok uyuşuyor, ayrıca magnezyum ve B12 degerinize de bakarlar testle zaten, duruma göre de sizi uygun gördüğü doktora sevkeder.
Ama bence sıcaklar da halsizlik yapıyor, çok yüklenmeyin bünyenize.

Merhaba, bu sıralar bende de aynı problem var. Ben ara vermedim spora düzenli olarak yapıyorum ama aynı şekilde bu sıralar halsizlik baş ağrısı oluyor ben sıcaktan olduğunu düşünüyorum.

Herkese merhaba,

Demir, kan ve d vitamini eksikliğiniz var muhtemelen. Baş dönmesi halsizlik uyku hatta üşüme bile yapabiliyor bu vitaminlerin eksikliği. Önce tam kan testi verin gerekirse takviye alabilirsiniz. Saç dökülmeniz ve cilt solgunluğunuz var mı?

Demir, kan ve d vitamini eksikliğiniz var muhtemelen. Baş dönmesi halsizlik uyku hatta üşüme bile yapabiliyor bu vitaminlerin eksikliği. Önce tam kan testi verin gerekirse takviye alabilirsiniz. Saç dökülmeniz ve cilt solgunluğunuz var mı?

Cilt solgunlugum yok, saclarim sadece mevsim gecislerinde dokuluyor.

Spor hocasına sordum, en az bir iki saat onceden yemek ye gel ve her ihtimale karsi yaninda meyve suyu bulundur dedi. Spor salonunun diyetisyenine sordum muhakkak bir doktor kontrolunden gec en kisa surede dedi. Halsizlik ve yorgunlugun kan degerleriyle ilgili olabilecegini soyledi yine sizin gibi.

Back
X