Stres yüzünden çöken sağlığım, önerilere ihtiyacım var

Bir Eylul Aksami

Nirvana
Pro Üye
3 Şubat 2018
6.706
25.555
548
28
İyi akşamlar hanımlar,

Defalarca kez dahiliyeye başvurdum sindirim sorunlarım için. Hepsinde de huzursuz bağırsak sendromu teşhisi konuldu, sebebi stres denildi. Bir türlü tek sebebin bu olduğuna ikna olamadım, kaç kere glutensiz diyetler laktozsuz beslenmeler sağlıklı yaşam spor vs hepsini yaptım ama sonuç yine şiş bir karın, bağırsak ağrıları, gaz şikayetleri…

Sadece bu da değil, baş ağrılarım ve dökülen saçlarım sebebiyle yine gittim kaç defa hastanelere. Sonuç yine stres yine stres.

Öğrenciyken bana bu teşhisler konulduktan sonra okulun psikoloğuna gitmeye başladım neyseki ücretsizdi, bu terapiler biraz stres açısından rahatlatıyordu beni, konuşmak paylaşmak iyi geliyordu, sonuçta arkadaşlarıyla bu kadar derin konuşamıyor insan ama psikoloğa her şeyini anlatıyorsun profesyonel olduğu için. O zamanlar yoğun dersler, gelecek kaygısı ve en önemlisi de ailevi sorunlarım-çocukluğum sebebiyle çok stresliydim.

Şimdi ise mezun oldum, avukatlık stajımı bitirdim ve mevcut durumda işsiz bir avukatım çünkü bu krizde doğru düzgün bir maaşa doğru düzgün bir büro bulup da düzen tutturamıyorum. Aslında bir büroda avukat olarak çalışıyordum fakat bana büro işleri yaptırmayıp sırf ayak işlerine gönderdikleri için çıktım oradan. Amacım mesleği layıkıyla öğrenmek çünkü.

Haliyle bu durumlar hem sinir stres olarak beni çok yoruyor (bu kadar emeğe çabaya hak edilen yerlerde olamamak, istenilen düzeni tutturamamış olmak) hem de maaşım olmadığı için psikoloğa para veremiyorum. Hoş, gerçi iş bulsam da kıt kanaat geçineceğim anca. Her şey ateş pahası, bu kadar sene okuyup didinip elde sıfır olunca insan yoğun bir karamsarlık yaşıyor. Bu da sağlığıma yansıyor devamlı.

Özetle, benim durumumda olup bunca strese sinire rağmen sağlığında yaşadığı sorunları, günlük gelecek kaygılarını yenebilmiş olanlar varsa çözüm önerilerini yazarsa çok mutlu olurum. Çünkü gerçekten hayat kalitem çok düştü.

Dahası, ekonomik sorunlar sebebiyle stres olmayan, geçim kaygısı yaşamayan yoktur diye düşünüyorum. Sağlık sorunlarıyla nasıl başa çıkıyorsunuz bu gergin dönemde? Kafa dağıtmak için doğru düzgün gezemiyorum bile para gittiği için. Vicdan azabı bile çekiyorum hatta işsizim ama para harcıyorum diye.

Meditasyon yapabilirsin, videolar her yerde var. Düzenli olarak yaptığında zihininin daha rahatladigini hissedersin :)
Evet katılıyorum meditopia uygulamasını tavsiye ederim ben çok faydasını görüyorum gerçekten çok etkiliyor. Beni rahatlatıyor herşey inanmakla alakalı gerçekten inanın iyileşiceğinize şifa bulacağınıza gerisi geliyor :)

Back
X