Statü ve akrabalık ilişkileri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ailede herkes birbirine abla vs diye hitap ediyorsa, bir tek size ismen hitap ediyorlarsa bence haklısınız bunu irdelemekte... bir de ben hoca olmanızı sizden yaşça küçükler için bir örnekleme hitap olarak yazdığınızı algıladım Night Night Night Night , yanılmış da olabilirim tabii.. ama hani abla deseler illa hoca da diyecekler gibi bir ego yansımadı bana... insanlar neden bu kadar nihohohoo moduna girdiler ki? üstelik de akıl danışmışsınız... ben mi bir şey kaçırdım, anlayamadım?

Bilemem ben saçma bulmuyorum 🙄
Akraba ile samimi konuşulur. En fazla yanina yöresine abla yenge falan eklersin
Hocam ne ya?
Yillar önce bir tura katilmistim. Normalde hep genclerin oldugu bir tur ama benim sansima (tam da tatil donemi oldugi için) neredeyse herkes öğretmendi. Ben dahil herkese hocam derlerdi. hatta turda tanisip aynı branstan olanlar birbirine zümrem falan derdi.
Bana cok sacma gelmisti.
Simdi sizin konunuz da sacma geldi.
Herhangi bir akrabanın cocugunun öğretmeni degilseniz kimse size hocam demez. Mesai saatleriniz icinde ne yaptiginizin ne onemi var ki? Neticede tatil günlerinde ya da aksamlari bulusuyorsunuz

Neyse gece gece öğretmen düşmanlarını zombiler gibi topladım etrafıma :) ya arkadaşlar niye bu kadar stres yapıyorsunuz ALT TARAFI bi saygı istedik ya sakin olun 😉
Kimsenin yorumunu önemsemeyecek üstüne birde dalga geçeceksiniz niye konu açtınız?

Burada yazılanlara verdiğiniz cevaplardan belli ne kadar ciddiyet sahibi olduğunuz, belki o yüzden beklediğiniz ehemmiyeti göremiyorsunuzdur Hocam ne dersiniz ?

Ögretmen olana kadar cok zorlanmissiniz sanirim keske daha basit bölüm secseydiniz.
Direk isminizle hitap etmeleri saygısızlık kesinlikle.

İsminizin sonuna "Hanım" kelimesini ekleyerek konuşmalılar.

Ben 30 yaş altında evlenipte eş ailesinde değer gören görmedim, bir aileye küçük yaşta girdiğinizde çocuk muamelesi görüyorsunuz maalesef, yaşınız küçük olduğu içinde ağırlığınızı hissettiremiyorsunuz.

Bende öğretmenim, 23 yaşında evlendim, ellerinden gelse ismimin başına hakaret kelimeleri ekleyip hitap edeceklerdi.

Aynı aileye 30 yaşında köyden ilkokul mezunu bir kız gelin geldi, onun isminin sonuna herkes "Hanım" kelimesini ekleyerek konuştu.
Kesinlikle beni anladığımız için çok teşekkür ediyorum ❣

Ben 30 yaş altında evlenipte eş ailesinde değer gören görmedim, bir aileye küçük yaşta girdiğinizde çocuk muamelesi görüyorsunuz maalesef, yaşınız küçük olduğu içinde ağırlığınızı hissettiremiyorsunuz.

Bende öğretmenim, 23 yaşında evlendim, ellerinden gelse ismimin başına hakaret kelimeleri ekleyip hitap edeceklerdi.

Aynı aileye 30 yaşında köyden ilkokul mezunu bir kız gelin geldi, onun isminin sonuna herkes "Hanım" kelimesini ekleyerek konuştu.
Bu mesaj kocamaaan bir ironiden ibaret değil mi? Ne olur öyle olsun 😅

Kimsenin yorumunu önemsemeyecek üstüne birde dalga geçeceksiniz niye konu açtınız?

Burada yazılanlara verdiğiniz cevaplardan belli ne kadar ciddiyet sahibi olduğunuz, belki o yüzden beklediğiniz ehemmiyeti göremiyorsunuzdur Hocam ne dersiniz ?
Dalga geçmedim. Espirituel bir üslup ve bakış açısı benimkisi .

Ben de şu an size gülüyorum. Bu kadar endişe etmeyin neyse yaşınız benden epey büyük galiba saygılar 😊

Gayet normal bir cevap yazmıştım, ne anlayıp güldüğünüzü bilemiyorum.

Ama endişe etmek?

Ortamlarda sizi ve kocanızı adam yerine koymuyorlar diye mi? Bana ne yahu, dertlenmiş konu açmışsınız, çevrenizin yapmadığını yapıp sizi önemseyip cevap yazdım ama gerek yokmuş bilemedim.

34 yaşındayım ve bana bu nedenle saygılar iletmenize gerek yok zira saygı o şekilde kazanılan bir şey değil. Öyle olsaydı sizden küçükler de size saygı duyarlardı.

Daha ne diyeyim.

Onu saymıyoruz ev hanımı gibi basit bir titre sahipsin sen. Ev hanımı ne iş yapar, hiçbir iş :deli: okulu bile yok

Ev hanımı olmadan önce öğretmenlik yaptım ama. Malulen emekli öğretmen hazreti ev hanımı desinler o zaman. Ünvanlar önemli. Bizi biz yapan damarımızdan akan analık kanıdır. Doğurdum ben.

bence saygı duyulmaması 23’ten değil o başka bi şeydendir 😁

Nasıl yani normal insanlar birbirilerine ismiyle hitap etmez mı ? Yaşça küçükler tabi ki abla demelide siz herkes saygı duysun istiyorsunuz sanırım bu biraz saçma değil mi ? Öğretmen x ? Valla ben de öğretmenim ama bu benim insanlara statümü üstünlük taslamak için kullanmam siz insanlara yukardan bakmak için mi öğretmenlik gibi kutsal bir mesleği seçtiniz . Egoistlik var gibi siz de eleştirip kalbinizi kırmak adına yazmıyorum ego iyidir ben de egoistimdir insanın kendini bilmesiyle alakalıdır ama sizin ki absürt derece statü vs beşeridir bunu unutmayın ölünce o statümüz öteki tarafta işe yaramıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X