Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben de kızımı bu yıl anaokuluna verdim, öğretmenin dediğine göre bu yıl MEB'in yeni kurallarında hergun cocuklarin dışarı çıkarılması istemiyormuş, hava soğuk olsa bile çıkacağız dedi, ben çok memnun oldum, gerçekten akşama kadar içerde yazık yaniOgretmen ne etkinliği yapiyormus peki? Yanlis anlasilmasin kimseyi elestirmek istemiyorum ama bu yastaki cocuklari sabahtan aksama kadar bir odaya hapsedip uslu uslu etkinlik yapmalarini bekliyorlar. Cocuk enerjisini atamiyor ki. Ben de öğretmenin ve sizinle ayni yasta bir oglum var. Gecen yil yari ozel sayilabilecek bir anaokuluna gonderdim. Oglenciydi. Cocuklar 5 saat boyunca ayni sinifin icinde, ogrenci ablalarin yaptigi kartondan sapkalarla vs. 50 tane fotograf cektirip ailelere gönderiyorlardi. Cocuk eve bir geliyor, enerji patlamasi yasiyordu. Koltuk tepelerinde geziyordu. Hem de etkinlik yapmaktan bikmisti cunku aslinda o yapmiyordu. Bir de her gun odev veriliyordu.
Bu sene kendi calistigim okulun anasinifina getiriyorum. Yine butun gun siniftalar ama o kadar agir seyler yapmiyorlar. Genelde zamanlari oyunla geciyor cunku bunlar henuz oyun cocugu. 6 yasina gelince de hala oyun cocugu olacak. Bu kadar kucuk bir cocuktan ful konsantrasyon beklemek cok utopik degil mi? Benim dorduncu sinif ogrencilerim bile dersi kaynatiyor. Ben bu cocugun kaydini mi sileyim simdi? Boyle egitimcilik mi olur? Baska velileri kaybetmemek icin kolaya kaciyorlar belli ki.
Psikiyatrist şiddet eğilimiyle ilgili bir yorum yaptı mı? Olay sadece hiperaktivite değil çünkü. Başka bir doktordan daha görüş alın bence.Çocuğum beş buçuk yaşında ve sanırım hiperaktif .Teşhis için erkenmiş ama bence kesin öyle.İki buçuk yaşından beri kreşe gidiyor ve bu süreçte hareketliliginden hep şikayet aldık.Gecen yıl yine bu yüzden kreşi değiştirmek zorunda kaldım .Artık çok yoruldum, şimdi yeni bir kreşe başladı ve bugün rehber öğretmen çağırdı.Arkadaşını itmiş, birine sana vururum diye korkutmuş, başka birinin kolunu yalamış vs vs...Birkaç veli şikayet etmis.Çocugunuza okulda özel öğretmen tutun dediler, sanki engelli bir çocuk gibi.Bu öneriyi goturdugum psikiyatr çok saçma buldu ve bu engelli bir çocuk değil onu mimlemiş olursunuz dedi.İlac tedavisini kendi çocuğuna dahi tavsiye etmeyeceğini söyledi.Yine de diğer ilaçlardan masum olduğunu düşündüğü Risperdal diye bir ilaci önerdi.Fakat evde baktım onlarca yan etkisi var.Okuldan cıkarken bugun çocuğuma seslendim, o sırada sınıftaki velilerden biri dedi ki örneğin adı Ali olsun "Meşhur Ali sen misin?" nasıl kötü oldum, eve geldim ağladım bir sürü . İki ucu boklu değnek , ben ne yapacağım.Baska bir doktora randevu aldım onunda görüşünü almak için.Fakat her yerime ateş bastı şimdi , bu çocuk düzelmeyecek mi, ben ona bu ilacı hep vermek zorunda mı kalacağım?Siz ne yapardınız?
Ölecek yıkılacak bi şey yok demeye geldim. 32 yaşındayım şu an. Çocuğunuzun yaşlarında hiperaktivite teşhisi almışım, doktora gittiğimiz günü hatırlıyorum. IQ'da yüksek.Çocuğum beş buçuk yaşında ve sanırım hiperaktif .Teşhis için erkenmiş ama bence kesin öyle.İki buçuk yaşından beri kreşe gidiyor ve bu süreçte hareketliliginden hep şikayet aldık.Gecen yıl yine bu yüzden kreşi değiştirmek zorunda kaldım .Artık çok yoruldum, şimdi yeni bir kreşe başladı ve bugün rehber öğretmen çağırdı.Arkadaşını itmiş, birine sana vururum diye korkutmuş, başka birinin kolunu yalamış vs vs...Birkaç veli şikayet etmis.Çocugunuza okulda özel öğretmen tutun dediler, sanki engelli bir çocuk gibi.Bu öneriyi goturdugum psikiyatr çok saçma buldu ve bu engelli bir çocuk değil onu mimlemiş olursunuz dedi.İlac tedavisini kendi çocuğuna dahi tavsiye etmeyeceğini söyledi.Yine de diğer ilaçlardan masum olduğunu düşündüğü Risperdal diye bir ilaci önerdi.Fakat evde baktım onlarca yan etkisi var.Okuldan cıkarken bugun çocuğuma seslendim, o sırada sınıftaki velilerden biri dedi ki örneğin adı Ali olsun "Meşhur Ali sen misin?" nasıl kötü oldum, eve geldim ağladım bir sürü . İki ucu boklu değnek , ben ne yapacağım.Baska bir doktora randevu aldım onunda görüşünü almak için.Fakat her yerime ateş bastı şimdi , bu çocuk düzelmeyecek mi, ben ona bu ilacı hep vermek zorunda mı kalacağım?Siz ne yapardınız?
Ya bu kreş neden bu kadar acele ediyor onu anlamadım okuldan atacaklarsa da atsınlar en hızlı değil en doğru tedaviyi almalı çocuğunuz. İlaçsa ilaç alacak gerekirse başka uzmana da danışın ama kafanıza göre vermemezlik etmeyin -ki bilinçli ve duyarlı bir anne olduğunuz belli zaten- bu ilaçlar onu sakinleştirse uysallaştırsa da bu çevresine zarar vermemesi için değil onun algıya açık hale gelmesi için. Zaten sadece ilaç değil ilaç+terapiyle daha doğru ilerlersiniz bu şekilde diye düşünüyorum. Velilere de evet oğlum meşhurdur deyin geçin hiç içselleştirmeyin yarın kimin çocuğu ne olacak hiç garantisi yok, hatta belki sizinki kendini keşfettiği kendi üzerinde çalıştığı için daha başarılı olacak. Üzülmeyin Allah başka dert sıkıntı göstermesin bunlar geçip giderOyun terapisine başlayacağım dedim bugün , o uzun vadede sonuç alınan bir çözüm onu bekleyemeyiz dediler.
Hah İsviçreli bilim kadınları nerede diyordum bende.Ilaci birakin bence, Yoksa hayatiniz boyunca pisman olursunuz
Elbette bizimde hatamiz var ,nasil davranmamiz gerektiğini bilemedik .Ben inanmıyorum kusura bakmayın belliki üstüne gidilmiş 10 yaştan bahsediyoruz ya . Neyse geçmiş gitmiş ama kendiniz yamışsınız çatışmalar yaşadık diye özel bir çocukla tartışılmaz onlar zaten hassalar bazı ailelere ilaçtan önce eğitim verilmeli.![]()
İlacı kullanan çocuklar henüz ergenlik çağına girmemis,cinsel islevde bulunmayan çocuklar yalnız.Risperdal bilgisi olan kac kişi var?
Yan etkilerini inceleyin lütfen:
Risperdal Cinsel İşlev Bozukluklarına Neden Olur Mu?
İlaç cinsel işlevlerde azalmaya neden olabilir. Bu durum diğer antipsikotikler gibi Risperidonun etki mekanizmasından kaynaklanmaktadır.
Prolaktin yükselmesine neden olur bütün hormon sistemini bozar .
Testosteron düşür,libido azalmasi veya yok olmasina,asospermaya neden olur.
Kadinlarda libodo azalmasi ,regl bozuklari ve hatta gebe kalmayi düşürür.
Prokaktin aslinda lohusa annelerde olan doğal hormondur ve anne sütü üretiminde çok gerekli .
Lohusa despresyonunada neden olan hormondur.yani prolaktin yükselmesi depresyona yol acar.
Bu yan etkileri bir veya bir kac haftada olacak değildir.
Uzun vadeli ,bir yildan fazla kullaniminda başlar .Hemen fark edelimez çüncü kimse gelipte vitamin d baktirdiği gibi prolaktinini kontrol etmez.
Titreme, huzursuzluk, bulanık görme, yerinde duramama hali, tansiyon bozukluğu, bulantı, karın ağrısı, kabızlık baş dönmesi, kaslarda güçsüzlük, kaşıntı, ürtiker, kadınlarda menstrüel bozulma, memelerden süt gelmesi, bacaklarda şişlik gibi yan etkiler görülebilir.
Oooooh olsunBen anlamadim gercekten ifademde komik olan veya kötü olan neymis acaba?yani egitim egitim degil bunu zaten buralarda herkes söylüyor da,siz Cok mu cahil kaldiniz fistiklar?
6 ay kullandim ilaç değil de balık yağı toz şeklinde ama sanki iyi gelmişti ara verdik şimdi tekrar almak istiyorum.6 yaşında.
Başka bir ilacı var şu an kaygı azaltıcı, zorda kalmadan kullanmak istemiyorum diğerini.
Ama dürtüselliği, diken üstünde olmak yordu beni.
Ne kadar kullandınız siz ilacı?
Başlığa bakıp çocuğum diye başlayan ilk kelimeyi okuyunca çok korktum amansız bir hastalıkla pençeleşiyorsunuz diye. Öğretmenim çocuk sahibi değilim o yüzden öğrencilerimde gözlemlediğim şeylerden bahsedeceğim .18 yılda bir sürü hiperaktivite tanısı almış çocuk gördüm evet bir öğretmen için heleki bu konuda tecrübesizseniz 2 saat hiperaktif çocuğun olduğu bir sınıftan çıktığınızda 8 saat derse girmiş gibi hissediyorsunuz abartısız.Ama yıllar içinde onları nasıl telore edeceğinizi öğrendikçe durum kolaylaşıyor hem de eskisine oranla epeyce kolaylaşıyor.Öğretmeniniz tecrübesiz olabilir; bunu yeni bir öğretmendir anlamında söylemiyorum bu tarz çocukları tecrübe etmemiş manasında.Çocuğum beş buçuk yaşında ve sanırım hiperaktif .Teşhis için erkenmiş ama bence kesin öyle.İki buçuk yaşından beri kreşe gidiyor ve bu süreçte hareketliliginden hep şikayet aldık.Gecen yıl yine bu yüzden kreşi değiştirmek zorunda kaldım .Artık çok yoruldum, şimdi yeni bir kreşe başladı ve bugün rehber öğretmen çağırdı.Arkadaşını itmiş, birine sana vururum diye korkutmuş, başka birinin kolunu yalamış vs vs...Birkaç veli şikayet etmis.Çocugunuza okulda özel öğretmen tutun dediler, sanki engelli bir çocuk gibi.Bu öneriyi goturdugum psikiyatr çok saçma buldu ve bu engelli bir çocuk değil onu mimlemiş olursunuz dedi.İlac tedavisini kendi çocuğuna dahi tavsiye etmeyeceğini söyledi.Yine de diğer ilaçlardan masum olduğunu düşündüğü Risperdal diye bir ilaci önerdi.Fakat evde baktım onlarca yan etkisi var.Okuldan cıkarken bugun çocuğuma seslendim, o sırada sınıftaki velilerden biri dedi ki örneğin adı Ali olsun "Meşhur Ali sen misin?" nasıl kötü oldum, eve geldim ağladım bir sürü . İki ucu boklu değnek , ben ne yapacağım.Baska bir doktora randevu aldım onunda görüşünü almak için.Fakat her yerime ateş bastı şimdi , bu çocuk düzelmeyecek mi, ben ona bu ilacı hep vermek zorunda mı kalacağım?Siz ne yapardınız?