Spor derken ne yapıyorsun spor olarak ve ne kadar sürüyor? Ona göre spordan önce ve sonra ne yiyeceksin diye nacizhane tavsiyede bulunacağım.
EDİT: Pardon şimdi gördüm 1,5 saat sürüyormuş. Ne kadarı kardiyo? Ağırlık antremanı da yapıyor musun? Salona gidiyorsan aslında önce ve sonra sana ne yemen gerektiği orda söylenmesi lazım.
Pratikte kural şudur: Şimdi yağ yakmak için önce vücudu ısıtmak ve nabzı belli bir düzeye çıkarmak gerekir ve bu en az 15 dakika olmalıdır vücut önce glikojeni yakar sonra yağlara geçer. Eğer spor için sizde yeterli glikojen yoksa yağ yakmak da zor olduğu için vücut en kolay şeyi seçer kasları yakmaya başlar. Kas kaybı hiç istemediğimiz ir durum çünkü sarkam denilen olay aslında yağların olduğu gibi kalıp kasların yakılmasıdır. 30lu yaşlardan sonra kadınlar her sene belli bir yüzde kas kaybediyorlar bu da yaşlılık zamanlarımızda bir çöküş olarak bize geri döner.
Bu yüzden vücudun kastan yememsi için bize antremandan önce karbonhidrat gerekli ama bu karbo ekmek gibi çabuk kana karışan ve harcanmadığında direkt yağa dönüşen basit karbo veya basit şeker olmamalı. Anremandan en az 2 saat önce bizi yağlandırmayan ve çabuk kana karışmayan mesela yulaf ezmesi, haşlanmış patates, kepekli makarna ve çok az yağla yapılmış pirinç pilavı, bulgur yiyebiliriz. Yukarıda ne yazdım glikojen depoları boşaldığında vücut kastan yemeye başlar kas kaybımızı en aza indirmek için de bu komplex karbo yanında protein de almalıyız. Alacağımız protein yağsız en azından çok az yağlı olması gerekiyor. Balık olabilir, sütlü yulaf ezmesi olabilir, yağsız haşlama tavuk olabilir, az yağlı ızgara köfte olabilir, koca bir tas yoğurt olabilir yada sporculara özel bir lor shake olabilir :)
Anreman sonrası vücudun kaybettiği gilokojeni yerine koymak için bu sefer az karbo bol protein alıyoruz. Karbo yanlız elma gibi muz gibi hemen kana karışan bir yiyecek olmalı protein de dediğim gibi. Mesela ben genelde koca bir tas yoğurda meyve doğrayıp yerim, hemen bir muz yer sonra ya ton balığı yada haşlama tavuk göğsü yerim. Menüyü istediğiniz gibi çeşitlendirebilirsin.
Gün içinde de protein alımına dikkat et, yumurta yoğurt, tavuk, süt, et gibi protein içeren yiyecekler tüket, karbonhidrat mutlaka kompleks olmalı, meyveyi abartma çünkü onda şeker var fazla meyve ve onun şekeri yağa dönüşebilir, sebzeleri zaten dememe gerek yok yiyorsundur zaten :))
Kilo verirken sarkmamak için ben spor olarak ben bodyi seçtim

Bünye alıştı hala haftanın 3 günü yapıyorum. Kızlar korkmayın bu spor sizi resmen taş gibi yapıyor. Kalkık popo, şekilli kalçalar, kalkmış dik göğüsler, düz bir karın, bıngıl bıngıl sallanmayan kollar, ve pantolandan pörtlemeyen yanlar. Kolların kalınlaştı biraz yani kollarımı sıkınca o kaslar baya belli oluyor ama bunlar da düşmana baya bir göz dağı veriyor, elimin tersini gösterdi mi artık pek çok erkek tamam abla modunda

Birde baya güçlü hissediyorsunuz kendinizi.