• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Stajyerim hırsız mı?

nunna

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2009
1.144
18
116
İstanbul
Merhabalar az önce bi olay yaşadım ve ne yapacağımı daha doğrusu nasıl yapacağımı bilemediğim için konu açıyorum yardımcı olursanız sevinirim şu an cidden ihtiyacım var.
Sorun şu;

Mali müşavirim ve iki mali müşavir bir ofiste gider ortaklığı şeklinde çalışıyoruz.ve yeni 2 ayı dolduran bir stajyerimiz bulunmakta. bu stajyeri gazete ilanı vs ile bulmadık benim eniştemin bir arkadaşının oğlu yani. arkadaşıda sürekli sorar var mı bir problem şikayetiniz söyleyin hemen kulağın çekeyim diye. her neyse...
benim ofiste çekmecemde bir kumbaram vardı orya elime bozukluk geçtikçe atıyordum geçen hafta perşembe ya da cuma günü saydım (ara ara sayıyırum 100 olunca bütünleştiriyorumda)tam kuruşu kuruşuna 85 tl olmuştu güldüm aa dedim 85 tl olmuş bir 10 kuruş ne fazla ne eksiği var dedim. sonra masamı toparlayıp çıktım... sabahları stajyerimiz 9da burda oluyor bende 9-9,5 arası akaşmda 18de çıkıyorum stajyerde 18,30da.

hafta sonu eşime de söyledim 85 lira olmuş kumbaram diye eşimde hafta sonu eline geçen bozuklukları bana verdi koy kumbarana diye bir an önce 100 olması için. bugün sabahta 3-4 lira vardı attım kumbaraya ve az önce bi sayayım dedim kaç olmuş üzerine ekler 100 yapayım diye düşündüm.

fakat sayarken birde ne göreyim 50 tl var...tekrar saydım yok 50 tl

çok net hatırlıyorum ki benim 60-70 tl sadece 1 tl den oluşurken şimde 40 tlsi 1likten oluşuyor şok oldum. kumabaramı döküldü diye çekmeceyi boşalttım ama yok ...

meblağ ufak ama 5 kuruşta olsa alınan yapılan şey çok kötü :S diğer mali müşavir olmaz çünkü o zaten çok gelmiyor hatta 1 haftadır yoktu. ofiste sadece ben ve stajyer var ister istemez şüpheleniyorum. bi sordum bu kumbaradan hiç para aldın mı diye yok dedi ben dedim ya o gün saydım 85 var demiştim şimdi 50 var üstelik dünden beri para atıyorum içine. bana dediği yok yaa sanki daha az vardı öle hatırlıyorum bende dedim sen kaç hatırlıyon bilmiyom diyo bu sefer.

eşimi aradım ona sordum sana kaç demiştim diye o da 85 var demiştin... şimdi düzgün bir şekilde sormayı düşünüyorum yanlış anlamak günahını almak istemiyorum... oruçluyumda kötü düşünmek kimseyi suçlamak istemiyorum. ithamım çok ağır olacak ne demek hırsızlık yaaa ama işte incelterek nasıl sorabilirim.
yaşı daha ufak 18-19 yaşında bi cahillik etmiş olabilir ve korkusuyla yalan söylemesin istiyorum. Eğer yapmışsa bile bu olay yüzünden işten çıkarmayacağım bir defalık cahilliğine verebilir. ooof Allahım sen bu mübarek günde bana yardım et nolur :43::59:

Son düzenleme:
bence sorma denemeye devam et.
kumbaranı yine doldur say ve bırak,birkaç kez daha yap bunu hep aynı sonuç olursa ortaya çıkar.
bozuk para farketmez kaç ayda bir açıyordur ki diye önemsememiş almış olabilir.
sorduğunuzda ahh evet ben aldım afedersin demeyecektir.

ne bilim belki özür dilerim işte param kalmamıştı yol parası lazımdı filan sizde erken çıkmıştınız geri koyacaktım ben filan der belki. ay ben mi çok saftirik düşünüyorum. :59:

ne bilim belki özür dilerim işte param kalmamıştı yol parası lazımdı filan sizde erken çıkmıştınız geri koyacaktım ben filan der belki. ay ben mi çok saftirik düşünüyorum. :59:

Yol parası 35 lira mı nunnacım..?
35 lira büyük para 2 lira alır sana da der ki aldım ki bence bu bile şık değil.
çünkü potansiyeli olduğunu gösterir bu davranışı bile.
dene arkadaşım dene emin ol gereğini yap.
ve davranışlarını değiştirme ona karşı,hiç para veriyormusunuz stajyere..?

Böyle bir şey bizim başımıza gelmişti, kardeşim o zaman küçüktü onun bir kavanozu vardı kumbara falan da değil, herkes eline geçen bozuk paraları içine atıyordu hatta babam kardeşimi sevindirmek için abartıyordu bazen.
Neyse biz de ara ara sayıyorduk bir gün farkettik en son saydığımız günden beri hiç artmamıştı.
O zaman anladık ki evimize gelip giden bir komşumuzun oğlu sürekli tırtıklıyormuş.
O zaman ben annemle babama kızmıştım, çocuğun bir suçu yok babası çalışmıyor, eve para getirmiyor siz de şeffaf kavanoza para dolduruyorsunuz tabi yapar diye.
Tabii ki bu bir özür olamaz ama eğer o çocuğun çok ihtiyacı varsa ve siz göstere göstere para biriktirip sayıyorsanız sizde de kabahat var biraz.

çok ihtiyacı olunca çalmak mı gerekiyor bizim de ihtiyacımız olduğu günler oldu.
Toplum zaten eşitsizlikler toplumu biz niye çalmadık ..?
yetiştirilme tarzı,iyi o zaman ülkenin yarısı açlık sınırında o zaman yağlamalamak lazım bütün zenginleri..

hayır canım para veriyoruz :) hatta daha yeni girmişti 2-3 gün olmuştu da kontörü yoktu para verdik kontör al kontörsüz kalma diyerek. cepten herzaman bizi arar biz kapatırız kendimiz ararız. yani öyle parasız çalıştırmıyoruz hatta gereğinden fazla iyi de davranıyoruz zaman zaman...ama tabi parasını erken bitiriyorsa bunun suçlusu biz olamayız... zaten göstere gösterede değil çekmecede duran bi kumbara ..

dene canım bi kaç kere belki ufak meblalrı masa üstünde veya altındada bırakabilirsin bakalım davranışı nasıl olucak ona göre uyarırsın

bence hemen gunahını almayın belkıde yanlıs saydınız yada bır yere para verecektınız ordan aldınız hatırlamıyorda olabılırsınız.
deneyın bence hemen ılk kayboldugunda kızı suclamayın bır kere daha olursa zaten oyle bırısını neden yanınızda calıstırasınızkıı

stajyer erkek :) benim huyumdur kumbaraya para attımmı bir daha elimi sürmem :27: ordan para harcamadım ve 2 kere saydım . bir para kayıp ama bilmiyorum inanmak istemiyorum belkide buyüzden kendi kendime acaba geçen hafta ben mi yanlış saydım diyorum :59: ama işte sayarken her 10 tllik 1likleri bir grup yaparak saydığım için 6-7 tane 1 tleten 10luk grup zaten vardı ve zaten bundan kaç hafta önce saydığımda da 55 küsür bişiy vardı.bunlar gözümün önüne geldikçe hatırladıkça 50 olması imkansız diyorum artması gerekirken bariz azalmış çünkü :50:

canim baska seylerin calinmismi onada bak bence iyice kontrol et evini.
bide ona hic bisey demeden babasina söyle süphelerini
onun yok ya daha az vardi öyle hatirliyorum demeside hic normal degil bence yani parayi o almis gibime geldi benim

ay dayanamıyorum ben soracağım. denesemde bundan sonra elini süreceğini sanmıyorum hastalık değilse tabi. çünkü artık çok net bir şekilde biliyorki ben bu parayı düzenli olarak sayıyorum dolayısıyla azaldığında farkedeceğim . bir daha yapacağını bu yüzden sanmıyorum yakalanabileceğini düşüneceğinden :97: ve tabi bende dayanamıyorm sormadan konuşmadan birşeyler yapma istemiyorum da :43:

bence bı kezdaha deneyın ondan sonra konusun zaten bır kez sormussunuz bı dahha sormanın bı anlamı olmazz kıı sıze ben almadım demıss belkıde o deıldee baska bırı almıs olabılırr denemekte yarra varr bos yerwen kalbını kırmamıs olursunu hemmm

yok düşünüyorum ne diyeceğimi bir yandan da sormasam mı diyorum :D:D ya şey istiyorum varsa birşey aramızda halletmek istiyorum aslında çünkü ben bu durumu en azından kumbaradan para eksilmesini enişteme söyleyeceğim onunda haliyle ilk aklına gelen stajyer olacak çünkü inanın başka kimse yok şüphelendiğimiz kimse yok değil ofiste ben ve stajyerden başka kimse yok :D:D 1 haftadır ofise kimse gelmedi bilebu yüzden eniştem de şüphelecek ve çocuğun babasına durumu suçlamadan anlatsa bile baba ciddi mahçup olacak ve çocuğa kızacak filan diye olayların bu kadar duyulmasını istemiyorum. yaptıysa bile bilmiyorum cahilliğinden yapmış olabileceğini düşünüyorum. haala iyi niyetli düşünüyorum ve çocuğunda iyi niyetimden şüphe duymadan samimiyetime inanarak cevap vermesini istiyorum ama işte ah keşke bende anlayabilsem vereceği cvpta samimiyetine:44:

sordum :61: ya valla sormaktan zarar gelmez içinde şüphe kalacağına
Durumu aynen anlattım ben dedim enişteme bu durumu söylediğimde ister istemez aklına sen geleceksin buyüzden babanı arayacak ona söyleyecek sen aile içinde problem yaşayacaksın dedim. ben bunları istemiyorm hiç birşey belli değilken bu kadar kulaktan kulağa büyüsün istemiyorum dedim aramızda halledelim bu olayı dedim. ben akşamları senden yarım saat erken çıkıyrum sen benden sonra çıkarken ne bilim parasız kalmış olabilrsin yol paran olmaz ve haliyle almak zorunda kalmış olabilirsin dedim. sakın yanlış anlama dedim ben sana direk soruyorum çünkü arkandan iş yapmak istemiyorum varsa öyle birşey aramızda hallederiz hiç problemsiz işine zaten devam edersin dedim.

o da dedi zaten bi kaç kere çıkartıp saydınız karşımda dedi onun dışında ben nerde tutuyorsunuz onu bile bilmiyorum dedi. ne kadar eksiğiniz var dedi eğer benim üzerimde kalacaksa ben vereyim dedi farkı, problem olmasın dedi.

Bende hayır dedim çok büyük bir meblağ değil sonuçta sadece kim olduğuu bilmek istiyorum o kadar dedim. kimseyi durup dururken suçlamak niyetinde de değilim dedim. ben sadece tamamen yi niyetli olarak sana sordum çünkü sana sormadan bunu direk enişteme anlatırsam eğer senin başın ağrıyacaktı ki benim yerimde başkası olsa bunu bilki o şekilde yapardı dedim. evet dedi haklısınız.
tamam dedim benim için bir problem kalmadı, rahatladım dedim :) sen de beni yanlış anlamadıysan eğer daha da mutlu olurum dedim yok dedi siz yapmanız gerekeni yaptınız dedi bende dedim sana güvenim tam dedim eğer öyle olmasaydı sana para emanet edip bankalara göndermezdik dedim ... hee evet dedi o zaman dedim bu konuşma hiç olmamış sayalım işe dönelim deyip bi işe vermiştim onu sordum bittimi var mı sorun diyeek gülerek tabi ööle kapandı konu

bu arada yanlis anlamisim evinde sandim ama ofisteymis.

bence sen yinede bi kamera koy oraya:1:

Back
X