• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

stres altındayım :(

BenAyKizim

anneyim ben!!!!
Kayıtlı Üye
6 Mart 2008
1.447
184
698
selam arkadaşlar,
gectiğimiz ramazan bayramı öncesi kayınpederimi kaybettik.akabinde kayınvalideme bizimle yaşaması teklifinde bulunduk.ben istedim daha doğrusu.77 yaşında.gün görmüş,saygılı biri.uzun zaman hasta kayınpederimle ilgilendiği için yorgun bitkin.birsürü de hastalığı var zaten.başta kabul etmedi.yaparım ederim dedi.biz de fazla ısrar edemedik.kısa bir müddet sonra omurga kemiğinde kırık olduğu ortaya cıktı.kayınperim son zamanlarında düşerdi.o da onu kaldırmaya calışmış.bizi çağırmamaış.o sırada kemik kırılmış.neyse ameliyat oldu.aldık getirdik bize.pamuklara sardık baktık ilgilendik elhamdülillah.çok kısa sürede ayaga kalktı.
bu sıkıntı ona bizimle yaşama fikrini kabul ettirdi.sevindik tabi.
herşey iyi hoş,Allah ne verirse yiyoruz,sağlığımız yerinde.ama benim bir sıkıntım var.
evimiz çok küçük eşyamız çok.iki çocuğum var.7 ve 2 yaşlarında.evim sürekli darmaduman haliyle.kayınvalidem de titiz sayılır.eskiden daha fazlaydı ama yaş ilerleyince azaldı.sürekli bir toplama temizleme halinde buluyorum kendimi.stres baskı altındaymışım gibi geliyor.hep bi sinirlilik.çocuklara bağırmalar.saçlarım diken diken.halbuki kadın birşey de demiyor.hatta ben temizleyip topladığımda çocuklar döküntü yaparsa yazık değil mi annenizin canına diye kızıyor.
hastane işi olunca kendi evine gidiyor arada.bugun de öyle.bugun farkettim ki o yokken ben sakinim.rahat relaks.evde işlerimi de yapıyorum ama at koşturur gibi değil.kendi kendimi sıkıyorum o buradayken.halbuki bizimle yaşamasını ilk isteyen bendim.gözümüzn önünde olsun,yesin içsin,namazını kılsın,torunlarının büyüdüğünü bizzat görsün filan.şimdi böyle hissedince kendimden utandım.
önümüzdeki bahara taşınacağız inşallah.büyük dubleks bir eve.yarı yarıya ayrı ama beraber gibi.yani sıkılıp bunalınca herkesin kaçacak bir yeri olacak yani.:KK45:az bir zaman kaldı.o zamana kadar nasıl sakin kalabilirim.kendi kendimi nasıl telkin etmeliyim bilmiyorum.fikirlerinizi bekliyorumEn Büyük KK

Taktir ettim sizi
Geçmişte zararı dokunan kv ile aynı evde yaşamaya karşıyım ama muhtaçsa başüstünde taşınmalı
Şimdide kendinize ait alan yaratabilirsiniz
Mutfağa tv alın mesela oturun 1 saat orda
Odanıza geçin uzanın
Misafir değilde evin insanı gibi görün kafi

Canım kayınvalideni sahiplenmen çok güzel herkes senin gibi düşünmez biraz sabret yeni evine geçene kadar, biz de o duruma geleceğiz yaşlılara bakmak büyük sevap Rabbim hayrını kabul etsin inşallah

Kayınvalidenle arkadaş gıbı ol..otur cayını kahvenı iç..komsularını cagır bırlık olun..

Sen kendını kasıyorsun gıbı..rahat ol..bak kadıncagızın hiçbi kotulugu bıle yok..
Bundan sonra madem bırlıktesınız..koyver gıtsın yabancı degılsınız artık..

Kendını hızmetcı gıbı görüp paralama..kadında ustune alınır..uzmeyın bırbırınızı..

maşallah size dubleks olunca eminim rahatlayacaksınızdır ama o evi de toparlaması daha zor, Allah gücünüzü artırsın

çok büyük bir fedakarlık yapmışsınız. çok takdir ettim sizi. yaşlıların hayır duasını almak çok güzel. dubleks eve çıkıncaya kadar sabret arkadaşım o zaman daha iyi olur her şey. anlattığınıza göre kayınvalidenizin dağınıklığa taktığı yok, herhangi bir konuda sorun çıkarttığı da yok. O da aileden biri olmuş artık o yüzden rahat davranın O, yokken nasılsanız öyle olun kendi kendinizi telkin edin. O, varken gergin, stresli olursanız üzerine alınabilir bu da sorun yaşamanıza sebep olur. bence kayınvaliden rahat ve anlayışlı Sen de rahat olmalısın kasmamalısın.

Taktir ettim sizi
Geçmişte zararı dokunan kv ile aynı evde yaşamaya karşıyım ama muhtaçsa başüstünde taşınmalı
Şimdide kendinize ait alan yaratabilirsiniz
Mutfağa tv alın mesela oturun 1 saat orda
Odanıza geçin uzanın
Misafir değilde evin insanı gibi görün kafi
Geçmişte bizim de bazı sıkıntılarımız oldu.ama ben vicdan sahibi bir insanım.affederim unutmam ama öyleymiş gibi yaparım.şimdi iyiyiz.oturup tv seyredip çay içiyoruz.konuşabiliyoruz.ama şu sürekli toplanma hali ve sinirliliğe birkaç ay daha nasıl katlanacağım.namazlarım bile acele oldu Allah affetsin.:110:

Allah razi olsun, masallah.
Bir kere kafanizdan evim hep toplu olmali dusuncesini atin.
Mesela bir gun bunaldiniz mi "anne ya, bugun de ev boyle dursun gel uzatip ayaklarimizi bir cay demleyelim" deyin.
K.valideniz de size olumlu tepki verecektir.
Boylece siz de kafanizdaki titiz k.valide profilini cokertirsiniz.

Geçmişte bizim de bazı sıkıntılarımız oldu.ama ben vicdan sahibi bir insanım.affederim unutmam ama öyleymiş gibi yaparım.şimdi iyiyiz.oturup tv seyredip çay içiyoruz.konuşabiliyoruz.ama şu sürekli toplanma hali ve sinirliliğe birkaç ay daha nasıl katlanacağım.namazlarım bile acele oldu Allah affetsin.:110:

Atlı kovalamıyo niye strese girdin ki ?
Daha önce yaptığın bi işe kusur mu buldu?

çok büyük bir fedakarlık yapmışsınız. çok takdir ettim sizi. yaşlıların hayır duasını almak çok güzel. dubleks eve çıkıncaya kadar sabret arkadaşım o zaman daha iyi olur her şey. anlattığınıza göre kayınvalidenizin dağınıklığa taktığı yok, herhangi bir konuda sorun çıkarttığı da yok. O da aileden biri olmuş artık o yüzden rahat davranın O, yokken nasılsanız öyle olun kendi kendinizi telkin edin. O, varken gergin, stresli olursanız üzerine alınabilir bu da sorun yaşamanıza sebep olur. bence kayınvaliden rahat ve anlayışlı Sen de rahat olmalısın kasmamalısın.
işin en garip yani ben hiç titiz olmadım.temizim ama aşırı değil.tembelim de hatta.birşeyi eksik yapsam o rahatsız olur mu tiksinir mi diye düşünüyorum.o yüzden taaruzdaki asker misali koştur dur.

eşimle yanlız oldukları anlarda benden çok memnun olduğunu herşeyin bu kadar yolunda olacağını tahmin etmediğini vs söylüyormuş.hatta eşim beni biraz üzse ona kızar.uğraşma kızımla diye.ama şu toplama temizleme durumunu takıntı haline getiriyorum artık.

Mesela 2ye kadar diğer yerlerle uğraş o saate kadarda çocuklar salonda oynasın
2 de salonu topla çocuklar odalarında oynasın
Olmaz mı ?
ah keşke öyle olsa.kızım 1. sınıfa gidiyor.öğlene kadar kahvaltıydı,ödevdi,öğle yemeği hazırlığı,okul hazırlığı.tam bir keşmekeş.oğlum 2 yaşında çom hareketli.zaten günümün yarısı onun yediği naneleri toplamakla geçiyor.:KK46:öğleden sonra onu uyut.kalan işleri tamamla.az biraz oturup çay içebilirsek ne ala.sonra akşam kızı okuldan al.yemek hazırla.falaan filan uzar gider.akşama pestil olmuş bir kadın....:KK53::KK53:

Back
X