Ssk'nın tüp bebek için istediği şartlar nedir?

merhaba öncelikle...

birkere zaten tüpbebek yaparken ssk yardımından faydalanmak istiyorsan Özelde yada üniversite hastanelerinde 3aşılama geçirmiş olman lazım eğer aşılamalar özelde olacak ise aşılamadan önce kullanılan ilaçların hap değil iğne olması şart olduğunu biliyroum
3aşılama olduktan sonra aşılama olduğun doktordan aşılamaların tutmağını tüpbebek Uygundur diye Bir yazı yada rapor alman gerekiyor bu yazıyı aldıktan sonra üniversite yada devlet hastanelerine Tüpbebek heyet rapou için başvurabiliyorsun...zaten sonra onlar senı yonlendirirler..
Biraz uzun sürüyormuş ama raporun çıkması
ama aşılamalarını özelde Değilde ünivesite yada devlet hastanesinde olmuşsan zaten Rapor çıkarman çok daha kolay olur..doktorun yardımcı Olur raporun çabuk çıkabilir..
bende perşembe 3aşılamamı olucam tutmaz ise bende Tüpbebek raporu işi İçin Uğraşıcam Bildiklerim arkadaşlardan öğrendiklerim bunlar Cnm bende acemiyim ama yardımcı olabildiysem nemutlu :)

Ssk lardan heyet raporu almak çok daha zor. O yüzden ben üniversite hastanesinden heyet raporumu aldım hem tedavi için hemde ilaçlar için. Zenan nın yazdıkları aynen geçerli ve hastaneye başvururken eşine ait ve en az 1 tanesi ssk, devlet hastanesi yada üniversite hastanesinden alınmış sperm tahlilleri, eşine ve sana ait bulaşıcı hastalıklar ile ilgili tahlil ve sana ait hormon tahlillerri ( fsh. lh. tsh gigi adetinin 3. günü yapılıcak bu tahlil) Ve 3 aşılamaya ait evraklar dr unun aşılamadan tüp bebek yöntemine geçilmesi gerektiğine dair rapor ile üniversite hastanelerinin infetilite bölümüne başvuruyorsun 20 günde çıkıyor raporların. Şimdiden hayırlısı olsun inşallah raporunu alır ve tedavini geçirip bebeklerine kavuşursun.

cnm bende bir sürü özel doktorların tedavisinden sonra yolumun tüp bebeğe dayanacağını anladığım için
şimdi ssk doktorunun özel muaynanesine gidiyorum cnm öncelikle özelde hapla yapılan bir aşılamamın tüp bebek için alacağım raporda geçerli olmayacağını söyledi doktorum.....ve benim için gerekli tüm testleri ssk da yaptırdı ve eşimde ssk kanalı ile üroloğa muayne oldu sadece sprem testleri özel bir yerde yapıldı(ssk ya pek güvenmedi çünki sprem testi çok önemli)ve yapılan teste göre eşimde varikosel olduğu anlaşıldı doktorum eşim eğer isterse ameliyat olmasını önerdi eşimde kabul etti ve yine ssk doktoru ile ssk ile anlaşmalı özel bir hastanede ameliyat oldu ve sskdan rapor alındı ....
eşimin sonucun sağlıklı olması için 3 ayı doldurması gerekiyor ve 14 haziranda 3 ay dolacak
ama benim kadın doğumcun 3 ayının dolmasına 5-6 gün kala aşılamaya başlayacak
bunun için yine hormon testlerime baktırdı şeker yüklemesi yapıldı adetimin 3.günü ve bu tahliller ssk da oldu ve kendisi ben özel hastası olduğum için iğneli aşılamanın ilaçlarını almamız için heyet raporu çıkarcak ve iğneli aşılama için 1500 ytl tuttuğunu söledi ilaçların ama ssk ile 300 ytl alacağız ve bu şekilde 3 aşılama gerçekleşcek eğer 3dende sonuc almazsak rahim filmi çekitireceğiz (diyeceksinizki neden aşılamalardan önce çektirmiyorsunuz doktorum tüplerin tıkanması çok büyük bişey dedi ya çocukken apandis patlaması yaşamalısınız çünki apandis tüplere çok yakınmış onun intihaplanması yada patlaması kanalları tıkarmış yada çok büyük bir kadın rahatsızlığı olmalı yada doğuştan dedi o yüzden şimdi gerek görmüyorum dedi)yani sskdan tüp bebek için senin tüm işlemler ssk kanalından raporlanmalı cnm ölelikle raporu alman çok rahat olur özelde olan hiç bişeyi saymadıklarını söledi dok.

cnm bende bir sürü özel doktorların tedavisinden sonra yolumun tüp bebeğe dayanacağını anladığım için
şimdi ssk doktorunun özel muaynanesine gidiyorum cnm öncelikle özelde hapla yapılan bir aşılamamın tüp bebek için alacağım raporda geçerli olmayacağını söyledi doktorum.....ve benim için gerekli tüm testleri ssk da yaptırdı ve eşimde ssk kanalı ile üroloğa muayne oldu sadece sprem testleri özel bir yerde yapıldı(ssk ya pek güvenmedi çünki sprem testi çok önemli)ve yapılan teste göre eşimde varikosel olduğu anlaşıldı doktorum eşim eğer isterse ameliyat olmasını önerdi eşimde kabul etti ve yine ssk doktoru ile ssk ile anlaşmalı özel bir hastanede ameliyat oldu ve sskdan rapor alındı ....
eşimin sonucun sağlıklı olması için 3 ayı doldurması gerekiyor ve 14 haziranda 3 ay dolacak
ama benim kadın doğumcun 3 ayının dolmasına 5-6 gün kala aşılamaya başlayacak
bunun için yine hormon testlerime baktırdı şeker yüklemesi yapıldı adetimin 3.günü ve bu tahliller ssk da oldu ve kendisi ben özel hastası olduğum için iğneli aşılamanın ilaçlarını almamız için heyet raporu çıkarcak ve iğneli aşılama için 1500 ytl tuttuğunu söledi ilaçların ama ssk ile 300 ytl alacağız ve bu şekilde 3 aşılama gerçekleşcek eğer 3dende sonuc almazsak rahim filmi çekitireceğiz (diyeceksinizki neden aşılamalardan önce çektirmiyorsunuz doktorum tüplerin tıkanması çok büyük bişey dedi ya çocukken apandis patlaması yaşamalısınız çünki apandis tüplere çok yakınmış onun intihaplanması yada patlaması kanalları tıkarmış yada çok büyük bir kadın rahatsızlığı olmalı yada doğuştan dedi o yüzden şimdi gerek görmüyorum dedi)yani sskdan tüp bebek için senin tüm işlemler ssk kanalından raporlanmalı cnm ölelikle raporu alman çok rahat olur özelde olan hiç bişeyi saymadıklarını söledi dok.
mrhb canım beni hatırladınmı bilmem sana ssk dr gitmeni önermiştim neyse :nazar: sana çok yol katetmişin çok sevindim kısmetse seninle aynı gün aşılamamız olcak hayırlısı olur ikimiz içinde inşallah canım rabbim kimseye evlat hasreti çektirmesin Şeniz

arkadaşlar,ssk nın tüp bebek uygulamasını karşılaması için ( ya da sadece ilaçları karşılaması da olabilir ) şartlar nedir?cevap yazarsanız sevinirim...

canımcım sorun ne sorunun ne olduğuna göre uygulamalar değişebilir. sebesiz infertilite ise 3 yıl evli olman ve 3 defa aşılamanın negatif olması gerekiyor. tüplerin tıkalı ise açılamaayacak kadar tıkalı yapışık yada sorunlu olduğunu laproskopik ameliyat neticesinde ispatlamak ve sonrasında beklemeksizin(3 yıl evli koşulu aranamkasızın) direkt tüp bebek yaptırabiliyorsun. yada erkekde spermin bazı değerlerin altında yada azosperm olması yine direkt olarak yararlanabiliyorsun. yani sorununuza bağlı

Arkadaslar,bir cok yerde de yazdigim gibi bu raporu almak icin resmen engelli kosudan atlamanizi istiyorlar. Ilk sacmalik esinizin ozelden sperm tahlili varsa bile bir tane devlet hastanesinden istiyorlar. Yani devlet hastanesinin o pis tuvaletine girip esinizin sperm vermesini istiyorlar. Saglik bakanina keske imkanim olsada sunu yazsam'Kolaysa git sen sperm ver o pis tuvaletlerde' haksizmiyim ? Sanirim esleriniz icin bu isin ne kadar zor oldugunu biliyorsunuzdur.

ikinci sacmalik sozde daha hizli sekilde rapor almanin yolu 38 yasinda olmaniz.Peki S.S.K rapor sartlarinda bir de 40 yas oncesi tedavinizin bitmis olmasi var.Yani testler,bekleme suresi vs.toplam 1 seneniz var diyelim. Eh, bu kadar stresli gunler, hastanerde git gel islemleri sonrasi stresden uzak ve rahat olabiliyorsaniz hamile kalma olasiliginiz var diyeyim.. Iste devletin s.s.k liya yardimi kisaca boyle. Rapor alabilen (bazen haftalar bazen aylar sonra)ilk engeli gecmis mutlu insan :) katagorisine girebiliyor kisacasi :)

Benim arastırmalarım sonucunda eğer sorun erkekte ise sperm sayısı 5 ml altında ise 3 kez aşılama yapılması zorunluluğu yokmuş sonucuna vardım.yanlışım varsa düzeltin.hihoyyyt

merhaba canım tüp bebek raporu için 3 yıllık evli olmak gerekiyor. biz üniversiteden aldık raporu spermogram testleri vardı elimizde ayrı tarihlere ait 3 tane ve benim rahim filmim aşılamayla tutma ihtimali olmadığı için tüp bebek rapuru verdiler 20 gün kadar sürdü. 1. deneme başarısızlıkla sonuçlandı şimdi 2 raporu araştırdım 1 haftada yenileme yapılıyormuş uzun sürmüyormuş bakalım şimdi ona hazırlığa başlayacağız.

birde farklı yerde tahlil vermeyi denedizmi bizdede ileri hareket 0 dı şimdi kadın eğitim Araştırma da yaptırdık %14 çıktı yinede yeterli değil ama pazartesi Sperm yıkama işlemi yapılacak ve doktor aşılama veya tupbebege karar vericek

Slm arkadaşlar ben bir cocuk annesiyim tüp bebek yolu ile özel bir hastanede yaptık şimdi ikinci bir cocuk istiyorum ancak maddi durumumuz iyi olmadığı için özel hastane masraflarını karsiliyamiyoruz.bizde bu yüzden devlet hastanesine gittik zeynep kamile bize verdikleri cevap birtane çocuğumuz olduğu için tüp bebek yapmıyorlar mis o yüzden hiç bir şey anlamadım bana bu konuda yardimci olabilecek arkadaşlar var mi lütfen bilgi sahibi olanlar bana cevap yazabilir mi

Slm arkadaşlar ben bir cocuk annesiyim tüp bebek yolu ile özel bir hastanede yaptık şimdi ikinci bir cocuk istiyorum ancak maddi durumumuz iyi olmadığı için özel hastane masraflarını karsiliyamiyoruz.bizde bu yüzden devlet hastanesine gittik zeynep kamile bize verdikleri cevap birtane çocuğumuz olduğu için tüp bebek yapmıyorlar mis o yüzden hiç bir şey anlamadım bana bu konuda yardimci olabilecek arkadaşlar var mi lütfen bilgi sahibi olanlar bana cevap yazabilir mi
Çocuğu olan kişilerin tüp bebek mafraflarini devlet karşılamıyo canm bende ege üniversitesi hastanesinde yaptırıyorum tüp bebeğimi ama bizim hiç çocuğumuz yok tabi devletten yararlanıyoruz. Ama senin durumunda olup paralı devlette yaptıranlar da var diğer merkezlere göre biraz daha uygun fiyatları. 5_6bine denk geliyo diye biliyorum.

Canım tupbebek yaptırdığınız hastanede dondurulmuş embriyonuz yokmuydu benim ablamın ilk çocuğu tupbebek oldu şimdi ikinciyi dusunuyolar dondurulmuş embriyosunu kullanarak onada ücretli demişler 2500 TL

Back
X