Staj Yapacak Yerim Yok, Zaten Bu Çekingenlikle Bulamamam Normal

WomanAndProud

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2013
1.075
258
26
Merhabalar.

Mimarlık okuyorum 2.sınıf bitmek üzere, cuma günü teslimim var. Bu yaz 30 iş günü (yaklaşık 6 hafta yani) büro stajı yapmamız gerekmekte. Bütün arkadaşlarımın en az bir aile üyesi mimar olduğu için herkes staj yerini çoktan buldu.

Ben ise hala arıyorum. Annem tüm arkadaşlarıyla konuştu, bir şey çıkmadı. Babam da araştıracakmış ama bulabileceğinden şüpheliyim. Ben de son 3 hafta sınavlarla uğraştım bu hafta da teslimim var pek araştıramadım. Tabi şimdiye bırakmamalıydım ama annemin bir arkadaşının ofisinde yaparım diye düşünmüştüm o iş de yattı malesef. :KK43:

Şimdi sorum şu, istanbulda oturuyorum. Oturduğum semtteki mimarlık firmalarının listesini buldum iletişim adresleri mailleri falan hepsi karşımda. Ama öylece bakıyorum sadece. Ne yapmam gerektiği hakkında hiçbir fikrim yok. Zaten çok çekingen bir insanım, sosyal fobi tarzı bir şeye sahibim. Numaraları arayıp staj başvurusu kabul edip etmediklerini öğrenmek istedim ama ben telefonla pizzacıyı bile arayamayan bir insanım. O yüzden mail atmaya karar verdim. Maile ne yazacağımı bile bilmiyorum şu an. Ediyoruz derlerse ofise gitmem gerekecek yeni bir ortam en çok çekindiğim şeylerden birisi.

Rica ediyorum bu staj işleri nasıl oluyor bilenler bir yardım eli uzatsın bana, maile ne yazmam gerekiyor? Kabul ederlerse sonrasında ne yapmam gerek? Çok stres oldum :KK17::KK17:

Hocalar el altında bence staj yerleri buluyordur bence ısrarlı olmana bağlı mümkünse 2 gözyaşıda dök

Hocalar el altında bence staj yerleri buluyordur bence ısrarlı olmana bağlı mümkünse 2 gözyaşıda dök

Maile dönüş alamayabilirsiniz. En hızlı çözüm telefon olur, çünkü acele etmeniz de gerekiyor.

Arkadaşım ben de bulamamistim gittim pasa pasa guzel bir şekilde güvendiğim sevdiğim bir hocaya anlattım durumu. Sadece iki dk. Bir telefon açtı oldu bitti. Basarili bir öğrenciysen ne cekingesi? Git ve durumu bir hocanla konuş. Kendine güven. Basarilisin bir yerlere gelmisin. Fobin olsa gelemezdin bu kadar. Güven kendine.

en son durum böyle olacak gibi :KK43:

Maile dönüş alamayabilirsiniz. En hızlı çözüm telefon olur, çünkü acele etmeniz de gerekiyor.
Haklısınız cesaretimi toplayıp aramam gerek ama ne diyeceğimi bilmiyorum ki

Merhabalar.

Mimarlık okuyorum 2.sınıf bitmek üzere, cuma günü teslimim var. Bu yaz 30 iş günü (yaklaşık 6 hafta yani) büro stajı yapmamız gerekmekte. Bütün arkadaşlarımın en az bir aile üyesi mimar olduğu için herkes staj yerini çoktan buldu.

Ben ise hala arıyorum. Annem tüm arkadaşlarıyla konuştu, bir şey çıkmadı. Babam da araştıracakmış ama bulabileceğinden şüpheliyim. Ben de son 3 hafta sınavlarla uğraştım bu hafta da teslimim var pek araştıramadım. Tabi şimdiye bırakmamalıydım ama annemin bir arkadaşının ofisinde yaparım diye düşünmüştüm o iş de yattı malesef. :KK43:

Şimdi sorum şu, istanbulda oturuyorum. Oturduğum semtteki mimarlık firmalarının listesini buldum iletişim adresleri mailleri falan hepsi karşımda. Ama öylece bakıyorum sadece. Ne yapmam gerektiği hakkında hiçbir fikrim yok. Zaten çok çekingen bir insanım, sosyal fobi tarzı bir şeye sahibim. Numaraları arayıp staj başvurusu kabul edip etmediklerini öğrenmek istedim ama ben telefonla pizzacıyı bile arayamayan bir insanım. O yüzden mail atmaya karar verdim. Maile ne yazacağımı bile bilmiyorum şu an. Ediyoruz derlerse ofise gitmem gerekecek yeni bir ortam en çok çekindiğim şeylerden birisi.

Rica ediyorum bu staj işleri nasıl oluyor bilenler bir yardım eli uzatsın bana, maile ne yazmam gerekiyor? Kabul ederlerse sonrasında ne yapmam gerek? Çok stres oldum :KK17::KK17:
Aktif olman şart bu pasiflikle staj neyse de ileride mimarlık yapman neredeyse imkansız .. okulla değil de hocalarına sor illa ki bulurlar onlar bulamazlarsa da isteyenin bir yüzü deyip heryere başvur hatta maille değil direkt olarak git görüş derim çünkü öyle kolay kolay stajyer almazlar

"Merhaba,

Ben ... Üniversitesi mimarlık bölümünden ad-soyad. Birtakım araştırmalarım sonucunda şirketinize ulaştım.

Bu sene 2.sınıfı bitirdim ve yazın, mecburi 30 iş günü staj yapmak durumundayım. Çalışkan, sorumluluk sahibi, güleryüzlü ve öğrenmeye hevesli bir öğrenciyim. Bu yaz için asgari 30 iş günü sizinle beraber çalışmak istiyorum. Staj deneyimimi sizin gibi profesyonel bir şirkette yapmaktan onur duyar ve sizi hayal kırıklığına uğratmayacağıma dair temin ederim. Cevabınızı bekliyorum.

Saygılarımla
Ad-Soyad"

öncelikle çekingenliğini üzerinden atman gerekli. bu tabiki tecrübe kazandıkça kendiliğinden gidecek, ancak iş hayatında başarılı olabilmen için kendine güvenli olman şart.
durumun acilse mutlaka telefonla firmayı ara. insan kaynaklarından sorumlu kişi ile görüşmek istediğini söyle. bağladıkları kişiye stajer başvurusu yapmak istediğini söyle. durumunun aciliyetini belirt. ihtiyaçları varsa seni çağıracaklardır.
mail ile daha geç sonuç alırsın. en hızlısı araman.

Tatlım staj yeri illaki bulursun ama çekingenlikle nasıl mimarlık yapacaksın ileride? Mimar dedigin kendine güvenmesi Lazım, takır takır projesini anlatamayan bir mimar düsünemiyorum. Staj yeri icinde hocalarına söyleyebilirsin sana hemen biyer bulurlar. Aslında arasan kendinde bulursun benimde staj yapmam Lazımdı ve ailemdede akrabalarımdada mimar kimse yok ama ararsan bulunuyor illaki

büro stajı bulmanız cok daha kolay.
hocanızla konusun, staj yapacak yer bulamadıgınızı söyleyin hemen birinin yanına yollar sizi.
fakat internetten herhangi bir mimarlık burosunu bile arasanız, adresini alıp burolarına gidip derdinizi anlatsanız kabul ederler.
arkadaslarınızın aile üyeleri mimar olabilir ama türkiyede bu egitimi alan herkesin anne babası mimar, insaat mühendisi vs degil, sınıfınızdaki duruma bakıp çaresiz bir durumda kalmıssınız gibi düsünmeyin, aksi taktirde meslek hayatınızda da canınız cok yanar.

hocalarla konuş, bizim de 2. sınıf sonus taj zorunluluğumuz var ama bizim okul anlaşıyor galiba staj yerlerini.. öyle değil mi yahu ? :KK53:

Ben de mimarlık okuyorum ve gerek ödev vs. için bürolar ve şantiyeler arasında sürekli gidip geldim. Şimdiye kadar bir şey rica edip de geri çevirildiğim olmadı aksine çok yardımcı oluyorlar. Herhangi bir mimar tanıdığım da yok.
Çekingenliğinizi lütfen üzerinizden atın, işinizi zorlaştırmaktan başka bir şeye yaramayacak.

Son düzenleme:
Aynı durumu bende yaşadım 2 yıl önce herkes yaz staji için bi kurum ayarlamisken ben açıkta kalmıştım. En son il Müdürlüğünü gözüme kestirdim ve gidip yüz yüze gorustum. O kadar iyi karşılandım ki8 cekimser davrandgim için kendime kızdm. Ve neticede 6haftalik stajimi orfa yaptım. Gitme Şansın varsa git görüş daha net cevap alirsin. Ha gayret=)

X