Statü ve akrabalık ilişkileri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Night Night

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2016
530
733
103
Herkese iyi geceler . Aklıma Bu aralar takılan bir durum var. Tabi önce kendimi tanitayim.Ben bir öğretmenim. 27 yaşında. 3 yıllık evli ve 1 yaşında da bebeğim var. Bazen akrabaların ozellikle esimin tarafinin bana gereken saygıyı göstermediğini düşünüyorum. Ismimle hitap edenler var. Yasca küçük olanlar bile üstelik. Hoşuma gitmiyor bu durum. Yenge ya da abla diyemiyorsan hoca diye hitap edilebilir. Tip olarak minyon tipliyim bundan mi kaynaklı? Ya da sıcak davranıyorum bu mU insanları tepeme çıkartıyor. Soğuk davransam havalı derler. Eşime de aynı şekilde saygı gösterildiğini çok düşünmüyorum. Bu arada o da öğretmen. Yani anlamıyorum acaba biz mi ağırlığımızı ortaya koyamıyoruz. Özellikle öğretmen olan arkadaşlara sesleniyorum akraba ortamında sizde durumlar nasıl?

Öğretmensiniz diye nasıl bir ekstra saygı bekliyorsunuz ki?
Okul dışı hocam denmesini saçma buluyorum.
Ne yani ortamlarda doktorlara da Dr. Levent diye mi hitap edilsin :KK70:
Akraba ortamında kuzenlerim kızdırmak için hocam diyor bana :KK53:
Evli değilim ama evlensem eşimin ailesinden böyle bir beklentim olmaz. Haa çok küçüktür benden abla dese olur ama ismimle hitap etse de takılmam böyle şeylere. Tavrınızı komik buldum ne yalan söyleyeyim.

Herkese iyi geceler . Aklıma Bu aralar takılan bir durum var. Tabi önce kendimi tanitayim.Ben bir öğretmenim. 27 yaşında. 3 yıllık evli ve 1 yaşında da bebeğim var. Bazen akrabaların ozellikle esimin tarafinin bana gereken saygıyı göstermediğini düşünüyorum. Ismimle hitap edenler var. Yasca küçük olanlar bile üstelik. Hoşuma gitmiyor bu durum. Yenge ya da abla diyemiyorsan hoca diye hitap edilebilir. Tip olarak minyon tipliyim bundan mi kaynaklı? Ya da sıcak davranıyorum bu mU insanları tepeme çıkartıyor. Soğuk davransam havalı derler. Eşime de aynı şekilde saygı gösterildiğini çok düşünmüyorum. Bu arada o da öğretmen. Yani anlamıyorum acaba biz mi ağırlığımızı ortaya koyamıyoruz. Özellikle öğretmen olan arkadaşlara sesleniyorum akraba ortamında sizde durumlar nasıl?
Bizde akrabalar birbirine adıyla seslenir.
Ailede hemşire, avukat, memur vb.. var.
Kimseye hemşire teyze; avukat enişte; memur kuzen demedim..
Demem de çok saçma yahu:):KK53:
Gece gece güldürdünüz öğretmen hanım..:)

Bakin ben dedim yetmez mi..:sampiyon::KK70:

Son düzenleme:
Öğretmensiniz diye nasıl bir ekstra saygı bekliyorsunuz ki?
Okul dışı hocam denmesini saçma buluyorum.
Ne yani ortamlarda doktorlara da Dr. Levent diye mi hitap edilsin :KK70:
Akraba ortamında kuzenlerim kızdırmak için hocam diyor bana :KK53:
Evli değilim ama evlensem eşimin ailesinden böyle bir beklentim olmaz. Haa çok küçüktür benden abla dese olur ama ismimle hitap etse de takılmam böyle şeylere. Tavrınızı komik buldum ne yalan söyleyeyim.
Bilemem ben saçma bulmuyorum 🙄

Bizde akrabalar birbirine adıyla seslenir.
Ailede hemşire avukat öğretmen memur özel sektörde çalışan mühendis var.
Kimseye hemşire teyze avukat enişte memur kuzen demedim..
Demem de çok saçma yahu:):KK53:
Gece gece güldürdünüz öğretmen hanım..

Bakin ben dedim yetmez mi..:sampiyon::KK70:
😃

Öğretmenlik sizin okul da olan kimliginizdir.
Hayatta bundan başka vasfiniz yok mu ki, aile içinde hocam diyecekler 😁😁
Aşırı egolusunuz.
Ben olsam mesleğime değil, sadece bana saygı duyulmasını isterim ki, o da hitapla olacak şey değil zaten.
Neyse hocam, saygılar, iyi geceler...

İsminizle hitap edilince saygısız mı olunuyor😳
Siz bence ortamlarda size ayrı muamele gösterilsin istiyorsunuz buda çok saçma
Açıkça söyleyin bari bundan sonra herkes size sayın öğretmen x hanım desinler😄
Niye saçma olsun ki bir beklenti sonuçta 😊

Bizim ailede eski kuşaklarda öğretmen çok kimse kimseye akraba gezmesinde hocam demiyor. Okulda yetmiyor mu hocam ?
Sizden kaç yaş küçükler isminizle hitap ediyor mesela?
Bizde diyorlar oyuzden insan bir acaba diyor

Çok mesajınız olmasa konu fake biri dalga geçmek için açmış derdim. Neden size isminizle hitap edilmesi saygısızlık olsun? Okuldan çıktığınız an öğretmen değilsiniz artık. Anlamadım sizin ailede insanlara mesleğiyle mi hitap ediliyor örneğin bir akrabanız doktor olsa doktor diye mi sesleniyorsunuz 😂 Ek olarak sadece kendi dayımın eşine vs yenge diyorum. Kuzenlerimin eşine eğer çok yaş farkımız varsa abla derim onun haricinde herkese ismiyle hitap ederim. Sizin neden böyle ekstra bir beklentiye girdiğinizi gerçekten anlamadım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X