staj sorunum

pnr241

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2012
120
0
0
İzmir
kızlar ben 4. sınıfa geçtim üniv. ve zorunlu stajım var.Büyük bir şirketin muhasebe bölümüne girdim..Oradaki ne kadar evrak işi var,dosya düzenleme işi var bana yaptırıyorlar..
Bende sesimi çıkarmadan yapıyorum.Biraz sessiz ve uysal biriyim,bu yüzden mi böyle yapıyorlar acaba.Yok efendim tostunu getircekmişim güvenlikten orada iç satşta bir kız var çalışan onun.Bu arada ben 24 yaşındaym ve hala okuyorum.Orada çalışanlar 24 yaşında zaten bazen de bana ablacım fln diyorlar o kadar zoruma gidiyor ki.Geç başladım üniversiteye..Milet işini yapıyor,parasını kazanıyor ben öyle bedavaya stajyerlik yapıyorum üstelik sabahtan akşama kadar dosya sıralamak görevimBi kaç defa dedim rapor yazmam gerekiyor bana birşeyler gösterebilir misiniz diye tamam gösterelim bu hafta çok yoğnuz dediler.Başlayalı 1 hafta oldu ama moralim nasıl bozuk..Ben ilerde oraYA başvurmayı düşünüyorum.Beni adam yerine koymadıkları için mi böyle ne anlamadım..Ne yapmalıyım..Herkes kendi havasında..

Hani yenisin, toysun ya.. Güya önce ayak işlerini yaptırıp kendilerini ciddiye aldıracaklar.. Ben olsam gider konuşurum yani. "Ben buraya staj için geldim. Bitirmem gereken bir okulum var, lütfen yardımcı olun" derdim. Ayak işlerini yaptıracak birilerini arıyorlarsa o sen değilsin. Gitsin kendine eleman alsın. Hiç çekingen durma. Başın hep dik olsun. Haksızlıklara karşı da daima savun kendini. Biraz da sessiz oluşundan fırsat buluyorlardır eminim. Utanma, çekinme git konuş. Sen oraya işi öğrenmeye gidiyorsun.

Staj yapabileceğin başka bir yer yok mu ?

Son düzenleme:
Staj için çok büyük hayaller kurmamak lazım aslında
Saygıda beklemeyin
Stajerlik fotokopi çekmektir derler hatta
İnşaat mühendisi stajında tuğla taşıttıklarını bile duydum
Kavgacı,gürültücü olan ne değişir mezun olduktan sonra almazlar daha kötü
Ama tost ne ya o senin için değilki

problem çıkartsam o zaman geçimsiz diycekler ilerde işe alınmamda kötü olacak diye bişey demiyorum cnm bnde.. ben gibi bir tane daha kız var o yapamam ben diyor bilgisayarda iş varsa onu yaparım demiş..ben diyemem ki yapamam diyemem

Stajı Cv doldurmak olayı olarak görürseniz daha rahatlarsınız. Ben de büyük bir şirkete staj için başvurmuştum. Bunların çeşitli bölümleri vardı, mesela A markası, B markası, C markası bu markalara ürünler hazırlanıyordu. Ben A markasında staja başladım, sadece oturuyorum ve fotokopi çekiyorum. Kimse bana birşey öğretmiyor. Bir kere öğretir misiniz dedim, tamam dediler yok. Sonra gittim insan kaynaklarına dedim hiç birşey öğretmiyorlar, siz değil miydiniz, stajerlerimize değer veriyoruz diyen?

Neyse beni aldılar B markasına, B markasında daha iyiydi diğerine nazaran en azından bir kaç şey gösterdiler...Ama yaptığım iş aynıydı, fotokopi çek, numune götür getir, parça al, kargoya ver vs. Son günümüzde arkadaşım ve ben deoplarını temizledik düşün:) Temizledik derken, gereksiz ve gereklileri ayırmaktı görevimiz. Bittik neredeyse akşam olduğunda canımız çıktı.

Ama işte ne CV imde onu da yapmasaydım bir deneyimim olmayacaktı:)

Kime anlattıysam stajdan çok şey bekleme dedi. Herkes ayak işi yapıyor ama hakkınızı arayın en azından birşeyler öğretsinler, kalanına da siz katlanacaksınız artık.

Bu arada o deneyimden sonra anladım ki ben özel sektörde çalışamam:) ( ki zaten istemiyordum da önceden) Bana katkısı ; yönümü sağlamlaştırmamı sağladı.

Fırsatınız varsa farklı bir departmana geçmek gibi insan kaynakları ile konuşun

cnm küçü bi şehirdeyim bn ve bu şehrin en büyük iş yerinde staj yapıorum ii bi yer yani başka yok ve buraya başvurdum sınavla aldılar..şimdi bırakamam da senin dediğini yaparsam olmaz cnm o zaman bana o işi de vermezler boş boş otururum hem huzur bozan,uyumsuz kişi olurum orda

Yapamam de tabi eğer öyle bi imkan varsa
Ama adını kara listeyede yazdırma
Tost için o kız kullanmış seni galiba biraz,şahsi işleri yapma

aynen cnm bende geçen sene de yapmıştım staj ordada öyle şeyler yaptırdılar bana benim endişem ben sessiz ve uysal bir yapıya sahip olduğum için mi bana bu işleri yaptırıyorlar başka stajyerlere yaptırmıyorlar mı acaba dedim..bnde seneye kpss ye girmek istiyorum,çalışanlar rahat gibi aslında ama işte stajyere yapıyorlar sanırım eziyet..

hepimiz o yollardan geçtik canım, hepimiz birilerinin işlerini yaptık.
ben hala yapıyorum
geçenlerde genel müdürümüz bir arkadaşına kurabiye tarifi vericek. çağırdı beni, şu şu şu, aaa hatta bak bu sayfayı da taratıp xxxx hanıma yolla. sende maili yoksa sekreterde vardır.
hala aklıma geldikçe gülesim geliyor. firmaca büyük sorunlarla yüzüyorduk, sorunlarla ilgili birşey için çağırdı sanmıştım
insanlar birbirlerini kullanmayı pek severler. aa bana da yapmışlardı bende yapıcam tabiki demeyi pek sever bir milletiz. kimse demez aman benimde falancaya bir yardımım dokunsun diye

Bende sana zaten yaygara çıkar demiyorum ki. Git adamlarla sakince konuş diyorum. Bir harf öğrensen o da kârdır. En azından onları yaparken az buçuk bir şey öğren. Stajersin elbette fotokopiydi, dosyaydı yapacaksın da tost da neymiş? Öyle şey mi olur. Ben tost olayına karşıyım. Müdüre falan götürsen anlayacağım da orda düz statülü bi hanım efendimiz için tost çekmek zorunda değilsin. Dosyalara bir şey demiyorum. Bir süre katlanacaksın. İş veren seni işe alırken CV'ndeki ada bakar, ne yaptığına değil. Sadece kendini geliştirmen açısından söyledim.

yok yok sessizlikle uysallıkla alakalı değil. Diyorum ya ben çalışıyor olmama rağmen ne işlerle uğraşıyorum =)
ayrıca öyle sessizliğim falanda yoktur yaniiiiii, maşallah pek cazgırımdır (elinde merdanesi olan bir simge vardı bulamadım onuuu =( )

haklısın cnm gerçekten bnde karşıyım o kadar sinir oldum ki bende..kız benle yaşıt bir de büyük olsa neyse diycem o kadar gıcık oldum alıp kafasına geçiresim geldi..bugün zorla çek çıkmasını gösterdi ilgilendi tek tek o kadar bugün sadece onu öğrendim orda muhasebede yani 8 kişi var 2 de müdür.sadece o abla gösterdi.ya onu bırak santraldeki abla bile beni çağırıyor git güvenliğe kargoları al gel diye.. diyebilsem keşke ama yapım ..herşeyi yapayım diye kendimi maffediyorum,hergün başım ağrrıyor eve gelince

anladım cnm sevindim :) nasıl başarıyorsun ya bana da öğret şu cazgır olmayı..:)

anladım cnm sevindim :) nasıl başarıyorsun ya bana da öğret şu cazgır olmayı..:)

aslında kalp kırmaktan çok korkarım ama işte fevri olunca veee haksızlığa gelemez bir tipim olunca cazgırlaşıyorum
daha önceleri kendimle ilgili bir mesele de sessiz kalmayı yeğlerdim, daha çok başkasına yapılan haksızlıklara karşı çıkardım. o zmnlar avukat olucam diye pek heveslenirdi annemler
neyse gel zaman git zaman bir baktım kii hep ezilen benim, kendi haklarımı da savunma zamanı dedim

bu arada 24 yaşındayım, üniden yeni mezun olucam diye dert yanmışsın ama hiççç sıkıntı etme. artık mezuniyet yaşı hep böyle. zaten liseden ne zaman mezun olunuyor ki, bi sene de hazırlansan ohhh mezun olana kadar yaşlanıyoruz hayat zor

üniversiteyi farklı bir ilde okuyup sorunları "alo baba bir el atar mısın şu duruma" diyemeden çözmem gerektiğini anladığımda, anlayışla olmuyorsa bağırarak ve sert durarak sorunlarımı çözmeyi öğrendim ben:)

İnsanın bir patlama noktası var sanırım henüz o noktaya ulaşmadın, ciddi bir haksızlıkla karşı karşıya kalırsan işte o zaman durduramayacaksın kendini:)

Öneri: Devlet yurdunda kalarak işe başlayabilirsin

bn çokkk haksızlıkla karşılaştım cnm ama yapı mıdır ne b...tur..kendi kendime kızıyorum şu sessizliğimden dolayı..öyle oluncada insanlar beni soğuk nevale sanıcak ama hiçte değilimdir.bireysel kız kıza oldu mu ilk tanıdığıma her derdimi anlatıveririm..saflıkta var..ahh ahh çok ezerler mi beni

ezdirme ezdirme. valla bak daha dolmamışsın sen. bir dol bakkkk ezen moduna girersin
mesela yarın veya ptesi günü
- siz stajerlere hep böyle mi davranırdınız?
-siz de staj yapmışmıydınız?
- peki size de de böyle kötü mü davranıyorlardı?
- ben olmasaydım bu işleri kim yapıcaktı?
-staj böyle birşey miymiş?
gibi cümleler kurarsan, hem kibarca stajdan beklentinin farklı olduğunu, hem de sana kaba davrandıklarını belirtmiş olursun.
ayrıcaaaa en zevkli kısım olan ucundan azıcık laf dokundurmuş olursun

bilmiyorum sende oluyor mu? ben bir olay karşısında eğer cevap veremediysem sinirlenirim, kendimi yer dururum tüm gün. belli ki seninde içine yer etmiş kiiii konu açtın
içinde duracağına söyle gitsin

tamam tatlım saol bi diyeyim bakalım ne diycekler:) zaten yanımda uyuz bi kız var koçtan mezun olmuş Allah bir havalar..gıcık ediyor beni

tamam tatlım saol bi diyeyim bakalım ne diycekler:) zaten yanımda uyuz bi kız var koçtan mezun olmuş Allah bir havalar..gıcık ediyor beni

hııı bu arada bu hafta çok yoğunuz demişler ya, açıklarını yakala. illa ki bir anlık nette takılma gibi bir durumları olur. o durumlardan faydalan, hemen hatırlat staj dosyanı yazman gerektiğini. bişey derlerse 'ben işiniz bitti sanmıştım' falan diyebilirsin.
ama kıvamında tut ki, yarın öbür orada iş kapın hala kalabilsin

tamam cnmm,saol tavsiyelerin içinnn::))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…