Stres stres stres...

ya şimdi burda kocam ehr ay ailesine 1000 tl veriyo dese herkes topa tutar o kocayı. bence normal değil yani bu durum. konudan bağımsız olarak söylüyorum. yoksa kıskançlık vs çekilecek çile değil.

Ben stres konusunda müstakbel eşinizi anlıyorum sanırım. Borcu geri ödeme kaygısı, sorumluluk sahibi bir insan olmanın bir işareti bence ve evlilik için çok gerekli bir huy (rahatına çok düşkün olduğu ihtimalini elemek istiyorum!). Bence hatamız şu, biz bir huyu eşimizden beklerken onun salt kolaylık/güzellik getireceğini sanıyoruz. Hiçbir şey salt beyaz ya da siyah değildir. Sorumluluk sahibi olmak iyidir, ama bir yandan da stres getirir. Eşiniz geleceği düşünmek zorunda.

Ben sizin yerinizde olsam, elimden geldiğince nikah masraflarını kısmaya çalışırdım. Benim eşimin anne babası biz evlenmeden vefat etmişler. Orta sınıf, yeni şehirli olmuş, köy kökenli bir ailenin tek okuyan evladı benim eşim. Ana-babadan kalma bir parça mal var ama satmak istemedik. O yüzden, ilk olarak düğün yapmadık. Gelinlikçilerin "bi kere evleniyonuz yaaa!" aldatmacasına kanıp para batırmadık, sanki herkes kaç kere evleniyorsa? Gelinliğimi kendim tasarladım. Davetiyeleri kendimiz tasarladık ve bastırdık, nikah şekeri yerine daha eğlenceli bir şeyler yaptırdık ve çok hesaplı oldu, hem de herkes çok eğlendi. Fotoğraf işini ilk okuldan üniversiteye beraber okuduğumuz bacım, ahretliğim halletti. Resmen panayır gibi, özgün, nezih bir eğlence çıktı ortaya. Kolektif bir işti bizimkisi. İstenirse oluyor yani. İnanamayacaksınız ama 2011 yılının 3250 lirasıyla -ki buna babamın eşim için verdiği 600 liralık damatlık dahil- biz evlenip çıkmış olduk :)) Ben pek altın sevmediğim için altın takı derdimiz de olmadı, hala gümüş alyans takıyoruz. Ev eşyalarına gelince, kullanılacak durumda olan hiçbir şeyi ziyan etmedik eşimin bekar evinden kalan. Hala annemlerin evinin kilerinde beklemekteler.

Yanlış anlamayın, ben akademisyenim, eşim hukukçu. Para sorunumuz yoktu, ama gelecek kaygımız vardı. Ben eşime kıyamadım aslına bakarsanız. Nikahımıza gelen akrabaları bile bizim ev yerine nikah dairesine geldiler ve oradan da memleketlerine döndüler! O kadar sahipsizdik yani. Daha da beteri, ben yurtdşındaydım, her şeyi eşim ve ben online halletik! Tamam, kabul, arada (hatta çoğunlukla) ben de uyuz oluyorum erkeklere ama üstlerindeki toplum baskısı çok yoğun. En yakın arkadaşlarım, kuzenim 90.000 lira gibi korkunç paralar harcayıp evlendiler, arabasını satan vs gırla gitti bu süreçte. Kadınlar "bi kere" evleniyorlar ama daha adam evlenmeden şarttan şurttan perte çıkıyor. O perte çıkan adamı yeniden kendine getirmek de yine evlendikten sonra bize kalıyor.

Ailenize destek olma konusunda bir şey diyemeyeceğim. Ona bence karışma hakkı yok, onu sizin rutin bir harcamanız olarak kabul etmek zorunda. Bence bunu tekrar tekrar konuşup, sağlamlaştırın. Güzellikle anlatırsanız anlar bence. Onlar kötü durumda olursa, siz de üzüleceksiniz. Kim hanımının üzülmesini ister? Keşke Türkiye'de insanların insan gibi yaşayacağı sosyal güvenlik sistemi olsa, biz de ailelerimize bunu yapmak zorunda kalmasak...

Uzun oldu ama, sakin olun. Çok faul huyları olmadıkça strese kapılıp kaygı duymak çok insani bir şey.

Allah mesut etsin.

En iyi ihtimal strese girdiginden boyle yaptigini varsaysak bile is kötu. Her strese girdiginde size dunyayi dar edecek demektir. Daha bunlar ne ki? Evlilikte ne stresler gorecek pasam!

En iyi ihtimal strese girdiginden boyle yaptigini varsaysak bile is kötu. Her strese girdiginde size dunyayi dar edecek demektir. Daha bunlar ne ki? Evlilikte ne stresler gorecek pasam!
Dediğinizi anlıyorum ama erkekler ev huzuruna alıştıklarında, yukarıda da dediğim gibi çok saçma sapan huyları yoksa esniyorlar. Ben eşimin çok değiştiğini görüyorum, hatta şoktayım, hiç beklemezdim (kem gözlerden ırak). Uzunca bir süredir uzlaşma işi benim üstümde, ama şükür ki ebleh bir herif değilmiş, baka baka benden öğrendi.

Kıskançlık işine gelince, biz 2 yıldır taksiye binemiyoruz. Zira iki yıl önce taksi şoförü benimle muhabbet kurmuş, hem de eşim yanımdayken!!! Çocuk akıllı ne diyeyim şimdi? Kocaman herif, gelmiş 40 yaşına merdiven dayamış. Yüksek lisans yapmış, beraber dünyayı geziyoruz çantamız sırtımızda, öyle ortalama bir kütük değildir, yontuktur. Hem de ne hatunlar var Gavuristan'da, ama şoför bana eşimin yanında "yazmış". Hayatın olağan akışına uyacak bir şey mi bu şimdi? Bıraktım kendi haline, istediğimi yapıyorum, çok ses etti mi olayın mantıksızlığını anlatıyorum, kabul etmesi kendisi açısından iyi, kavga çıkmıyor :)

Dediğinizi anlıyorum ama erkekler ev huzuruna alıştıklarında, yukarıda da dediğim gibi çok saçma sapan huyları yoksa esniyorlar. Ben eşimin çok değiştiğini görüyorum, hatta şoktayım, hiç beklemezdim (kem gözlerden ırak). Uzunca bir süredir uzlaşma işi benim üstümde, ama şükür ki ebleh bir herif değilmiş, baka baka benden öğrendi.

Kıskançlık işine gelince, biz 2 yıldır taksiye binemiyoruz. Zira iki yıl önce taksi şoförü benimle muhabbet kurmuş, hem de eşim yanımdayken!!! Çocuk akıllı ne diyeyim şimdi? Kocaman herif, gelmiş 40 yaşına merdiven dayamış. Yüksek lisans yapmış, beraber dünyayı geziyoruz çantamız sırtımızda, öyle ortalama bir kütük değildir, yontuktur. Hem de ne hatunlar var Gavuristan'da, ama şoför bana eşimin yanında "yazmış". Hayatın olağan akışına uyacak bir şey mi bu şimdi? Bıraktım kendi haline, istediğimi yapıyorum, çok ses etti mi olayın mantıksızlığını anlatıyorum, kabul etmesi kendisi açısından iyi, kavga çıkmıyor :)
valla sizinki maşallah diyelim istisna. Benim gördüğüm hicbir erkek evlendikten sonra olumlu anlamda fazla yol katetmiyor kiskanclik hususunda. Kadin kabulleniyor da oyle yürüyor çoğu evlilik, yoksa herifler pek degismiyor

maskesi erken düşmüş, şanslısınız aslında, tabi bu şansı nasıl değerlendireceğiniz size kalmış...

Bir buçuk yıllık sevgililik döneminden sonra nihayet nişanlandık.Sevgiliyken kıyafetlerime karışmayan aşırı kıskançlıkları olmayan adam nişanlandıktan hemen sonra kıyafetlerime karışmaya başladı.Market dönüşü iş arkadaşım bana yardım etti diye saatlerce kavga etti.Kalbim kırılıyor kırıldığımı söylüyorum konuşmuyorum tepkimi belli ediyorum ama gönlümü alma adına hiç bir şey yapmıyor,olanları abarttığımı düşünüyor :KK43:

İkimizde çalışıyoruz mühendisiz.İkimizinde hatırı sayılır maaşı var.60 bin kadar kredi çektik evlenebilmek için ama bu sürekli sorun yapıyor,nasıl ödeyecez altından kalkabilcek miyiz diye stres yapıp duruyor aileside hiç bir şekilde yardımcı olmuyor bize tüm yük bizim omuzlarımızda bundan dolayı agresifmiş Beyefendi!Bir de ailemin maddi durumu pek iyi olmadığı için ben her ay Bin tl aileme vercem. Nişanlanmadan önce kendisine bunu söyledim kabul etti acaba bunu mu sorun yapıyor anlayamadım :KK43:

Erteleyelim diyorum hemen evlenmeyelim bir yıl kadar para biriktirir eksiklerimizin bir kısmını tamamlar öyle evleniriz diyorum.O zamanda sen benimle evlenmek istemiyor musun deyip küsüyor.Hanımlar napcam ben lütfen akıl verin bana bu aralar kendimi hiç mutlu hissetmiyorum :KK43:
Ağzının ortasına kürekle vurulacak adam.
Yaaa inanmak istemiyor insan okumuş mühendis olmuş birirnin böyle garip halleri olduğuna.

Stres miş. Tek başına mı ödeyecek borcu. Sen niye strese girmiyorsun onu sıkmıyorsun da o seni sıkıyor. Kıskançlığına kılıc arıyor bence. Eşin iyisi maddi sıkıntı olunca belli olur. Henüz nişanlı isen iyi düşün tart derim

valla sizinki maşallah diyelim istisna. Benim gördüğüm hicbir erkek evlendikten sonra olumlu anlamda fazla yol katetmiyor kiskanclik hususunda. Kadin kabulleniyor da oyle yürüyor çoğu evlilik, yoksa herifler pek degismiyor
Sanırım yaşadığımız yerle alakalı. Haklı olabilirsiniz, Türkiye'de olsak benim eşim de bu kadar hızlı değişmeyebilirdi. Ama buadaki hatunları, öz güvenlerini görünce, ister istemez esniyor insan.

Bir buçuk yıllık sevgililik döneminden sonra nihayet nişanlandık.Sevgiliyken kıyafetlerime karışmayan aşırı kıskançlıkları olmayan adam nişanlandıktan hemen sonra kıyafetlerime karışmaya başladı.Market dönüşü iş arkadaşım bana yardım etti diye saatlerce kavga etti.Kalbim kırılıyor kırıldığımı söylüyorum konuşmuyorum tepkimi belli ediyorum ama gönlümü alma adına hiç bir şey yapmıyor,olanları abarttığımı düşünüyor :KK43:

İkimizde çalışıyoruz mühendisiz.İkimizinde hatırı sayılır maaşı var.60 bin kadar kredi çektik evlenebilmek için ama bu sürekli sorun yapıyor,nasıl ödeyecez altından kalkabilcek miyiz diye stres yapıp duruyor aileside hiç bir şekilde yardımcı olmuyor bize tüm yük bizim omuzlarımızda bundan dolayı agresifmiş Beyefendi!Bir de ailemin maddi durumu pek iyi olmadığı için ben her ay Bin tl aileme vercem. Nişanlanmadan önce kendisine bunu söyledim kabul etti acaba bunu mu sorun yapıyor anlayamadım :KK43:

Erteleyelim diyorum hemen evlenmeyelim bir yıl kadar para biriktirir eksiklerimizin bir kısmını tamamlar öyle evleniriz diyorum.O zamanda sen benimle evlenmek istemiyor musun deyip küsüyor.Hanımlar napcam ben lütfen akıl verin bana bu aralar kendimi hiç mutlu hissetmiyorum :KK43:
Birincisi erkek Milleti kıskanır yani sıfır kol giymek normal bi açıklık değil bir nevi haklı olabilir sonuç itibariyle eşi karısı herseyi olacaksınız. İkincisi aileye para vermek ne demek ya şu An ailenizin yanindasiniz tabu ki yardım edeceksiniz ama evlendikten sonra 1000 tl vermek vallahi bende olsam kafama takarim. Mesela anneniz babanız çok ciddi yaşlı olur kimsesi kalmaz o zaman mecbursunuz yardım etmeye ama zannetmiyorum bu kadar muhtaç olduklarını.

Şöyle düşünün sizin bir dünya borcunuz var ve eşiniz o kadar borca rağmen ailesine her ay bir miktar para veriyo. Doğru bi şey değil. Ha borç falan olmaz durumun güzel olur o zaman eyvallah ama şu An bana göre doğru değil bu sebeplerden dolayı adam haklı yani.

Maddiyati onemseyenle evlenme. Demekki cok para asigi. İlerde parana da karisir.

Birincisi erkek Milleti kıskanır yani sıfır kol giymek normal bi açıklık değil bir nevi haklı olabilir sonuç itibariyle eşi karısı herseyi olacaksınız. İkincisi aileye para vermek ne demek ya şu An ailenizin yanindasiniz tabu ki yardım edeceksiniz ama evlendikten sonra 1000 tl vermek vallahi bende olsam kafama takarim. Mesela anneniz babanız çok ciddi yaşlı olur kimsesi kalmaz o zaman mecbursunuz yardım etmeye ama zannetmiyorum bu kadar muhtaç olduklarını.

Şöyle düşünün sizin bir dünya borcunuz var ve eşiniz o kadar borca rağmen ailesine her ay bir miktar para veriyo. Doğru bi şey değil. Ha borç falan olmaz durumun güzel olur o zaman eyvallah ama şu An bana göre doğru değil bu sebeplerden dolayı adam haklı yani.
Benim esimde nisanliyken boyleydi. Sonra evlenince ailem borc istedi ve verdik. Fakat ailesine bunu anlatinca biran degisti esim. Borc verdik geri verdiler ama esim fosss cikti. Aileci oldu bu konu icin. Simdi bu konular yizunden aramiz cokk sikintili

Back
X