Yahu bu kadınlar kulubündeki tüm kötü hikayeleri bir bir okudum resmen..acıları sevk edinmişim kendime, şimdi teyakkuz halinde bir şey olsa diyorum ki benim de başıma gelecek..
Moral gerçekten çok önemliymiş kızlar..dahası şu 20. haftalardan daha çıkamadığım için sürekli endişe doluyum..ilk üç ayda " aman be salla bu ayları bebek zaten minicik, eğer düşerse çok depresyona girmem" diye bir rahatlık vardı içimde..yine de sürekli tuvalete koşturup afedersiniz kiloduma bakınıyordum kan var mı diye...tam 2 ay evde kapalı bir şekilde yattım..tüm rapor haklarımı da kullandım..
daha sonra bana dediler ki " ay gebeliğin en güzel zamanlarına giriyorsun 14. hafta ile birlikte..artık çok yemek yer, düşük tehlikesinden kurtulur , kilo alır rahat hareket edersin " ..hiç de öyle olmadı..evet 18. haftaya kadar sadece 4 hafta bir yemek yedim gönül rahatlığı ile o kadar..bu ana kadar sadece 2 kilo aldım

şimdi de hem gerginlik hem kabızlık hem iştahsızlık, ayağa kalkınca kramplar vs çok hasta etti bünyemi..Dün tam 16 saat uzandım..2 haftadır evden doktor dışında adımımı atmadım

her şey bebeğim için ama inanın bir anda serviks açılacak bu baskıdan ve erken doğum yapıp hayatım kararacak diye korkuyorum..ve hep diyorum bir hafta daha, bir hafta daha Rabbim..şu 28-30'a varayım
İnanın biraz önce uyandım..saat şu an 4.21..dümdüz sopa yutmuş gb kalktım yataktan..her tarafım ağrıyor..karnıma dokundum resmen acıyor

(( bebeğim kasılmış sertlikten kalmış..rahimde baskı, makatta rahatsızık derken "Allah bittim ben!" diye zıpladım yerimden.. hemen bir endol fitil koydu; şayet kabızlıksa hem çıkarsın hem de şu ağrıyı alsın diye .. etkisini göstermesini bekliyorum..
Bu gebelik ne zor bir durummuş..emanet almak ve onun canından sorumlu olmak insanı paranoyak yapıyor arkadaşlarım..
canım hatırlıyomusun karnım küçüldü demiştim çok indi demiştim bende... şimdi de aşağıda fakat bebek büyüdüğü ve artık karnımın heryerini doldurduğu için çok aşağıda görünmüyo fakat bariz aşağıda olduğu belli sadece karnıma yayıldı başaşağı olarak...
allah aşkına stres yapma bak başlığımız ne ??? stres yok

üzme bebeğini ve kendini... olabilir zaten rahmin de tersmiş... rahmin ters olduğuna göre bebeğin de içinde normalin tersi vaziyette durduğunu düşün

karın aşağı indi diye doğuracaksın anlamına gelmiyo.. ben doktoruma sordum ozman karnım indi çok aşağıda tehlikelimidir diye. hayır dedi biz tıpta karnı indi aman doğum geliyo diye bakmıyoruz dedi... bişe olsaydı bana olurdu bak kaç hafta geçti hala doğurmadım

bir de bebek yerçekimininde etkisiyle aşağı düşüyo o yüzden karnının indiğini düşünüyosan tedbirli ol ve zorunlu olmadıkça kalkma... bikaç hafta daha dişini sıkarsan sonrası çorap söküğü gibi gelir zaten... erken merken sağlıklı doğsun da gerisi önemli değil boşver...
karnın konusunda da teninin genişleyemediği konusunda ısrarcıyım ben. tabiki en iyisini doktorun bilir fakat midende bi sorun bulamadığına göre bence bu...
aynen yarın göğüslerimi sorucam ama kaynana duysun istemiyorum işte ağzına laf vermek istemiyorum... olmadı onlar çıktıktan sonra ben bişey sorucam diye girip sorucam artık...
doğum fotosunda da canım olmuşken güzeli olsun deyip seçtiğim paket 1000 tl yi buluyo... bana fazla gibi geldi bir de kaynananın eltim için söylediklerini anlatmıştım sana, 6 resim için öyle diyen 30-40 resime neler demez diye sinirim bozuldu ki kendiside geçen gün ne gerek var dedi (ben foto işinden bahsetmemiştim laf lafı açtı öyle dedi) sonra eşimle konuştum, parayı düşünme dedi bunlar o anlık şeyler o çocuğu bi daha doğuramazsın dedi hatta tam olrak şöyle dedi; çocuğu sokup tekraar çıkarıym yapamazsın dedi

annemi de takmicaksın dedi ne derse desin anlamazlar onlar dedi olmazsa fotocuyla konuşup resim çekilirken herkesi çıkarttırırız dedi... yani para ve annem yüzünden en değerli anından vazgeçme sakın dedi... hem 1 kere olduğu içinde parası fazla değil dedi falan filan bende iyi tmm dedim.[/QUOTE]