Merhaba, ben henüz 17 günlük anneyim, bebeğimle ilgili bazı ufak ama kafama takılan acaba yalnışmı yapıyorum dediğim bir kaç nokta var, çevremde bunları soracağım ve cevap bulacağım kimse yok, doktora soruyorum ama tatmin olmuyorum, lütfen tecrübeli anneler bana cevap verin...
1- Bebeğinizi nasıl yatırıyorsunuz? doktorum ısrarla sırt üstü yatmasını söylüyor, ama bebeğim yemek yedikten 1 saat sonra kusabiliyor ve ben bu sırt üstü yatış şeklinden dolayı tereddütlüyüm, sizler nasıl yatırıyorsunuz?güvenli yatış yastığı almalı mıyım, doktora yan yatırayım dediğimde hayır diyor... Ben ya yüz üstü yada yan yatırıp sırtını destekledim hiçbirzaman sırt üstü yatırmadım güvenlide bulmadım o yatış şeklini.
2-Bebeğim arada bir uykusunda ıkınır gibi kuvvetli ses çıkartıyor, hemşire bunun gazı olduğunun işareti olduğunu söyledi, sizcede öyle mi? gazı olduğunu nasıl anlarım? Evet ıkınması gazının işaretidir ,aynı zamanda ayaklarını karnına çekip ağlayadabilir buda gaz işaretidir
3- sizler gazını nasıl çıkartıyorsunuz, bana hastanede hemşireler ve çocuk doktoru bebeği omuzumdan aşağıya başını epeyce sallandırıp 5 dakika sırtına pat pat diye ses çıkacak şekilde kuvvetli vurmam gerektiğini öğrettiler, ama ben koynuma koyup sırtına vurmayı daha kolay buluyorum, sizler bebeğinizin gazını nasıl çıkartıyorsunuz?Sana nasıl geliyorsa öyle çıkar gazını canım önemli olan çıkarması zaten, ben dizime yüzüstü yatııp belinin az üstünden omzuna doğru bastırarak sürerdim elimi en kolay öyle çıkarırdı
4- Bebeğini mama ile besleyen anneler, mamayı kaynamış suya mı yapıyorsunuz, yoksa kaynattıktan sonra azıcık ılınmasını bekleyip mi mamayı katıyorsunuz? Mama milupa aptamil ve arkasında 40 derece suya karıştırın yazıyor, eczacı da kaynar suya karıştırmayın besin değeri düşer demiş eşime, ama ılık suya yapınca da mama erimiyor??40 diye dereceyle ölçmene gerek yok bebeğin içebileceği ısıya gelene kadar ılıt mamayı kat içine güzelce çalkala ozaman erir.Ben SMA kullanıyorum Aptamil değil bu arada
5-Bebeğim sık hapşuruyor sizlerinki de öyle mi? Bu bir hastalık belirtisi değil dedi doktor ama içim rahat değil...Evet hastalık belirtisi değil bazan burnu tıkalı olduğu için açma içgüdüsüylede hapşuruyo olabilirler
6-Bebeğiniz uyurken onu 3 saate bir uyanırıp besliyormusunuz? Doktorlar mutlaka 3 saati geçirmememi söylüyorlar ama nbazen öyle derin uyuyorki neler yapsam da uyanmıyor? Sizler gece kaç saatte bir esliyorsunuz?İlk 2 ay 2 saatte ir mutlaka kaldırıp uyandıramasamda uykusunda emzirdim 5 aylık olana kadarda 3 saatte bir besledim.
7-Bebeğim arada bir beslendikten 1 saat kadar sonra ne çok az ne de çok fazla olmamak kaydıyla kusuyor, bunun sebebi ne olabilir, uykuya dalamıyorum kusacak diyei gece gündüz gözlerim açık öyle bitkinim ki? Bebeği kusan anneler siz neler yapıyorsunuz?Yediğinin fazlasını çıkarıyordur kusmuk peynirimsi ve kokulu değilse hiçbir sorun olmaz
Bunlar belki basit detaylar gibi görülse de bunlar önemli hususlar, kendi başıma işin içinden çıkamadım cevap verirseniz çok mutlu olacağım... Teşekkür ederimyerimseniben
Merhaba, ben henüz 17 günlük anneyim, bebeğimle ilgili bazı ufak ama kafama takılan acaba yalnışmı yapıyorum dediğim bir kaç nokta var, çevremde bunları soracağım ve cevap bulacağım kimse yok, doktora soruyorum ama tatmin olmuyorum, lütfen tecrübeli anneler bana cevap verin...
ım merhaba
1- Bebeğinizi nasıl yatırıyorsunuz? doktorum ısrarla sırt üstü yatmasını söylüyor, ama bebeğim yemek yedikten 1 saat sonra kusabiliyor ve ben bu sırt üstü yatış şeklinden dolayı tereddütlüyüm, sizler nasıl yatırıyorsunuz?güvenli yatış yastığı almalı mıyım, doktora yan yatırayım dediğimde hayır diyor
CEVAP: ben emzirdiğim için yan yatırıyorum bazen kusuyor o yüzen düz yatıramıyorum.uyanık olduğu zamn düz yatırıyorum. yatırırken bi sağa bi sola yatırıyorum.
2-Bebeğim arada bir uykusunda ıkınır gibi kuvvetli ses çıkartıyor, hemşire bunun gazı olduğunun işareti olduğunu söyledi, sizcede öyle mi? gazı olduğunu nasıl anlarım?
CEVAP: gazı olduğunda kendini sıkar kızarır. huysuzlanır benimki emerken yapıyor gazını çıkarınca rahat ediyor. doktor zinco verdi onu kullanıyorum birde kimyonlu su veriyorum. oda iyi geliyor.
3- sizler gazını nasıl çıkartıyorsunuz, bana hastanede hemşireler ve çocuk doktoru bebeği omuzumdan aşağıya başını epeyce sallandırıp 5 dakika sırtına pat pat diye ses çıkacak şekilde kuvvetli vurmam gerektiğini öğrettiler, ama ben koynuma koyup sırtına vurmayı daha kolay buluyorum, sizler bebeğinizin gazını nasıl çıkartıyorsunuz?
CEVAP :emdikten sonra başını göğsüme koyuyorum sırtını yavaş yavaş vuruyorum birde elimle sıvazlıyorum hemen çıkarıyor gazını bazen emerken çıkaıyor
4- Bebeğini mama ile besleyen anneler, mamayı kaynamış suya mı yapıyorsunuz, yoksa kaynattıktan sonra azıcık ılınmasını bekleyip mi mamayı katıyorsunuz? Mama milupa aptamil ve arkasında 40 derece suya karıştırın yazıyor, eczacı da kaynar suya karıştırmayın besin değeri düşer demiş eşime, ama ılık suya yapınca da mama erimiyor??
CEVAP: kullanmasında nasıl yazıyor veya doktoruna sorsan iyi olur
5-Bebeğim sık hapşuruyor sizlerinki de öyle mi? Bu bir hastalık belirtisi değil dedi doktor ama içim rahat değil...
CEVAP: sık sık olmasada arada hapşuruyor. burnunu temizliyor diyorlar tozdanda olabilir
6-Bebeğiniz uyurken onu 3 saate bir uyanırıp besliyormusunuz? Doktorlar mutlaka 3 saati geçirmememi söylüyorlar ama nbazen öyle derin uyuyorki neler yapsam da uyanmıyor? Sizler gece kaç saatte bir esliyorsunuz?
CEVAP:benim doktor 2 saatle 4 saat dedi bende kıyamıyorum bezan yarım saate bi emiyor. acıkınca zaten uyanıyor. sarılığı geçsin diye daha çok emzir dedi.
7-Bebeğim arada bir beslendikten 1 saat kadar sonra ne çok az ne de çok fazla olmamak kaydıyla kusuyor, bunun sebebi ne olabilir, uykuya dalamıyorum kusacak diyei gece gündüz gözlerim açık öyle bitkinim ki? Bebeği kusan anneler siz neler yapıyorsunuz?
CEVAP: aynen bende sabaha kadar gözünün içine bakıyorum.kusacak diye ama herzman kumuyor bazen beynirli gibi çıkarıyor. sütün yarıyor diyorlar iyiymiş yani kusması yan yatırıyorum dikkat etmeye çalışıyorum.
Bunlar belki basit detaylar gibi görülse de bunlar önemli hususlar, kendi başıma işin içinden çıkamadım cevap verirseniz çok mutlu olacağım... Teşekkür ederim
1- Bebeğinizi nasıl yatırıyorsunuz? doktorum ısrarla sırt üstü yatmasını söylüyor, ama bebeğim yemek yedikten 1 saat sonra kusabiliyor ve ben bu sırt üstü yatış şeklinden dolayı tereddütlüyüm, sizler nasıl yatırıyorsunuz?güvenli yatış yastığı almalı mıyım, doktora yan yatırayım dediğimde hayır diyor...
2-Bebeğim arada bir uykusunda ıkınır gibi kuvvetli ses çıkartıyor, hemşire bunun gazı olduğunun işareti olduğunu söyledi, sizcede öyle mi? gazı olduğunu nasıl anlarım?
3- sizler gazını nasıl çıkartıyorsunuz, bana hastanede hemşireler ve çocuk doktoru bebeği omuzumdan aşağıya başını epeyce sallandırıp 5 dakika sırtına pat pat diye ses çıkacak şekilde kuvvetli vurmam gerektiğini öğrettiler, ama ben koynuma koyup sırtına vurmayı daha kolay buluyorum, sizler bebeğinizin gazını nasıl çıkartıyorsunuz?
4- Bebeğini mama ile besleyen anneler, mamayı kaynamış suya mı yapıyorsunuz, yoksa kaynattıktan sonra azıcık ılınmasını bekleyip mi mamayı katıyorsunuz? Mama milupa aptamil ve arkasında 40 derece suya karıştırın yazıyor, eczacı da kaynar suya karıştırmayın besin değeri düşer demiş eşime, ama ılık suya yapınca da mama erimiyor??
5-Bebeğim sık hapşuruyor sizlerinki de öyle mi? Bu bir hastalık belirtisi değil dedi doktor ama içim rahat değil...
6-Bebeğiniz uyurken onu 3 saate bir uyanırıp besliyormusunuz? Doktorlar mutlaka 3 saati geçirmememi söylüyorlar ama nbazen öyle derin uyuyorki neler yapsam da uyanmıyor? Sizler gece kaç saatte bir esliyorsunuz?
7-Bebeğim arada bir beslendikten 1 saat kadar sonra ne çok az ne de çok fazla olmamak kaydıyla kusuyor, bunun sebebi ne olabilir, uykuya dalamıyorum kusacak diyei gece gündüz gözlerim açık öyle bitkinim ki? Bebeği kusan anneler siz neler yapıyorsunuz?
Bunlar belki basit detaylar gibi görülse de bunlar önemli hususlar, kendi başıma işin içinden çıkamadım cevap verirseniz çok mutlu olacağım... Teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?