- 23 Ağustos 2020
- 4.490
- 8.434
- 108
- 34
Ya benim düşüncem fazla eski kafa olabilir ama bu tip afacan çocuklar hep vardıÇocuğum beş buçuk yaşında ve sanırım hiperaktif .Teşhis için erkenmiş ama bence kesin öyle.İki buçuk yaşından beri kreşe gidiyor ve bu süreçte hareketliliginden hep şikayet aldık.Gecen yıl yine bu yüzden kreşi değiştirmek zorunda kaldım .Artık çok yoruldum, şimdi yeni bir kreşe başladı ve bugün rehber öğretmen çağırdı.Arkadaşını itmiş, birine sana vururum diye korkutmuş, başka birinin kolunu yalamış vs vs...Birkaç veli şikayet etmis.Çocugunuza okulda özel öğretmen tutun dediler, sanki engelli bir çocuk gibi.Bu öneriyi goturdugum psikiyatr çok saçma buldu ve bu engelli bir çocuk değil onu mimlemiş olursunuz dedi.İlac tedavisini kendi çocuğuna dahi tavsiye etmeyeceğini söyledi.Yine de diğer ilaçlardan masum olduğunu düşündüğü Risperdal diye bir ilaci önerdi.Fakat evde baktım onlarca yan etkisi var.Okuldan cıkarken bugun çocuğuma seslendim, o sırada sınıftaki velilerden biri dedi ki örneğin adı Ali olsun "Meşhur Ali sen misin?" nasıl kötü oldum, eve geldim ağladım bir sürü . İki ucu boklu değnek , ben ne yapacağım.Baska bir doktora randevu aldım onunda görüşünü almak için.Fakat her yerime ateş bastı şimdi , bu çocuk düzelmeyecek mi, ben ona bu ilacı hep vermek zorunda mı kalacağım?Siz ne yapardınız?
Karakteri bu bence
Yani bazı çocuklar hep birileriyle uğraşır siz tabi önlem almak istiyorsunuz ama bence ilaçla olmaz
Daha çok yorun daha çok enerjisini atacak yer bulsun
Tabi siz de yoruluyorsunuz ama annelik işte