• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sprail ile gebe kalan varmı

Kıyamam size 🥰Yani dünyaya getirmeye karar vermişseniz işte biraz ağlayarak biraz yaparım ya diyerek yolunuza devam edersiniz.Birazcık zaman.Hem belki bakmışsınız kız olmuş böyle sizin gibi güzel, süslü püslü.Yaşınız da genç sizin yaşınızdakiler evlenip çocuk sahibi olacak da siz büyütmüş olucaksınız.Bundan sonrada bağlattırırsınız kesin çözüm olur, benim gibi her ay korkuyla yaşamazsınız.Ben bağlatmadım doktor yaşın genç,bu da erkek olursa kız istemez misin dedi ben de valla hiç öyle çabam yok dedim☺️ Ben Kahramanmaraş'lıyım biliyorsunuz deprem oldu çocuklarını kaybedenler oldu bağlattıkları için pişman oldular, doktor da hayatın ilerde ne getireceğini bilemeyiz dedi.Benden önceki kadın da çocuğunu kaybetmiş 40 yaşında hamile beni öyle etkileyince de bağlatmadım.Hani dördüncüyü doğur kesin kız deseler ben isteyerek asla yapmam hani kızım olsa güzel olurdu ama olmadı zaten kız ya da erkek diye bir çabam da yok hayırlı evlat olsunlarda.Belki de düşündüğünüz kadar her şey kötü olmayacak🌺❤️
Sürekli pozitif düşünmeye çalışıyorum ana şuan bile zorlanırken bir bebek çocukla daha nasıl olacak diye düşünce açıyorum çeşmeleri. Bana da bir kız olsun diyorlardı asla gözüm gönlüm yoktu çünkü ben artık kendimden daha fazla verebilecek durumda değilim. Hep allah isteyene versin verdikleriyle imtihan etmesin derdim. Eğer bu da benim imtihanımsa allah kolaylaştırsın.

Arkadaşlar merhaba 3 yıldır sprail kullanıyorum neredeyse 20 gündür ağrı çekiyorum günümde de reğl oldum fakat az birşey 1 hafta süren adetim 2 gün sürdü lekelenmeyle belki 3 gündür idrar testi 2 tane yaptım silik çizgi çıktı ikisinde de 2 hafta önce kan verdim negatif fakat bu gün Ağrı çok başka afedersiniz tuvalette bile zorlanıyorum canım acıyor belim de ağrıyor böyle birşey başına gelen var mı varsa yardımcı olur musunuz
düzenli kontrollerinizi yaptırdınız mı spiral için.

Konuş başlığına cevap olarak yazıyorum (bunu bu sitede daha önce de yazmıştım:)): O kadar çok ki... Spiral ile hamile kalan çok çevremde, forumlarda... Detayını bilmiyorum.
En güvenli korunma spiral diye biliyorum eğer doğru takıldıysa ve kayma olmadıysa

Hamilemisiniz

Gel sarılalım senle 🤗bu yollardan geçmiş birisi olarak.İlk oğlum oldu ikinci oğlumu kendi aramız da korunarak hamile kaldım,o doğduğun da abisi 4 yaşındaydı benim ödüm koptu tabi ikinci oğlum 4 aylıkken spiral taktırdım hemde binbir emekle.Korkudan 3 aya bir kontrole gittim yerinde mi diye.Yine kontrole gittim yerinde dedi ondan 10 gün sonra da adet olmam gerekti olmadım 10 gün geçti test yaptım pozitif gittim doktora spiral kaymış hamileymişim.Bende kaydığın da bir belirti olmadı ne karnım belim ağrıdı nede ara kanamam oldu.İkinci oğlum da 1 yaşındaydı daha emziriyordum tabi dünyam yıkıldı çünkü ikinci oğlum çok ağlayan bebekti hâlâ kardeşinden daha çok ağlar destekcim yok ilk oğlum anasınıfına gidiyor gün yüzü görmüyorum bulut ☁️ nasıldı güneş☀️ nasıl doğuyordu özlüyor insan kimse için önemsiz olabilir ama benim için onlar lükstü.Bi de 35 haftalık doğdu benim midem, belim , enfeksiyon çok hasta oldum.Hepsinde tekdim bir eşim vardı o da sadece akşamları.Ama ilk hamile olduğum da da ağlamadım olmuş zaten ağlayınca yok olmuyor karnım da😅 Zaten sonra günlerce baş ağrısı çekerim.Kabullendim kimseye de söylemek içimden gelmedi geçicek dedim bu günler geçecek haa yetişemedim her şeye tabi.Şuan büyük oğlum 7 ikinci oğlum 3 üçüncü oğlum 1,5 yaşında.Sizinde geçicek bu zamanlar yavaştan kabullenmeye başlayın kendinizi harap etmeyin lütfen bunun sadece size zararı var ❤️
Devlet hastanesinde mi taktırdınız

Sürekli pozitif düşünmeye çalışıyorum ana şuan bile zorlanırken bir bebek çocukla daha nasıl olacak diye düşünce açıyorum çeşmeleri. Bana da bir kız olsun diyorlardı asla gözüm gönlüm yoktu çünkü ben artık kendimden daha fazla verebilecek durumda değilim. Hep allah isteyene versin verdikleriyle imtihan etmesin derdim. Eğer bu da benim imtihanımsa allah kolaylaştırsın.

Evet devlet hastanesin de taktırdım.28.12.2022 tarihin de hem de doğum günüm de taktırdım.Önce gittim adet olduğun da gel dedi ben de sezaryen doğumdan sonra adet olmadığımı söyledim o da olsun bekle bir şey olmaz herkes de taktırıp duruyor dedi😅Tabi dinlemedim başka doktora gittim adetli değilken de takarız dedi hamilelik testi yaptı negatif çıkınca aile planlamasına git taksinlar dedi gittim taktıkları alet kalmamış yarın gel dediler.Yarın gittim farklı bir doktora yeniden muayene oldum gittim aile planlamasına tabi ödüm kopuyor utanıyorum da nefret de ediyordum öyle şeylerden canın acıya bilir adetli değilsin sezeryan da olmuşsun rahminde çok sıkı dedi öyle böyle taktırdım yeniden doktorun yanına gidip yerinde mi diye kontrol de ettirdim.15 gün ilişkiye girme bir ay sonra yeniden gel dedi.Onlar sonrası için yıl da bir defa kontrole gel dese de ben 3 aya bir gittim.Sezeryan doğumda kayma ihtimali daha aşmış ama oldu.Hani spiral de yüzde bir yerinde olsada hamile kalma ihtimali varmış ya o kesin ben olurdum diyordum.Ama bur da komşumuzun spiral yerinde olmasına rağmen hamile kaldı normal doğurdu herhalde bir hafta oluyor doğuralı da spirale noldu bilmiyorum.Bende kaydımı kayacak mı korkusuyla da geri taktırmadım

Evet devlet hastanesin de taktırdım.28.12.2022 tarihin de hem de doğum günüm de taktırdım.Önce gittim adet olduğun da gel dedi ben de sezaryen doğumdan sonra adet olmadığımı söyledim o da olsun bekle bir şey olmaz herkes de taktırıp duruyor dedi😅Tabi dinlemedim başka doktora gittim adetli değilken de takarız dedi hamilelik testi yaptı negatif çıkınca aile planlamasına git taksinlar dedi gittim taktıkları alet kalmamış yarın gel dediler.Yarın gittim farklı bir doktora yeniden muayene oldum gittim aile planlamasına tabi ödüm kopuyor utanıyorum da nefret de ediyordum öyle şeylerden canın acıya bilir adetli değilsin sezeryan da olmuşsun rahminde çok sıkı dedi öyle böyle taktırdım yeniden doktorun yanına gidip yerinde mi diye kontrol de ettirdim.15 gün ilişkiye girme bir ay sonra yeniden gel dedi.Onlar sonrası için yıl da bir defa kontrole gel dese de ben 3 aya bir gittim.Sezeryan doğumda kayma ihtimali daha aşmış ama oldu.Hani spiral de yüzde bir yerinde olsada hamile kalma ihtimali varmış ya o kesin ben olurdum diyordum.Ama bur da komşumuzun spiral yerinde olmasına rağmen hamile kaldı normal doğurdu herhalde bir hafta oluyor doğuralı da spirale noldu bilmiyorum.Bende kaydımı kayacak mı korkusuyla da geri taktırmadım
Ben özelde taktırdım devlete güvenmiyorum bu konularda hiç doğum yapmadım doktorum 15 gün ilişkiye girme filan demedi taktırdıktan 5 gün sonra korunmalı ilişkiye girdim 1 hafta sonraki kontrolde spiralin yerinde olduğunu gördü bir sıkıntı olmadığını söyledi 10 gün sonra da korunmasız ilişkim oldu şu an lekelenme/kanamam var. Korunmasız ilişkiden sonra arttı neden anlamadım.

Ben özelde taktırdım devlete güvenmiyorum bu konularda hiç doğum yapmadım doktorum 15 gün ilişkiye girme filan demedi taktırdıktan 5 gün sonra korunmalı ilişkiye girdim 1 hafta sonraki kontrolde spiralin yerinde olduğunu gördü bir sıkıntı olmadığını söyledi 10 gün sonra da korunmasız ilişkim oldu şu an lekelenme/kanamam var. Korunmasız ilişkiden sonra arttı neden anlamadım.
Hani spiral için özelde ayrı bir şey yapmıyorlar ama kardeşim özelde doğumdan sonra spirali gel burda takalım devletteki doktorlar taktırdıktan sonra yerine takılmışmı diye ultrasonla bakmıyorlar demiş.Kendiside zaten devletten özele geçti eskiden nasıldı bilmiyorum ama takıldıktan sonra ultrasonla kontrol ettiler.Bana 15 gün ilişkiye girme dedi bunu aile planlamasında ki takanlarda doktor da öyle söyledi.Doğumdan sonra adet olmamıştım ya ben bu senin adetini başlatabilir, 6 ay lekelenme,adet günün uzayabilir yada miktarı artabilir,adetliyken öncekine göre ağrılı olabilir,ilk zamanlar ilişkiden sonra lekenmen olabilir dedi.Ama bu kişiden kişiye değişebilir.Takıldıktan sonra ilk gün birazcık peçeteye bulaşacak kadar lekelenme oldu ondan sonra da olmadı 15 gün sonra ki ilişkide de kanama olmadı.Adetim de takıldıktan 3 ay sonra oldu herhangi bir artma değişiklik de yaşanmadı.Bence zamanla azalıcakdır.Kanamada ilişkiden sonra olması normal. Yeni takıldı galiba zaten.Rahmin kabul etmeye çalışıyor

Hani spiral için özelde ayrı bir şey yapmıyorlar ama kardeşim özelde doğumdan sonra spirali gel burda takalım devletteki doktorlar taktırdıktan sonra yerine takılmışmı diye ultrasonla bakmıyorlar demiş.Kendiside zaten devletten özele geçti eskiden nasıldı bilmiyorum ama takıldıktan sonra ultrasonla kontrol ettiler.Bana 15 gün ilişkiye girme dedi bunu aile planlamasında ki takanlarda doktor da öyle söyledi.Doğumdan sonra adet olmamıştım ya ben bu senin adetini başlatabilir, 6 ay lekelenme,adet günün uzayabilir yada miktarı artabilir,adetliyken öncekine göre ağrılı olabilir,ilk zamanlar ilişkiden sonra lekenmen olabilir dedi.Ama bu kişiden kişiye değişebilir.Takıldıktan sonra ilk gün birazcık peçeteye bulaşacak kadar lekelenme oldu ondan sonra da olmadı 15 gün sonra ki ilişkide de kanama olmadı.Adetim de takıldıktan 3 ay sonra oldu herhangi bir artma değişiklik de yaşanmadı.Bence zamanla azalıcakdır.Kanamada ilişkiden sonra olması normal. Yeni takıldı galiba zaten.Rahmin kabul etmeye çalışıyor
Ek olarak bir sıkıntı olmasın diye doğum kontrol hapıma da devam ediyorum

Ek olarak bir sıkıntı olmasın diye doğum kontrol hapıma da devam ediyorum
Ben de ek olarak doğum kontrol hapını düşündüm ya da sadece onu kullanmayı ama onda da kuruluk, ara kanama, antibiyotik kullanıldığın da etkisinin azaldığını,bir de aynı saatlerde kullanman gerektiğini öğrenince bana uygun gelmedi.Deri altı implant için de bazıların da kaymış ameliyat olmak zorun da kalan olmuş.Aylık iğneler de hormonları çok bozduğunu bir de ablam spirali çıkarttıkdan sonra aylık iğneler den olmak istiyordu sağlık ocağında ki hemşire Corona aşısı olduysan pıhtı atma ihtimali var yapmıyoruz demiş.Hepsin de bir şey çıktı işte.İstediğiniz zaman sağlıcakla olsun bebeğiniz inşallah ❤️

Ben de ek olarak doğum kontrol hapını düşündüm ya da sadece onu kullanmayı ama onda da kuruluk, ara kanama, antibiyotik kullanıldığın da etkisinin azaldığını,bir de aynı saatlerde kullanman gerektiğini öğrenince bana uygun gelmedi.Deri altı implant için de bazıların da kaymış ameliyat olmak zorun da kalan olmuş.Aylık iğneler de hormonları çok bozduğunu bir de ablam spirali çıkarttıkdan sonra aylık iğneler den olmak istiyordu sağlık ocağında ki hemşire Corona aşısı olduysan pıhtı atma ihtimali var yapmıyoruz demiş.Hepsin de bir şey çıktı işte.İstediğiniz zaman sağlıcakla olsun bebeğiniz inşallah ❤️
En iyisi hap gibi bu kanamalar bitmezse

Çok fazla ağrı var ya randavu almadan da hiç bir doktor bakmıyor aldım 16 gün sonraya verdi ne yapacağım o zamana kadar bilmiyorum
regl üzerinden geçti mi ? acile gidip durumunu izah et

Back
X