Statü ve akrabalık ilişkileri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir öğretmenin satüyle akrabalığı iliskilendirmesi cok uzucu.. Insanlarin nasıl hitap ettigi o kadar mi onemli? Bunlarin saygiyla ilgisi yok. Her ailede farklidir. Misal, ben de abla abi diyeceksem birine en az 10 yas buyugum olmasi lazim. Bu digerlerine saygi duymadigim anlamina gelmez. Belki de sizi samimi gordukleri için isminizle hitap ediyorlardir, olamaz mi?

Öğretmenler linç etmesin, kutsiyetini tartışmayacağım, ben de öğretmenim ama şunu demeden geçemeyeceğim.
Yani alt tarafı öğretmensiniz. Bakan filan mısınız? hani makama saygıdan "sayın bakanım" filan demek icap edebilirdi belki, millet bilemezdi nasıl yaklaşacağını :))
Ama her ailede öğretmen var yani bu hava kime.
Kibir kötü bir huydur Golden key hocam, yapmayınız.

Herkese iyi geceler . Aklıma Bu aralar takılan bir durum var. Tabi önce kendimi tanitayim.Ben bir öğretmenim. 27 yaşında. 3 yıllık evli ve 1 yaşında da bebeğim var. Bazen akrabaların ozellikle esimin tarafinin bana gereken saygıyı göstermediğini düşünüyorum. Ismimle hitap edenler var. Yasca küçük olanlar bile üstelik. Hoşuma gitmiyor bu durum. Yenge ya da abla diyemiyorsan hoca diye hitap edilebilir. Tip olarak minyon tipliyim bundan mi kaynaklı? Ya da sıcak davranıyorum bu mU insanları tepeme çıkartıyor. Soğuk davransam havalı derler. Eşime de aynı şekilde saygı gösterildiğini çok düşünmüyorum. Bu arada o da öğretmen. Yani anlamıyorum acaba biz mi ağırlığımızı ortaya koyamıyoruz. Özellikle öğretmen olan arkadaşlara sesleniyorum akraba ortamında sizde durumlar nasıl?

Ne alaka ki meslekle?

Eğitim Fakültesi mezunuyum, bankacılık da yaptım, kasiyerlik de yaptım geniş bir meslek skalam oldu, son 9 yıldır da öğretmenlik yapıyorum.

Ne iş yaparsam yapayım ortamda saygı görürüm, sözüm dinlenir, akıl sorulur. Bunun meslekle değil bilgi birikimi, duruş, karakter ve özgüvenle ilgisi var.

Bu arada okul dışında hiçkimse bana hoca falan demez, önce ben izin vermem.

Mesleğim beni tanımlamaya yetmez. Sanırım size yetiyor.

Tavır ve üslup sorununuz var bu arada. Burnu büyük insanlardan hiçkimse hoşlanmaz.

Hem evliyim hem öğretmenim, hem de yaşça sizden büyüğüm. İnşallah cevap hakkı elde etmişimdir.

Komik olmuşsunuz sayın meslektaşım, aile ortamlarında falan da böyleyseniz gülüyorlardır arkanızdan.

Sadece adınızla hitap edilmeyi sevmeye bilirsiniz ama bunu mesleğe bağlamak komik olmamış mı?

Eşinizde beklediğiniz saygıyı görmüyormüş, meslek sahibi olmanız sizi diğer insanlardan ayıran bir özellik olmadığı için olabilir mi bu?

Ailelerde "statü" sahibi insan az demek ki,siz öğretmen olunca ayrı bir tavır beklediğinizi göre.

Bence kimse hanımefendiyi anlamamış kendisinden küçükler bile ona ismiyle sesleniyormus yenge ve abla demiyormus bence çok saygısızca. Yerinizde olsam aynısını onlara kinayeyle yanardım mesela görümcem bana abla demezse ben ona nazli abla diye seslenirdim neden diye sorduğunda da e sen bana abla/yenge demiyorsun ben diyeyim bari derdim ki hatasını anlasın

Öğretmenler linç etmesin, kutsiyetini tartışmayacağım, ben de öğretmenim ama şunu demeden geçemeyeceğim.
Yani alt tarafı öğretmensiniz. Bakan filan mısınız? hani makama saygıdan "sayın bakanım" filan demek icap edebilirdi belki, millet bilemezdi nasıl yaklaşacağını :))
Ama her ailede öğretmen var yani bu hava kime.
Kibir kötü bir huydur Golden key hocam, yapmayınız.
Bir öğretmen olarak siz yapmayın bari. Alt tarafı ne demektir ya. Meslektasiz madem hoş mu sizce bu tabir .

Son düzenleme:
Neyse gece gece öğretmen düşmanlarını zombiler gibi topladım etrafıma :) ya arkadaşlar niye bu kadar stres yapıyorsunuz ALT TARAFI bi saygı istedik ya sakin olun 😉

Bence kimse hanımefendiyi anlamamış kendisinden küçükler bile ona ismiyle sesleniyormus yenge ve abla demiyormus bence çok saygısızca. Yerinizde olsam aynısını onlara kinayeyle yanardım mesela görümcem bana abla demezse ben ona nazli abla diye seslenirdim neden diye sorduğunda da e sen bana abla/yenge demiyorsun ben diyeyim bari derdim ki hatasını anlasın

Sizce saygısızca ama bence değil. Hiç umrumda olmaz abla demiş dememiş. Bu bir saygı ölçütü değil bana göre hata hiç değil. Neden insanlara zorlamayla abla dedirtelim ki? Ne oluyor abla dediğinde? Ne değişiyor?

Hanımefendide eleştirilen nokta ablayı, yengeyi geçtim insanların kendisine hoca demesini beklemesi. Neden akrabamıza mesleğiyle hitap ediyoruz?

Ne alaka ki meslekle?

Eğitim Fakültesi mezunuyum, bankacılık da yaptım, kasiyerlik de yaptım geniş bir meslek skalam oldu, son 9 yıldır da öğretmenlik yapıyorum.

Ne iş yaparsam yapayım ortamda saygı görürüm, sözüm dinlenir, akıl sorulur. Bunun meslekle değil bilgi birikimi, duruş, karakter ve özgüvenle ilgisi var.

Bu arada okul dışında hiçkimse bana hoca falan demez, önce ben izin vermem.

Mesleğim beni tanımlamaya yetmez. Sanırım size yetiyor.

Tavır ve üslup sorununuz var bu arada. Burnu büyük insanlardan hiçkimse hoşlanmaz.

Hem evliyim hem öğretmenim, hem de yaşça sizden büyüğüm. İnşallah cevap hakkı elde etmişimdir.

Komik olmuşsunuz sayın meslektaşım, aile ortamlarında falan da böyleyseniz gülüyorlardır arkanızdan.
Ben de şu an size gülüyorum. Bu kadar endişe etmeyin neyse yaşınız benden epey büyük galiba saygılar 😊

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X