Toplam sperm sayısı az ileri hareket güzel ama hareketsizlik var tüp bebek mi yapacaksınız morfoloji kaçEşimin sprem sayisi
Ameliyat oldu eşim verikosal dan ondan sonraki testimiz bu daha doktorumuzla görüşemedik suanki durumu bilemiyorum bu şekilde gebe kalmak olmuyor dimiToplam sperm sayısı az ileri hareket güzel ama hareketsizlik var tüp bebek mi yapacaksınız morfoloji kaç
Önceki değerleri nasıldı bizde varikosel ameliyat olduk öncesinde 4 tüp bebek denemesi varAmeliyat oldu eşim verikosal dan ondan sonraki testimiz bu daha doktorumuzla görüşemedik suanki durumu bilemiyorum bu şekilde gebe kalmak olmuyor dimi
Normal morfoloji 4.29 yazıyorAmeliyat oldu eşim verikosal dan ondan sonraki testimiz bu daha doktorumuzla görüşemedik suanki durumu bilemiyorum bu şekilde gebe kalmak olmuyor dimi
Önceki değerleri düşüktü ameliyat oldu sprem sayisi 13 e yükseldi 15 olması gerekiyormuş diye duydum daha doktorumuza basvurmadik randavumuz haftayaÖnceki değerleri nasıldı bizde varikosel ameliyat olduk öncesinde 4 tüp bebek denemesi var
Hastaneye gidip doktordan bilgi almamız lazım Rabbım kimsenin emeğini boşa çıkarmasın herkese evlat nasip etsin o kadar zor dönemlerden geçiyoruz ameliyat iyi gelir dedik hala düşükSperm Konsantrasyonu (4,49 mil/ml)
- Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) göre alt sınır ≥15 milyon/ml olmalı.
- 4,49 milyon/ml değeri ciddi şekilde düşük → Oligospermi.
Total Motilite (33,33%)
- WHO alt sınırı ≥40% (a+b+c toplamı) olmalı.
- 33,33% referansın altında → hareketlilikte azalma (Astenospermi) var.
İleri Hareketlilik (A+B %30,67)
- WHO’ya göre ≥32% ileri hareketli sperm normal sayılır.
- 30,67% biraz altında, fakat çok belirgin fark yok → marjinal düşük.
Hareketsiz Sperm Oranı (%66,67)
- Çok yüksek, normalde hareketsiz oran <60% olmalı.
Total Progresif Motil Sperm Sayısı (TPMSS: 3,993 milyon)
- 5 milyon üzeri ideal, 3,993 milyon düşük → gebelik şansını azaltabilir.
Normal Morfoloji (%4,29)
- WHO kriterine göre ≥4% normal morfoloji kabul edilir.
- 4,29% → sınırda normal, yani şekil açısından ciddi problem yok.
Volüm (2,9 ml)
- 1,5 ml ve üzeri normal → burada normal.
pH (7,9)
- 7,2–8,0 arası normal → normal.
Diğer bulgular:
- Likefaksiyon süresi (<30 dk) normal.
- Viskozite “Not viscous” → normal.
- Aglütinasyon yok → normal.
- Görünüm “Sarı” → bazen enfeksiyon belirtisi olabilir ama tek başına anlamlı değil.
Allahım en yakın zamanda kucağını doldursunHastaneye gidip doktordan bilgi almamız lazım Rabbım kimsenin emeğini boşa çıkarmasın herkese evlat nasip etsin o kadar zor dönemlerden geçiyoruz ameliyat iyi gelir dedik hala düşük
Allahım en yakın zamanda kucağını doldursunNe zaman ameliyat oldu hemen düzelmeyebiliyormuş 6-12 ay
Benim bildiğim kadarıyla 6 ay 12 ay arası geçmesi gerekiyor yine gidin bakalım ne söylicekHaziran 2 sinde oldu ameliyat üçüncü ay test verilsin dediler
Bize 3 . Ayda gelip test vereceksiniz dediler yani diğer testlerine göre yükselme fazla evde hamileliği sprem sayısına ne iyi gelir bilgi alabilir miyimBenim bildiğim kadarıyla 6 ay 12 ay arası geçmesi gerekiyor yine gidin bakalım ne söylicek
Keçi boynuzu pekmezini çok duydumBize 3 . Ayda gelip test vereceksiniz dediler yani diğer testlerine göre yükselme fazla evde hamileliği sprem sayısına ne iyi gelir bilgi alabilir miyim
Evet onu kullandı eşimKeçi boynuzu pekmezini çok duydum
Ama düzenli değil arada bir bi tatlı kaşığı yiyorduEvet onu kullandı eşim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?