Ste nasl altrdnz?

Bozo16

Guru
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2008
414
7
296
merhaba oğlum 1 yaşında
2 haftadır süt vermeye daha doğrusu alıştırmaya çalışıyorum. biberonla içmiyor ya bardakla yada pipetli bardağıyla veriyorum.
başlarda yarım yağlı inek sütünün içine biraz bal katıp veriyordum zorla ve az da olsa içiyordu. fakat birkaç gün içinde çocuk gaz sancılarıyla uyanmaya başladı. alışsın diye devam ettim fakat iyice kötüye gidince bende pınarın ve nestlenin çocuk sütlerinden aldım. inek sütünü iyi kötü içerken bunları ağzına bile sürmedi. tadları biberon mamalarına benziyor oğlum hiç içmemişti onları da.
neyse bende tekrar inek sütüne geri döneyim dedim. fakat şimdi onu da içmiyor. artık memeden de kesmek üzereyim günde sadece 1 defa emziriyorum.

paniğe kapıldım nasıl alışacak şimdi bu sıpa süte. acaba içmese de sabah akşam hazırlayıp veremeye çalışayım mı yoksa unutturayım mı? tecrübeli anneler yardımcı olusanız çok sevinirim.

merhaba oğlum 1 yaşında
2 haftadır süt vermeye daha doğrusu alıştırmaya çalışıyorum. biberonla içmiyor ya bardakla yada pipetli bardağıyla veriyorum.
başlarda yarım yağlı inek sütünün içine biraz bal katıp veriyordum zorla ve az da olsa içiyordu. fakat birkaç gün içinde çocuk gaz sancılarıyla uyanmaya başladı. alışsın diye devam ettim fakat iyice kötüye gidince bende pınarın ve nestlenin çocuk sütlerinden aldım. inek sütünü iyi kötü içerken bunları ağzına bile sürmedi. tadları biberon mamalarına benziyor oğlum hiç içmemişti onları da.
neyse bende tekrar inek sütüne geri döneyim dedim. fakat şimdi onu da içmiyor. artık memeden de kesmek üzereyim günde sadece 1 defa emziriyorum.

paniğe kapıldım nasıl alışacak şimdi bu sıpa süte. acaba içmese de sabah akşam hazırlayıp veremeye çalışayım mı yoksa unutturayım mı? tecrübeli anneler yardımcı olusanız çok sevinirim.

Dün kuzenim bizdeydi. O süte bisküvi, kek vs karıştırıp her gün süt miktarını biraz daha arttırarak alıştırmış kızını. Eylül az emmişti, şükür şimdi 25 aylık lıkır lıkır süt içiyor

canım bisküvi de koydum ben ama bisküviyi sek yemeyi seviyor benimki tadını sütte yada yoğurtta alınca yemiyor
ama azdan başlamak en doğrusu aslında

canım ben hazır kahvaltı mamaları varya onları sütle yapmaya başladım önceleri.şimdi oğlum 2 yaşında ballı süt yapıyorum onu içiyor ama kaşıkla.diğer türlü bende başarmadım.bardakla içmeye kalksa az içiyo.oyunla falan kandırıyorum.kolay gelsin

bizimki nefret ediyor artık sütten:(
yoğurtta yemiyor zaten
minik kalacak büyümeyecek bu gidişle:)
allah kolaylık versin hepimize

öncelikle cocuk sütlerinin icerik acisindan pastörize sütlerden daha saglikli oldugunu dü$ünüyorum..o nedenle ogluma mamadan sonra cocuk sütü vermeye ba$ladim..fakat artik normal sütün tadina da ali$masi gerektigini dü$ündügüm icin yakla$ik 2 hafta önce verdim ilk olarak..ba$larda tadini sevmedi ne yaptiysam iciremedim..sonra uyurken vermeyi denedim..baktim iciyor..o günden sonra kahvaltida da icmeye ba$ladi..nesguik olarak daha cok ho$una gidiyor..sizde öyle deneyebilirsiniz..onun di$inda ak$amlari yatmadan önce yine cocuk sütü veriyorum..

çocuk sütlerini bende denedm ama içmedi
sanırım tadları biberon mamalarına benziyor
mama da içirememiştim zaten
biberonda kullanmıyor
benim işim zor olacak sanırım
birde nesquik ile deneyeyim belki kabul eder

aynen benim oğlumda sevmedi içiremedim sütü.pınarın çocuk sütünü 1+ alıp denedim biberonuna koyup verdim içmedi.nasıl alıştırsam diye düşünüyorum bende kara kara.2-3 gün önce akşam kek koyarak vereyim dedim sütün içine onuda sevmedi,her akşam muhallebiye devam ediyorum napayım bende.şimdilik kahvaltı karışımını sütle hazırlayarak veriyorum,eskiden devam mamasıyla hazırlardım.sütü o şekilde veriyorum ama ben ayrıca içsin istiyorum,öyle de olmalı zaten.şu kahvaltı karışımı da canımı sıkıyor birde,ayrı yediremiyorum,ne zamana kadar gider böyle bilmiyorum.

Back
X