• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Stajyerim hırsız mı?

ben olsam ayrılırdım ordan.üç kuruş para kayboluyor ve hırsız damgası yiyorsun resmen.dakka durmam valla.
emin olmadan gözünüzle görmeden kimsenin günahını almayın.hırsız olsaydı kumbaranızdaki üç kuruşa tenezzül etmez, sizi soyar soğana çevirirdi, zaten.

eee para nereye gitti ozaman :45: olay bu kadaar oldu bittimi yani kapandımı.eksik para nerde

stajyeriniz almıştır diyemem tabiki ama aldıysada evet ebn aldım demesini beklemiyordum zaten.ama ortada kaybolan birşey var.nerdeyse sizden şüphe edicez bu durumda sizmi aldınızda hatırlamıyorsunuz falan diye :37:

bu saatten sonra yapacak birşey yok.almadım demiş sizde kanıtlayamazsınız.günahınıda alamayız.en doğrusu arkadaşın dedişği gibi kamera yerleştirmek

Eğer yanlış hatırlıyorsan çocuğun kalbini kırdın ne kadar haklısınız yapmanız gerekeni yaptınız dese de kimse hırsız yerine konulmak istemez,
sonuçta onun aldığından şüphelendiğinizi biliyor. Ben çocuğun masum olabileceğini düşünerek söylüyorum.
Ki o yaptıysa bence parayı sayın bir yere not edin tarih te atın, bir hafta sonra tekrar kontrol edin.
Çünkü bir kez yapan yok şüphelendi falan diye düşünmez yine yapar emin ol.
Ben yine de başkalarının göreceği şekilde para biriktirmenin, saymanın yanlış olduğunu düşünüyorum.
Çünkü senin için önemsiz olan 85 tl onun için önemli bir meblağ.
Tabii ki her ihtiyacı olan çalmaz, ben de o sıkıntılardan geçtim, annemin başkasına yardım olsun diye benden gönderdiği parayı (kredi kartımda bir sürü borç olmasına, yeni mezun olup işsiz olmama ramen) gidip o kişiye verdim, yalan söyleyemem bu para benim kart borcumu kapatır diye düşündüm ama o kadar
bir şeyde bir kez taviz verirsen arkası gelir, insanın kendine olan inancı kalmaz.
Ayrıca ben fakirlerin zenginlerin parasını çalması normal her ihtiyacı olan para çalabilir demedim, başkalırının yanında para saymanın, biriktirmenin yanlış olduğunu söyledim, bu bence suça teşviktir.
Paran çok kıymetliyse evinde kimsenin görmediği bir yerde biriktir, 35 lira için de kimseyi hırsız yerine koyma.

valla kim aldı bilmiyorum. benim kumbaram aynı yerinde durmaya devam edecek eğer durmazsa ben o zaman asıl çocuğu hırsız yerine koymuş olurum... çocukla konuştuktan sonra zaten bu konuşmayı yaptığım için özür de diledim muhakkak bozulmuştur ama ben suçlayarak sormadım. ofisten yarım saat erken çıktığım için senin olur yaa paran kalmamıştır veya düşürmüşsündür almak zorunda kalmış olabilir misin diye soruyorum dedim. benim yerimde kim olsa şüphelenecekti evet çocuğun yerinde olsam çok bozulurdum ama iki taraflı düşünmek lazım ben benim tarafımdan düşünmesini sağlayarak ve olayı büyütmeden bu işi halletmeye çalıştım almadığına ikna oldum bunu da dile getirdim zaten...

hatta pasta yapımıyla ilgili muhabbet bile açtım kendisine karşı tavırlı omadığımı anaması ve kendini gergin hissetmemesi için :)

eğer gerçekten suçsuzsa bu konuşmadan sonra orada çalışmaya devam etmez... kimse zan altında kalmak istemez çunki... yinede günah almak istemem belki mecbur olduğu için çalışmaya devam edecek...

Eğer yanlış hatırlıyorsan çocuğun kalbini kırdın ne kadar haklısınız yapmanız gerekeni yaptınız dese de kimse hırsız yerine konulmak istemez,
sonuçta onun aldığından şüphelendiğinizi biliyor. Ben çocuğun masum olabileceğini düşünerek söylüyorum.
Ki o yaptıysa bence parayı sayın bir yere not edin tarih te atın, bir hafta sonra tekrar kontrol edin.
Çünkü bir kez yapan yok şüphelendi falan diye düşünmez yine yapar emin ol.
Ben yine de başkalarının göreceği şekilde para biriktirmenin, saymanın yanlış olduğunu düşünüyorum.
Çünkü senin için önemsiz olan 85 tl onun için önemli bir meblağ.
Tabii ki her ihtiyacı olan çalmaz, ben de o sıkıntılardan geçtim, annemin başkasına yardım olsun diye benden gönderdiği parayı (kredi kartımda bir sürü borç olmasına, yeni mezun olup işsiz olmama ramen) gidip o kişiye verdim, yalan söyleyemem bu para benim kart borcumu kapatır diye düşündüm ama o kadar
bir şeyde bir kez taviz verirsen arkası gelir, insanın kendine olan inancı kalmaz.
Ayrıca ben fakirlerin zenginlerin parasını çalması normal her ihtiyacı olan para çalabilir demedim, başkalırının yanında para saymanın, biriktirmenin yanlış olduğunu söyledim, bu bence suça teşviktir.
Paran çok kıymetliyse evinde kimsenin görmediği bir yerde biriktir, 35 lira için de kimseyi hırsız yerine koyma.

bakın burası mali müşavir ofisi elimize çok nakit para geçer sayar dururz banknotları vs :) dolayısyla benim kumbarada biriktiridiğim bozuklukların göz alıcı olacağını sanmıyorum o banknotların yanında. artı ben göstere göstere biriktirmiyorum çemecede durur çekmeceyi açar parayı atar çekmece kapanır. hafta da bir de çıkartır sayarım. bi o saymalar sırasında görür çocuk. artı ben sizin dediğiniz gibi 85 lirayı ufak bir meblağ olarak görmem. o parayı birirktiririm. ilgili aydaki vergimi kdv mi öderim...

ama tabi çokta anlamanızı beklemiyorum. gerçekten maaşını verdiğiniz güvendiğiniz bir elemanla 8-9 saat aynı ortamda çalışıyor olsanız böyle bir durum başınıza geldiğinde hiç mi sorgulamayacaksınız.

ben arkasından iş yapmıyorum. bi 35 lira için 2 milyarlık kamera taktıracak halimde yok artı imkanım da... ve kalkıp öyle masanın köşesine bir para bırakayım bakayım alacak mı şeklinde denemekte bana göre değil bunu yapmakta çünkü ben sana güvenmiyorum o yüzden seni deniyorum gözetliyorum demek...

o benim kardeşim gibi biraz anaç yaklaşıyorum o da farkında zaten normal bir patroniçe edam yok bu yüzden biraz daha samimi konuşabildik samimiyetime inandığını düşünüyorum. ki sorgulasaydım konuşmanın sonunda özr bile dilemezdim. benimde tarzım bu arkasından iş çevirmem direk yüzüne karşı sorarım eh artık az buçuk stajyerde tanıyodur beni

ki şu da var banka veznedarları napsın her Allahın günü başkalarının parasını sayıyor. Kodamanlar gelip çantasından 100bin 200bin çıkartı vezneye verip bunu yatır dediğinde o paracıkları tek tek veznedeki sayarken ah ben bunla 2 tane ev alırım bee diye geçirirken kaçı içinden bir teklik yürütüyor ? bu bahane değil bu kadar kolay teşvik olunmaz...karakterle ilgili bişidir öle bir karakteri varsa zaten yanlış mesleği seçmiştir;)

çokta mecbur değil ailesi çalışıyor bu dışardan liseyi okuyor ve ek muhasebe dersleri alıyorumuş yani tecrübe edinmek ve bu mesleği yapabilmek için aslında stajyerlik yapıyor. yani amaç meslek edinme... parasal anlamda ihtiyacı olduğunda çalışmıyor yani. ama ayrılacağım lafıda etmedi. ayrılırsada bişey diyemem ben yapmam gerekeni yaptım şüphe duymaktansa kendisini dinlemeyi tercih ederim ... Almadığını düşünüyorum ama işte peki kim aldı o zaman diye bir sorun çıkıyor, umarım ben almışımdır :D:D kafam bir dünya olmuş hatırlamıyorumdur haala inatla

arkadaşım biri bana gelecek sen benim kumbaramdan para mı aldın diyecek bende ona ne kadarsa vereyim diyeceğim öyle mi..??
saçmasapan tamamen bir ergen tepkisi o sanıyor ki sen 35 liranın derdindesin paramı verde susayım diyorsun.
konuyu konuştun kapattın ee kim aldı o zaman parayı,garip bir sohbet olmuş..

bir de fakirin yanında para biriktirmeme mantığını bir türlü anlayamadım.
ayrıca nunna parasını da veriyormuş kontör bile almış daha ne yapsın ofisi üstüne yapsın bari kumbarı kırmasın diye..
bankada çalışanlar çıldırsın o zaman milyon dolarlar dönüyor havada..
onlarda hergün birinin hesabını boşaltsın ne garip mantık ya..
biri anlatabilir mi bunu bana..??

ki şu da var banka veznedarları napsın her Allahın günü başkalarının parasını sayıyor. Kodamanlar gelip çantasından 100bin 200bin çıkartı vezneye verip bunu yatır dediğinde o paracıkları tek tek veznedeki sayarken ah ben bunla 2 tane ev alırım bee diye geçirirken kaçı içinden bir teklik yürütüyor ? bu bahane değil bu kadar kolay teşvik olunmaz...karakterle ilgili bişidir öle bir karakteri varsa zaten yanlış mesleği seçmiştir;)

çokta mecbur değil ailesi çalışıyor bu dışardan liseyi okuyor ve ek muhasebe dersleri alıyorumuş yani tecrübe edinmek ve bu mesleği yapabilmek için aslında stajyerlik yapıyor. yani amaç meslek edinme... parasal anlamda ihtiyacı olduğunda çalışmıyor yani. ama ayrılacağım lafıda etmedi. ayrılırsada bişey diyemem ben yapmam gerekeni yaptım şüphe duymaktansa kendisini dinlemeyi tercih ederim ... Almadığını düşünüyorum ama işte peki kim aldı o zaman diye bir sorun çıkıyor, umarım ben almışımdır :D:D kafam bir dünya olmuş hatırlamıyorumdur haala inatla

arkadaşım biri bana gelecek sen benim kumbaramdan para mı aldın diyecek bende ona ne kadarsa vereyim diyeceğim öyle mi..??
saçmasapan tamamen bir ergen tepkisi o sanıyor ki sen 35 liranın derdindesin paramı verde susayım diyorsun.
konuyu konuştun kapattın ee kim aldı o zaman parayı,garip bir sohbet olmuş..

bir de fakirin yanında para biriktirmeme mantığını bir türlü anlayamadım.
ayrıca nunna parasını da veriyormuş kontör bile almış daha ne yapsın ofisi üstüne yapsın bari kumbarı kırmasın diye..
bankada çalışanlar çıldırsın o zaman milyon dolarlar dönüyor havada..
onlarda hergün birinin hesabını boşaltsın ne garip mantık ya..
biri anlatabilir mi bunu bana..??

Bana cevap verildiği için madde madde açıklayacağım,
Birincisi konu sahibi hanımefendi zaten tam olarak emin değil, emin olmadan bir insanı itham etmek hele ki hırsızlık yaptığından şüphelenmek çok yanlış. Önce emin olman gerek.
İkincisi bankada çalışan memurlarla lisede okuyan stajyer bir çocuğu kıyaslamanız doğru değil, kendim de bankacı olduğum için söyleyeyim bankada çalışırken bu paralar benim olsaydı falan demiyorsun, o senin için bir iş,paraları da kalem kağıt bilgisayar gibi nesne olarak görüyorsun.
Üçüncüsü benim tek tepkim henüz yetişkin olmamış belki paraya ihtiyacı olan bir insanın karşısında para biriktirmekti.
Kendi yaşadığımız olaydan örnek verecek olursak ben o çocuğa hiç kızmadım çünkü bizde de hata vardı, karşı tarafın durumunu düşünmeden görebileceği bir şekilde para biriktirmek doğru değildi.
Bu konuda da böyle tepki vermemin nedeni özeleştiri yapmaktı.
Ayrıca amacım çocuğu masum çıkarmak değil, konu sahibesinin de hatalı olduğunu söylemekti.
Tabii ki önünde para varsa almak hakkı demiyorum.
Ve son olarak eğer konu sahibesi doğru hatırlıyorsa büyük ihtimal o çocuk almıştır, biri bana böyle birşey dese ben büyütürdüm ve oraya da bir daha da gitmezdim yani çocuğun bu kadar sakin kalması da manidar.

la belle vie ince dusunuyorsun sende ama
yetiskin ve resit bir insan sonucta
ve sonucta 15-16 yaslarinda tezgahtar olarak
yada pazar da calisan gencler var..
calmayan.. bende demiyorum bu cocuk illaki almistir diye
ama almissada bu sadece ailesinin sucudur!
sonucta bozukluklarla kendine servet yapan bir insan yok
o cocugun karsisinda.. hata ornek bir davranisti konu sahibesinin yaptigi
en azindan cocuk kurus kurus biriktirmenin yararini anlar..
iki gun yemek yememis bir insanin onunde yemek yemeye benzemiyorki
bu durum..

Hırsızlık bir huydur canım, bu kişi çocuk değil. Eğer 8-10 yaşında olsa ne doğru ne yanlış bilemez ama o bilecek yaşta. Eğer gerçekten paranın gittiğine eminsen işten uzaklaştır derim ben. Bugün 35 lira çalan ilerde çok daha fazlasını alabilir, demek ki yapısı buna müsait ya da bu durum onu rahatsız etmiyor. Sadece pişman olur, itiraf eder, senden özür dilerse dürüst davrandığı için bundan sonra dikkat etmek koşuluyla bir şans daha verilebilir. Ama bunun dışında ben olsam güvenmediğim bir insanın ofisimde olmasını istemem.

eger ofiste ikinizden baska kimse yok stajyeriniz almistir parayi.
bence cocuk gordu bakti bir suru bozukluk var, arasindan azicik alsam nereden farkedilecek ki diye dusundu ve biraz aldi.
para eksikligini stajyerinize sormaniz hata degil ben olsam ben de uygun bir dille kirmadan sorardim.
ister az meblag olsun ister cok yani ortadan bir seyler kayboluyor sonucta tabii ki soracaksiniz, cok normal.

ayrica, genc insanlarin onunde para saymanin ve biriktirmenin neresi dusuncesizlik, neresi hata? :53:
bu goruse katilmiyorum.
ne guzel iste stajyer de bir kumbara edinsin ve o da ara sira ucer beser bozukluk koysun patronu gibi.
ne guzel bir ornek bence :81:

Nunna sen haklısın ve bende o kişini parayı aldıgını düşünüyorum
para biriktirmek güzel birşey sen örnek olmuşsun daha ne istiyor.
Bence affetme bu normal bir davranış değil,sonra alışkanlık olduğu
uzmanlar tarafından söylenen birşey yasıda küçkük değil
bugün bunu yapan yarın daha kötüsünü yapacaktır emin ol.

sonuçta bi para gitti miktarı ne olursa olsun gitti konuyu kapattım kendisiyle konuştumyapacak bir şey yok. emin değilim çünkü gözümle görmediğim birşey konusunda kimse emin olamaz zaten şüphelenirsin en fazla...

çocuk 19 yaşında... lise stajyerliğini geçmiş çoktan nitekim diğer mesajımda da belirmiştim resmi bir stajyerlik yok. liseyi dışardan okuyor ve meslek sahibi olabilmek için stajyer olarak işe başladı. muhasebenin m sini bilmeyen bir kişiyi normal bir eleman olarak alamayız...

ayrıca 8-9 yaşında bir çocukta olsa izinsiz habersiz gizli olarak başkasına ait bir parayı yürüttüğünde bunu çok mu normal karşılarsınız? yani kendi çocuğunuz parayı çalmış karşı tarafa sende çocuğun yanında para göstermeseydin mi diyeceksiniz ?

hiç birşey ama hiç birşey bu durumda çalan kişiyi haklı çıkartamaz. Zorluk demişsiniz inan benim çektiğim sıkıntılar haddinden fazla öyle olmasaydı zaten kumbaram bile olmazdı :) kumbaram hala burda gzünün önünde yine para atıyorum oraya. gene kaybolursa o paraların birkısmı o zaman güle güle diyeceğim... dışardan konuşmak kolay gelebilir ki bende yıllarca başka işverenlerin altında çalıştım koskoca holdinglerde stajyerlik yaptım,16-17 yaşında daha bir kız çocuğuyken 35 lira aylık alırken 3bin dolar alt kattaki bankaya götürmem için elime verildi. hergün milyonlar elimden geçti ve daha 16-17 yaşındaydım...

dediğim gibi insanlar hırsızlığa bu şekilde başlamaz bu karakter meselesidir karakteri kötüdür ya da hastadır. Deneyecez görecez devamı gelecek mi...

Son düzenleme:
Sağolun kızlar ama kalkıp senle benden başka kimse yok burda sen istediğin kadar almadım de sen aldın çık git bu ofisten diyemem. 2. bir şansveriyorum. çünkü ben konuşmamı yaparken aramızda halledilecek bir mesele olarak gördüğümü söyledim eğer sana sormazsam bu olayı enişteme söyleyeceğimi ve ister istemes senin yaptığını düşüneceğini ve durup dururken olayın senin ailene kadar gideceğini ve ailenle aranda problem olabileceğini düşünerek seninle konuşuyorum dedim.

eğer yaptıysa da gözünü açmıştır her halde öyle bir durumda sadece işten çıkartılarak kurtulamayacağını yaptığı bir hatanın sonuçlarının neler olabileceğini düşünme fırsatı verdiğime inanıyorum (umarım öyle olmuştur:)) ... Belkide bakarsınız kim bilir bu son yanlışı olur ders alır ve bir daha yapmaz kovmak o kişi için çözüm değil .. ben 2. bir şans veriyorum umarım bu şansı yararlı bir şekilde kullanır...

canıım bende muhasebe burosunda calısıyorum bızım burayada gelıyor stajyer eleman tabıkıde onlara dıger elemanlar gıbı muamele edılmıyor maddı manevı neden stajyere evrak ıslesın dıye veresınkı sadece yanına oturur ve sorar bılemedıgı yer varsa soylesın.maddı anlamda elemana 1000.tl verırıken ona bu fıyatı asla veremezsın 300 yada en fazla 400 cunku sana verdıgı bu.
tamam belkı ıhtıyacı olabılır bu ılla kumbaradan ordan burdan alınacak anlamına gelmez.ihtiyacı varsa sana uygun bır dılle soyler paraya ıhtıyacım var sen onu dıger aydan dusersın.

ama supheylede yasanmıyorkı buroya mukellef para getırıyor ssk stopaj kdv vs.ıkı gun sonra bunlarda kaybolsa tuh dersın.en ıyısını yapmıssın sormakla ama ınsan cocugada kıyamıyorr :5:

Back
X